Att inreda med rosa i hela hemmet

Att inreda med rosa börjar bli populärt igen! När man hör rosa tänker man ofta på gulliga flickrum. Detta borde dock inte vara fallet eftersom vi anser att det är en fantastisk färg som inte bör ses som enbart feminin. Om den används väl kan rosa visa sig vara kvav och elegant. Du kan använda den i vardagsrummet som en accent eller en omslutande nyans.

Inredningsarkitekter rekommenderar att först söka expertråd om du funderar på att inreda ditt hus i rosa. Detta eftersom inreda med rosa är en av de mest utmanande ni kan göra inom inredning. Inreder man fel med rosa ser hemmet ut som en ful kitschig rosa tårta, ja ni fattar.

LÄS MER: Nya Apple 14 är den skit eller värd pengarna? vi har svaren här!

Lyckligtvis för er har vi här satt samman en guide hur ni kan inreda med rosa, för ett stiligt hem i balans.

Ni hittar soffan ovan HÄR

Inred med olika toner av rosa

Om ni inreder med rosa i flera olika toner, får du ett rikt färgschema som är spännande och karaktärsfullt. Du kan tex. välja djärva rosa nyanser för din matplats för en dramatisk effekt. Till exempel kan du välja babyrosa stolar till din matplats och lampskärmar i mer dova nyanser. Stark rosa ska däremot undvikas att användas i stora doser. Det blir lätt to much och ger kitchiga 80-tals vibbar. Mörkt rosa detaljer däremot kan ge riktigt snygga kontraster till en mer dämpad bakgrund.

Använd rosa som neutral

Vissa inredningsarkitekter hävdar att den ljusaste nyansen av rosa skulle vara den perfekta alternativa basen för ditt utrymme. Prova att använda rosa som en neutral färg i ditt vardagsrum, och du kommer att bli förvånad över resultatet. Det är mer intressant än taupe eller beige. Färgen ger en tröstande känsla till ditt rum, för att inte tala om att de varma tonerna känns extra mysiga under de kyliga dagarna.

För en sammanhållen look, välj samma nyanser för textilier och möbler. Börja smått och lägg gradvis till lager av intresse genom konstverk eller tillbehör. Detta är alltid en bra utgångspunkt för alla färgscheman.

Ni hittar rosa påslakan ovan HÄR

Kombinera det med mönster

Ett annat måste-knep när du dekorerar med rosa är att kontrastera färgen med andra färger på de mest otroliga sätt. Du kan till exempel prova att para ihop rosa med marinblått när ni bäddar sängen. Resultatet är ett rum som ser och känns fräscht och modernt.

Nyckeln är att använda krockande grafiska utskrifter förankrade i ett subtilt tema. Istället för tryck kan du tänka på moderna blommor på textilier som kuddar eller gardiner för en mer delikat look.

Ni hittar rosa gardiner ovan HÄR

Ni hittar matgrupp ovan HÄR

Se så snyggt rosa matstolar matchar med ett mörkt bord!

Hur använder inredningsarkitekter rosa?

Under årens lopp har inredningsarkitekter börjat använda mer rosa, med djupa nyanser överst på listan. De djupa jordnära nyanserna kombineras vanligtvis med naturliga och neutrala färger.

Ni hittar rosa rya ovan HÄR

Hur man inreder med rosa ihop med andra färger

Här är en sammanfattning av färger du kan kombinera med rosa:

Hot Pink + Aqua blå + Indigo

Om du vill ha ett djärvt men uppfriskande färgschema, kanske du vill överväga att para levande rosa med bläckblått. Ett enkelt sätt att uppnå denna look i ditt vardagsrum är genom att para ihop en indigosoffa med turkosmönstrade säten och slänga in några heta kuddar. För att skapa en sammanhållen look kan du upprepa rosa och aqua i vägghängd konst.

Mjuk rosa + guld + skiffergrå

Rosa ger ett feminint komplement till designelementen i ditt hem som skulle kunna utstråla mer maskulinitet. Föreställ dig en chic rosa stol vilande på ett betsad trägolv omgiven av skiffergrå väggar. För att förstärka denna glamorösa look, föreställ dig guldaccenter som framhäver stolens ram, hårdvara och armaturer.

Puderrosa + Creme vit+ Jeansblå

Du kan lekfullt koppla ihop rosa och blått genom ett noggrant urval av konst och textilier. Överväg att lägga en flerfärgad matta med en annan i rikt blått för att skapa ett livfullt uttryck under fötterna. Välj krämvitt för möbler, fönsterbehandlingar och väggar för att låta konstverk och textilier poppa upp.

Ni hittar rosa sammetsmöbler HÄR

Använd djuprosa

Genom att använda jordnära rosa skapar du en kokongkänsla i ditt rum. Du måste dock se till att du introducerar det subtilt. Du kan till exempel använda en djärv färg som hallon för din hall för att elegant introducera det rosa temat i ditt vardagsrum. På så sätt kommer dina besökare alltid att känna att de går in i ett nytt utrymme.

Go all in med rosa soffa

Ok men är inte detta to much pink tänker du! Du behöver inte ha ett tjejigt vardagsrum för att inreda med en rosa statementsoffa. Rosa möbler fungerar bäst när de minst förväntas, till exempel i moderna utrymmen. Se bara till att ha basen i inredning mer ljus, om ni kör stora statement möbler i rosa.

Ni hittar rosa vilstol ovan HÄR

Rosa accentkuddar

Vill du bara ha lite rosa in i hemmet? Om ja, då är kuddar är ett utmärkt ställe att börja, och rosa för det fallet. De kan vara precis vad du har behövt för att lägga till färg, roligt och fräschör till soffan i ditt vardagsrum. Några matchande rosa plädar och filtar kan också vara fint i soffan och värmer till Fredagsmyset.

En Rosa statement neonskylt

Känner du dig djärv nog? Varför inte installera en neonskylt? Du kan göra den till fokuspunkten i ditt vardagsrum, hänga den i köket eller precis ovanför sänggaveln. Möjligheterna är obegränsade om man vill go all in med rosa.

Ni hittar rosa kuddar ovan HÄR

Här ovan ser ni Maria på Inredningsvis egna soffa med några rosa vackra kuddar som höjer allt.

Några få coola rosa tillbehör

Det värsta felet du begår när du dekorerar med rosa är att skippa din kreativitet. Var inte rädd för att leta efter rosa dekorativa lampor, figurer eller till och med skor. Du kan placera dessa föremål på ett nattduksbord, mantel eller soffbord.

Ni hittar snygg rosa sänggavel ovan HÄR

Vilken är den bästa nyansen av rosa för mitt rum?

Det finns ingen bra eller dålig nyans av rosa. Ditt val beror på flera faktorer:

  • Typ av dagsljus som tas emot av rummet (kan vara svalt eller varmt)
  • De timmar du använder det specifika rummet
  • Din önskade effekt i rummet.

Medan djupa, varma rosa tenderar att få ett rum att kännas mer välkomnande men mindre och mörkare, skapar ljusare nyanser en illusion av ett större utrymme, vilket gör ditt rum meravslappnat. Innan du väljer en nyans för ditt rum måste du därför prova flera toner på dina väggar vid olika tider på dagen. På så sätt kan du välja den perfekta färgen.

Foto: Elle

Slutsats

Om du tänker på det kan det vara en uppförsbacke att dekorera med rosa, särskilt om du gör det på egen hand.  Men med lite hjälp från en expert kommer du att kunna få dina nyanser rätt och skapa ett hem som känns mysigt och välkomnande. Vi hoppas att du tycker att ovanstående tips är till hjälp. OCH som ni märkt kan rosa vara allt annat än ”flickig” Det är en härlig färg som är väl värd att konkurrera med all beige och vit inredning i färgbleka Sverige.

Pink power!

 

 

Foto längst upp: Posterstore

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

36 kommentarer

Laura fredag, maj 11, 2012 - 10:26

I know many people who would die to have that pink bathtub and shower!!

Svara
Riccardo Querciagrossa fredag, maj 11, 2012 - 10:32

Wonderful the pink shower!!!
;-)

Svara
Jeanette♥ fredag, maj 11, 2012 - 10:54

Själv ska jag jobba i helgen, men idag ska jag bara ta det lugnt. I eftermiddag ska vi dock storhandla.

Sv: Tyckte filmen var sådär faktiskt:)

Svara
Lilli fredag, maj 11, 2012 - 11:51

Hello Maria! wow I would love to have a pink bathroom!!^^ So lovely images! Also I’m craving for that make up!:P Hope u will have a great weekend with some choco cake!:) Kisses!

Svara
HemkäraHanna fredag, maj 11, 2012 - 12:49

Badkaret var verkligen härligt. Dock får det nog stanna som en dröm i detta mansdominerade hem. :)

Trevlig helg!

Svara
Pamela fredag, maj 11, 2012 - 13:57

I love Chanel cosmetics and nail polish too. I just adore them! Have a great weekend!

Svara
fashionhypnotised fredag, maj 11, 2012 - 14:38

Looks amazing!

Svara
PIUSC! fredag, maj 11, 2012 - 14:40

Love Chanel nail polish and the colors that you show in this post!
Like it!
Follow you, and I hope that you pass to my blog and if you like, follow me too..
Hugs
Valentina

Svara
Jessica {The Aestate} fredag, maj 11, 2012 - 15:43

Awesome post – so in love with that tub!!

Svara
Lisa Moran/Bilancia Designs fredag, maj 11, 2012 - 16:48

Wonderful color!!! Beautiful post…
I had to laugh at your comment, Maria. Yes, same post! hahaha
It should change tonight (my web designer does it for me, I only write them and take the photos). :) I wish i could dedicate more time to blogging but I have two design businesses, one is online in my shop, and then one retail, where I not only sell my designs, but a large part of it is the ”barn venue” that you see on my blog which is for weddings, and beautiful events. I design for bridal shops and many designers as well…so I am swamped with work right now and brides are everywhere!!! :) :)
You have such a lovely blog…and what an inspiration! Such gorgeous style!
Have a beautiful day!

Svara
deborah fredag, maj 11, 2012 - 16:55

I love the pink in these pictures! Kisses!

Svara
Connie fredag, maj 11, 2012 - 17:33

Everyone looks pretty in pink!

Svara
Linda fredag, maj 11, 2012 - 19:05

Oj! Badkaret var superhäftigt, men jag hade velat ha riktiga lejontassar på det! :) Nagellacken fick jag habegär till…. Och i helgen ska det först hejas på en kompis som ska springa Göteborgsvarvet, sen kanske det bär av till Liseberg för att kolla på trädgårsmässan, vi får se :)

Svara
Marcela fredag, maj 11, 2012 - 20:22

Wonderful color!!! Beautiful pink post…

Svara
thechilicool fredag, maj 11, 2012 - 20:36

I’d loooove to have a pink bathroom and the one you showed here it’s just perfect! Love this post!

Follow you on Fb!

Kisses, Alessia

THE CHILI COOL

FACEBOOK

Svara
how sweet to be a cloud fredag, maj 11, 2012 - 20:41

thank yoy maria for my blog!!! :)

ton message m’a permis de découvrir ton blog qui me plait beaucoup…

à très bientôt

how sweet to be a cloud

Svara
Dagný Björg from FEEL INSPIRED fredag, maj 11, 2012 - 20:53

Pink bathtup dream!

And thank you for your lovely comment! You can follow me on Facebook under Feel Inspired. There is also a link to the page under (almost) each post on my page and on the side bar under the blog roll :)

Kram!

Svara
Art nouveau fredag, maj 11, 2012 - 21:03

At first i didn’t like much pink color until i went through a pink phase a few months ago…Since then i love it..!!!The tab…so girly..!!!

Svara
Nordic leaves fredag, maj 11, 2012 - 21:11

Takk for hyggelig kommentar:)
Fin blogg, hit kommer jeg tilbake!
Ha en fin helg!

Svara
Martina fredag, maj 11, 2012 - 21:19

OMG, i sooooo want that pink bathtub! We have athunderstorm outside and tom. will be cold, Absolute bath weather! Must bake me a chocolate cake too!

Svara
Dawn {The Alternative Wife} fredag, maj 11, 2012 - 21:51

My life would be complete if I owned a pink bathtub!!! How amazing!

Have a great weekend, sweetie :) xoxo

Svara
Virna Ívinna fredag, maj 11, 2012 - 22:26

So inspiring!!
I love pink ;)
I’m following too!

Svara
inner-outerbeauty.com fredag, maj 11, 2012 - 22:44

I didn’t know there was such a thing as pink bath tub! So lovely!

Svara
annechovie fredag, maj 11, 2012 - 22:49

Maria, I love the pink! Hope you have a terrific weekend and thanks for stopping by my blog!

Svara
laurie lördag, maj 12, 2012 - 00:30

Oh! What a wonderful statement that pink tub makes! laurie

Svara
Cleo lördag, maj 12, 2012 - 02:58

bring on the pink love the pop pink always brings

Svara
design elements lördag, maj 12, 2012 - 06:39

the pink tub is wonderful!

Svara
miss Margaret Cruzemark lördag, maj 12, 2012 - 15:26

You are doing an amazing work with your blog honey. I adore it!!!
Best Regards
Miss Margaret Cruzemark
http://margaretcruzemark.blogspot.com/

Svara
Ola lördag, maj 12, 2012 - 17:41

I just bought pink nail polish:)

Blog about life and travelling
Blog about cooking

Svara
Eleonora lördag, maj 12, 2012 - 18:35

Obsessed with this color…looove it!!

Svara
antonella L. lördag, maj 12, 2012 - 19:44

che meraviglia!

Svara
Hope in high heels lördag, maj 12, 2012 - 21:52

What a perfectly feminine and fun bathroom… I’d love it in my house any day! Sounds like you’re set to have a wonderful weekend despite the weather – hope its lovely!

Svara
Vicky lördag, maj 12, 2012 - 23:40

So wonderful!!!

Svara
Natasha måndag, maj 14, 2012 - 01:21

Hi there,
Thank you so very much for visiting me at the Northern Light Blog, and for leaving a
comment, so I could follow you back here… I like this post, especially the second image, that brass hardware is amazing! oh, and pink is a favorite of mine + you can’t really go wrong with Chanel :)

Svara
Leslie måndag, maj 14, 2012 - 16:32

Oh! I love that pink tub and CHANEL xoxo

Svara
Niklas måndag, maj 14, 2012 - 20:58

Vilket coolt badkar! Var har du hittat det?

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

36 kommentarer 862 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis