Det vi ser mycket i vår inom barninredning är små söta djurungar lite var stans i dekoren. Vad passar väl bättre än smådjur och barn ihop, lite som lost in a fairytale of cuteness overload.

LÄS MER: 10 snygga sammetsgardiner för lyxigare fönster

Jag har försummat inspiration för barnrum här på bloggen ett tag men det ska bli ändring på det 2014. Vi börjar med lite härlig inspiration till att inreda barnrum signerat HM Home.

Barnrum: Inredning med djur

barnrum

barnrum2

De här söta djuren klistras direkt på väggen i barnrummet.

Man kan såklart enkelt göra liknande schabloner själv med foton på de egna husdjuren hemma. Fota djuret printa ut fotot förstorat på t.ex. glansigt A3-ark, klipp ut och voila! Dina egna sötnosar pryder väggen i ditt barnrum :)

barninredning

barntapeter 3

barntapeter

Ursöt babyväska i läckert rosa finns hos HM Home. Vem sa att barnsaker måste vara plastiga och stereotypiska?

barnrum 4

Djuriska mönster i barninredningen ser vi även mycket på påslakanfronten våren 2014.

barn inredning

Barnrum: Belysning

Belysningen i vardagsrummet ser vi ofta som viktigast, men att belysa barnrummet är minst så viktigt tycker Inredningsvis. Här följer därför några tips hur du kan belysa barninredningen på bästa vis:

1. Takbelysningen i barnrummet
Ha ordentlig belysning för hela rummet vid lek och städ, gärna spotlights som går att vrida åt olika håll för en förvandlande effekt av atmosfären i rummet.

2. Lek & Pysselbelysning
Använd en lampa för när barnet sitter och skapar, varken liten eller stor ska behöva arbeta i mörkt ljus.

3. Mysbelysning
Är såååå viktig för en känsla av närhet inför sagostunderna i sängen eller myshörnan.

4. Nattbelysning
Skapar en känsla av trygghet så låt gärna barnet sova med ett svagt ljus.

LÄS MER: 10 lyxiga sammetssoffor till rejält REA-pris just nu

Där har ni några tips för att föra ert barnrum i rätt rampljus. Om barnet är stort nog kan det vara smart att fråga hur det vill ha sin barninredning och belysning.

Att själviskt inreda efter en vuxen stereotyp stil bara för att bekanta ska tycka det ska se RÄTT ut och matchar med övriga huset, tycker jag är höjden av ego. Låt barnen komma till tal för de kommer ändå få som de vill när de blir tonåringar :)

Vad gillar ni djur och ljus i dessa barnrum?

Ha en skön ny vecka!

LOVE M

 

 

 

 

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

34 Comments

 1. Such a great color choice for this area! In our previous home, almost all the walls were a similar yellow to yours. I loved it at the time, but I’m really liking lighter neutrals now. Of course painting would be your first project of the new year!

 2. Underbara bilder, så fina barnrum och inredningstips!
  Hade mer än gärna inrett ett barnrum igen…nu är killarna stora så
  siktet får nog ställas in på ev kommande barnbarn längre fram eller vänners små barn;)
  Hur som helst ljuvlig inspiration!!;)

  Kram
  Adela

 3. Stoffisen Reply

  Åh nu minns jag när jag jobbade i inredningsbutik. Jisses vad jag sålde av ”djurinredning” kaninlampor i olika färger, silverfärgade renhuvuden och zebramönster i lass. Det var inte ens en ”fluga” då. Haha

  Stor kram
  Stoffe

 4. Ja HM hade massa fint i sin katalog, särskilt bäddseten vad helt underbara! Leila har jättefina girlander i sin shop, tyvärr blir frakten lika dyr som girlanden så jag har inte slagit till än. Men det kommer!

  Kram

 5. åhh så fint det är. Hade nog gärna tyckt att min barn hade varit mindre det va lite mysigare att inreda så nu ska här enligt min 9 åring inte vara några ”småglinssaker ” längre ha ha roliga barn Hon är stor nu men mamma som gillar det så =)
  Tre vlig helg

 6. Jag hade kunnat köpa det mesta från Hm Homes barnrumsavdelning, så himla mycket fint! Kram

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.