Inreda vardagsrum – tips för höst & vinter

Dags för lite inreda vardagsrum tips för höst och vinter säsongen! Ditt vardagsrum behöver inte se trist och kallt ut, bara för att vintern är gråkall. Det handlar istället om att frammana en annan varmare mys känsla, med hjälp av rätt inredning. Att inreda med glänsande metallika tyger, räcker långt för att ge ditt vinter vardagsrum en touch av magi.  Att bara måla om en enda möbel, kan omedelbart förändra ett rum under vintern.

LÄS MER: Vardagsrum inspiration- 10 stilar och tips

Här får ni nu våra bästa inreda vardagsrum tips för höst och vinter!

Inreda vardagsrum tips

Ni hittar pälsar ovan HÄR

Experimentera med färg, mönster och textur

Om du har en kärlek till interiören är en viktig färdighet du behöver behärska att veta hur man leker med färg, mönster och texturelement i ett rum.  Du ska kunna uppnå en balans mellan färg och mönster för ett vintervardagsrums framgång. När du kombinerar olika mönster, kom ihåg att använda olika skalor. Att göra det ger varje mönster utrymme att andas istället för att konkurrera med omgivningen.

Skiktning av texturer hjälper också till att lägga till djup. Det ger din interiör en övergripande struktur som definierar ditt utrymmes utseende och känsla.

Höstlövverk för öppna spisen

Julkransen är inte det enda föremålet som kan använda höstlövverk. Att placera lövverk ovanför eldstaden hjälper till att höja vardagsrummet och skapar ett intressant vinter statement på manteln. Dessutom belyser det den underbara säsongen, med dess sprakande höstfärger. Enligt blomsterhandlare är vintergröna grenar vanligtvis rikliga under denna tid på året. De är robusta under vintern och kan hålla i många dagar inomhus.

Möblera runt eldstaden

För de flesta vinterrum är eldstaden i fokus! Det är här familjen samlas varje kväll för att varva ner. Öppen eld lockar dig med sitt ljus och värme under årets kallaste månader.  Med vintersäsongen nära förestående är det dags att ordna om möbler runt eldstaden. Ordna stolarna i ett upplägg som möjliggör samtal och interaktioner. Eldstaden ska vara i fokus, så se till att ingen möbel eller något annat föremål i rummet överväldigar det. Lägg till lager av kuddar, filtar och kasta kuddar på en soffa för extra komfort och värme.

Inred med pälsar och fårskinn för myskänslan

Ja, konsistensen och den naturliga värmen i pälskast och fårskinn kommer till nytta under vintern. Du kan lägga ett fårskinn eller en faux vid din sängfot eller drapera dem över en fåtölj för en avkopplande känsla.

Lyxiga pälsar ovan HÄR

Hur skapar man en varm under fötterna?

Ett sätt att säkerställa en varm under fötterna är att använda skiktade mattor. Medan sisal kan vara perfekt för sommaren, bör vintermattor vara lurviga eller ulltyger. På så sätt kan du bekvämt hålla dig barfota.

Prova att hänga en festlig krans

F eller en jullook, du kan aldrig gå fel med utsökt grönska.  En klassisk krans anses ofta vara för härlig för att lämnas utanför, så om du planerar att ta den inomhus, se till att den överensstämmer med dina interiörer.  En krans skulle vara den perfekta kontaktpunkten för ditt hems mörkare hörn.

Mörka färgpaletter

Du bör inte vara rädd för att använda mörka toner i ett litet vardagsrum. Välj rika nyanser och se när ditt utrymme förvandlas framför dina ögon. Inredningsarkitekter hävdar att rum i norrläge bör målas i starka eller mörka färger som svart och brunt. Detta gör dem mer kokongande. Å andra sidan bör rum i söderläge målas i ljusare toner. Prova er fram med olika färgnyanser, för att hitta den rätta balansen i rummet.

