Inreda med prydnadskuddar - stil tips & inspiration

Inreda med Prydnadskuddar – stil tips & inspiration

Att inreda med prydnadskuddar kan verka som en promenad i parken, men inget kan vara längre från sanningen. Prydnadskuddar är snygga, bekväma och det bästa sättet att förhöja ditt rum. Oavsett om det är i sovrummet, vardagsrummet eller uteplatsen, kommer finns flera  alternativ för att  hjälpa till att accentuera ett rums utseende.

LÄS MER: Bästa Black week deals – Fynda över halva priset

Dessutom kan du förmedla din önskade stil med de olika kuddalternativen. Att välja den perfekta blandningen av mönster, färg och struktur kan dock ta tid och ansträngning. De goda nyheterna? Det finns tips och tricks om du känner dig vilsen. Här är några smarta tips för att inreda med prydnadskuddar i ditt vardagsrum och få en lyxig look.

Inreda med Prydnadskuddar

Foto @Amandatodor

Se så fint de pimpat med prydnadskuddar i soffan ovan! En perfekt balans och harmoni med färgnyanserna.

Ni hittar prydnadskuddar ovan HÄR HÄR HÄR och HÄR

Välj en grundfärg

Om du har en möbel i ditt rum som ger en färgklick, se till att du dekorerar runt den utan att de andra bitarna överglänser den. Säg att din mittpunkt är en tuftad hallon ottoman. Para ihop dem med randiga linnekuddar på soffan för att skapa ett mer sammanhängande utseende.  Om du vill krydda saker kan du lägga till tryckta fyrkantiga kuddar. Välj en tråkig färg som  blå som kontrasterar mot ankarfärgen.

Mixa och matcha

Ett annat sätt att ge ditt vardagsrum det ultimata moderna utseendet är att blanda och matcha tryck. Om du gör det höjs ditt rum. Ett exempel på att uppnå detta är att använda ett chevrontryck, några neutrala för att skapa balans och en kudde med blommigt tryck för att utseendet ska sticka ut. Ett användbart tips när du köper dina kastkuddar är att tänka på dem utan sammanhanget för hela utrymmet. Detta beror på att olika kuddfärger kommer att smickra olika delar av ditt hem. Till exempel kan vissa passa bra med dina väggar, medan andra kommer att se bra ut med mattan och sittdynorna.

Hur kan jag matcha prydnadskuddar?

Iblandkrävs det ett gott öga för att blanda och matcha kastkuddar effektivt. Det är dock möjligt för ett utrymme med kastkuddar i olika färger, mönster eller stilar att fortfarande se modernt och polerat ut. Om du inte vill slösa tid  på att experimentera kommer regeln om tre formel att vägleda dig.

Ni hittar perfekt kudd mix ovan HÄR

Välj tre färger som bas

Börja först med en “färghistoria för ditt val.  Det hjälper alltid att använda färger från andra delar av rummet, som gardiner, vägg, sängkläder eller matta. Om du väljer kuddar med olika mönster kommer du fortfarande att uppnå ett sammanhängande utseende, förutsatt att de delar samma färger.

Här är några färgkombinationer du kan prova:

 • Djupröd + djupgrön + orange
 • Mörkblå + rosa + djupröd
 • Magenta + senap gul + violett
 • Guld + mörkgrön + magenta
 • Salvia grön + guld + påfågel blå

Välj tre mönster

Du kan också blanda och matcha olika mönster så länge var och en har minst en av färgerna i din valda “färghistoria”.  Först väljer du ditt “bly” -mönster. Detta är vanligtvis det största mönstret, som innehåller alla färger i färgberättelsen. Därefter kan du välja sekundära mönster. Dessa kan innehålla en eller två färger i färgberättelsen.

Här är några mönsterblandande idéer som du kanske älskar:

 • Blommig + solid + geometrisk
 • Buffalo check + tickande rand + toile
 • Chevron + kit textur + prickad

Välj tre mönsterstorlekar

När du följer regeln om tre, tänk på skalan på dina mönster. På så sätt kan du undvika fall av mönster som konkurrerar mot varandra. Välj istället mönster i tre olika skalor och låt bara ett enda mönster dominera.

Helst bör det största mönstret vara ditt blymönster. Det bör följas noga av ett medelstort tryck. Detta kan vara en houndstooth eller en rand. Det tredje mönstret ska vara det subtilaste i trion. Du kan välja en enfärgad med en intressant struktur.

Foto: @Radhus112

Ovan ser ni hur snyggt det är att mixa bas beige med mer brända och bruna nyanser på kuddarna.

Ni hittar kuddar ovan HÄR HÄR HÄR & HÄR

Kan du blanda texturer också?

Även om det är viktigt att blanda färger och mönster bör du inte ignorera strukturen. Du kan experimentera med mjuka, släta och grova texturer. Tänk till exempel på knutull, sammet, linne och fuskpäls.

Udda nummer är bäst

Om du går för ett modernt utseende fungerar udda antal kuddar bäst. Tänk tre, fem eller sju kuddar i motsats till jämna siffror. I de flesta mönster verkar udda nummer mer konstfulla. Kom också ihåg att mindre men större kuddar ser fräschare ut än många hopblandade mindre.

Prydnadskuddar all over

Ditt vardagsrum kan uppnå ett vuxet utseende utan att avstå från sin barnsliga spänning. Du kan uppnå detta genom att använda kuddar i olika färger för att hålla estetiken lekfull och varm. Om du tar bort kastkuddarna kan ditt rum kännas mer formellt, vilket fortfarande ärvackert. Allt beror på vilken stil du går efter. Du kan se till att varje säte har en prydnadskudde. Förutom att ge välbehövligt ryggstöd, kommer kuddarna att hjälpa till att upprätthålla den kantiga stilen.

Jordnära toner

Att experimentera med jordnära toner är alltid en bra idé om ditt vardagsrum har naturliga accenter. Ta till exempel ett rum med en exponerad rostig tegelvägg och blommiga toner. Att lägga till orange och roströda kastkuddar kan räcka långt. Att hålla sig till blommiga och jordnära toner ger ditt utrymme en hemtrevlig känsla.

Vilka är de faktorer du ska tänka på när du köper kuddar?

Tänk på följande faktorer när du köper kasta kuddar:

 • Storlek: Detta bestäms av storleken på din plats
 • Fyllning: Syntetiska fyllningar är styvare och håller formen bättre
 • Form: Du kan välja mellan rutor, bolster, rundor och rektanglar
 • Stil: Vilken inredningsstil vill du uppnå för ditt hem? Detta kommer att påverka de färger du väljer.

Foto interiorbyfrida

Slutsats: inreda med prydnadskuddar

Att köpa kastkuddar är den enkla delen. Vad du gör med dem efteråt är det som kommer att avgöra ditt vardagsrums slutliga utseende. Lyckligtvis för dig tar den här guiden all börda från dina axlar. Från att välja en ankarfärg till att blanda och matcha utskrifter finns det flera sätt att ge ditt hem det enkla moderna utseendet.

 

 

 1. This is enchanting!

 2. love the color combinations you make in our posts…. I am not that good in color and I whised I had black tips in home for the shoot LOL

  thanks for passing by at my blog
  desiree

 3. Your blog is lovely…and these pillow…so beautiful. Thank you so much for visiting me the other day. Happy weekend

 4. Love your blog too honey!!!! and i’m just crazy addicted to Nord… so nice pics on pillows and bed covers!!!! Big hugs and a nice weekend to you!!!!!

 5. Really impressive pillows!
  Thank you for your sweet comment =)
  Eleni of My Paradissi

 6. Great cushions!
  Thanks for the twitter follow, let me to your blog!
  x kat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024