Glöm inte mysbelysningen

På grund av den känsliga interaktionen mellan form och funktion i ett vintervardagsrum kan det ha stor nytta av ett genomtänkt belysningsschema. När du bestämmer var du strategiskt ska placera lampor för mest påverkan, kom ihåg förändringarna i belysningen under dagen. Tänk också på flexibilitet. Till exempel är en golvlampa med svängbar arm perfekt som läslampa bakom en soffa. Slutligen, kom ihåg att nyanserna du använder kan påverka ditt rums övergripande humör, så för mer atmosfär, gå till mörkare toner eftersom de känns mysigare och humörigare.

Lampor ovan hittar ni HÄR

Maximera belysningen i dunkla utrymmen

Ett knep för att uppnå detta är att använda speglar. Speglar projicerar solen i hela rummet, vilket ger en illusion av ett större utrymme.

Häng en väggmålning

Att ta in en naturskön väggmålning hjälper till att öka intresset för mörka vardagsrum. De största dekorationstrenderna under vintern är landskapsmålningar tack vare deras stämningsfulla och atmosfäriska natur. Välj fantastiska mönster för att fånga fantasin. En bra idé skulle vara en väggmålning som kombinerar textur och akvarell gräsduk för en tidlös känsla. Komplettera detta med inredning i himmelsblått, blekt blågrönt och terrakotta. För resten av färgschemat, håll det mörkt och humörigt för en mysig känsla.

Sätt stämningen med levande ljus

Sänk ner lamporna ett snäpp när mörkret närmar sig för mjukare belysning. Antag att du har en eld; desto bättre. Använd den för att ge ditt utrymme en mysig glöd. Men levande ljus kommer att göra om du inte har en riktig eld. Så oavsett om du placerar dem på manteln eller soffbordet, se till att de är i fokus. Att samla ljus för att bilda ett centraliserat levande ljus är en idé du kan gå med.

Ni hittar vackra ljusstakar ovan HÄR

Säsongsblommor och bär

Medan färgglada blommor kan lyfta ett rum, kan somriga blommor se malplacerade ut i ett vintervardagsrum. Så satsa istället på säsongsbetonade stjälkar som torkad eukalyptus, klematis eller julrosor. Även torkade växter kan vara fint att ha hemma under vinterhalvåret.

Lägg till pops av pläd

Om du vill ge ditt vardagsrum en höglandskänsla skadar det inte att kasta in pläd. Vissa tryck och mönster utstrålar värme och komfort. Ullpläd är ett sådant tryck. För din fotpall eller fåtölj, prova rutigt tyg. En sak som designers rekommenderar när du använder djärva mönster på din klädsel är att hålla kuddarna enkla.

Ni hittar vinter inspo ovan HÄR

Ta med tjocka stickade plagg

Begränsa inte tjocka stickningar till din garderob, eftersom de också kan pryda ditt vardagsrum. Välj tjocka stickade kuddar och filtar för att ge ditt vardagsrum en varm och mysig känsla.

Trämöbler

Dike vita ytor och välj virke, eftersom det har en varm och hemtrevlig känsla. I en anda av att omfamna trämöbler, ta med en  träbyrå till vardagsrummet för att fungera som en arbetsstation.  Det fina med detta element är att du enkelt kan vika och förvara det när du inte använder det.

Vad är några av vinterdekorationstipsen efter jul?

Här är tips som hjälper dig att överföra din inredning från jul till vinter:

  • Rensa allt rött
  • Rensa
  • Gör en vintrig mittpunkt för ditt soffbord

Slutsats – Inreda vardagsrum tips

Vintern är dyster, men du bör inte låta detta uppsluka ditt hem. Från att inreda med festliga kransar till att dekorera eldstadsmanteln, ja det finns mycket du kan göra för att ditt vardagsrum ska kännas mysigt även under de kallaste dagarna. Sedan kommer ju Julen den kära, med all härlig julinredning och julbelysning. All anledning att inte deppa ner sig i vinter, utan inred för att mysa ända till våren.

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

20 kommentarer

Pamela onsdag, september 19, 2012 - 12:32

I agree with all of the tips especially the shopping for the Fall wardrobe, coffee, walking, baking and I wish sleeping in! Have a good day!

Svara
HemkäraHanna onsdag, september 19, 2012 - 13:47

Även jag har alltid ställt mig frågande till människors aversion emot hösten, antagligen delvis av samma anledning som du men för mig smäller det i november. Det är mysigt med färgade löv och hög luft och sedan börjar julförberedelserna. Mars är betydligt värre i mitt tycke.

Svara
Lilli onsdag, september 19, 2012 - 14:32

Cannot be more agreed Maria! Kisses!:*

Svara
Ana Cristina Martínez onsdag, september 19, 2012 - 17:38

I love Autumn,my birthday is in october like you,and It´s my favorite season too,and I agree with your tips!!
Kisses

http://www.ineedhangers.blogspot.com

Svara
Connie onsdag, september 19, 2012 - 18:15

Excellent ideas. When it’s a little chilly in the house in Fall, I turn on some music and DANCE! It warms me up and cheers me up. I love Autumn.
Connie*

Svara
Pilar onsdag, september 19, 2012 - 19:42

Great tips for having a good time in autumn!! I will take them into account:)) kisses

Svara
Leslie onsdag, september 19, 2012 - 20:33

Hi Maria! Oh dear, I think I missed a couple of your posts! Gorgeous images today and I’m loving all the fall inspiration. Great tips :) Candle light is beautiful isn’t it? .. and adding then to the table during the fall and winter months is essential!

Svara
Ingrid onsdag, september 19, 2012 - 20:49

Maria
Thank you so much for your lovely comment on my blog. I am on twitter Inge 2 but never post anything. I would love to follow your blog. It is gorgeous. Lovely to have a new blogging friend abroad. Lovely post

Svara
juju onsdag, september 19, 2012 - 21:39

Your blog is lovely and thank you for your sweety comment
I like images you chose especially I fall in love with sunglasses in second image
I’m new follower
I’m waiting for you again on my blog

Pretty To Be Happy

Svara
FASHION TALES torsdag, september 20, 2012 - 01:22

I love this! Autumn is definitely one of my favourite seasons and gives countless inspiration with nature and its stunning colour palette. Hope you’re doing well dear! xx /Mads

Svara
Lyosha torsdag, september 20, 2012 - 10:55

very inspiring post! adore! itmakes fall look even more pretty!

Lyosha
Inside and Outside Blog
P.S. I’m your newest follower, check out my blog as well if you have time

Svara
miss b torsdag, september 20, 2012 - 12:31

Great tips and images too – walking on a sunny autumn day, lots of scented candles and baking one of those gorgeous berry pies – these are my favourites.
http://missbbobochic.blogspot.co.uk/

Svara
MM torsdag, september 20, 2012 - 13:20

Hi, honey! Thank you so much for your comment and for following me!!! I just followed you back via bloglovin.

This is such a beautiful post and pictures!! Love the Autumn tips!

xoxoxo

Svara
Sensaatio torsdag, september 20, 2012 - 15:01

These are such perfect tips!

Svara
Dascha torsdag, september 20, 2012 - 15:31

Love your blog!
I follow you on bloglovin´

xoxo
http://www.its-dash.blogspot.nl/

Svara
Eve Sunday torsdag, september 20, 2012 - 17:49

Lovely pictures and awesome tipps <3

Thank you so much for checking out my blog! I think yours is wonderful :) I'm following!

Looking forward to read more from you:)

xxx

eve
http://sundaydresses.blogspot.co.at

Svara
Lucie.P torsdag, september 20, 2012 - 19:17

thanks for your comment :) Love your website ! Hope to see you soon !

xx
Lucie

Svara
Queen of Kammebornia torsdag, september 20, 2012 - 22:18

Dina bilder är alltid så ljuvliga att se!

Svara
Ancia fredag, september 21, 2012 - 02:05

Hi sweetie! You have a nice blog :) Would you like to follow each other via GFC, Facebook, Bloglovin or more??

Svara
A Nordic Heart fredag, september 28, 2012 - 14:26

I love autumn!!!!!
Thanks for these beautiful images…
Liliana :-)

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

20 kommentarer 705 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis