fbpx

Inreda med pasteller – 9 färgstarka tips

Att inreda med pasteller är ett fantastiskt sätt att förbättra ditt hems estetik och uppnå en färgad gladare känsla.  En het trend inom heminredning just nu är pasteller. Även om de är mer dämpade och subtila än djupa nyanser, kan pasteller förvandla ditt hem. Du kan välja ett helt pastellfärgschema eller smart kasta in statement-tillbehör. Här får ni några användbara tips att tänka på när ni ska inreda med pasteller.

LÄS MER: 20 billiga stolar för ett lyxigt kök och matrum

Inreda med pasteller – 9 tips

Foto Veranda.com

Fyll ditt rum med elegant lila

Lilac tar inredningsvärlden med storm, och detta är en trend du kan förvänta dig att se bortom 2022. Med sina varma blåaktiga undertoner är detta en i sig sval färg. Det betyder att den är perfekt för rum i söderläge, eftersom de svala undertonerna hjälper till att balansera solens gula värme. Resultatet är en trevlig atmosfär. Så överväg att gå all lila i hela rummet för golv och väggar. När det gäller möbler och tillbehör, håll dem svartvita. Detta skapar ett lugnt och sammanhängande system utan att konkurrera om uppmärksamhet med lila.

Hur väljer du en pastellfärgad nyans för ditt heminredning?

Varma pastellfärger passar bäst för rum i norrläge. Sand, beige-brun, persika och gul-orange rekommenderas för sådana utrymmen. Å andra sidan är turkos, pärla, blå och nyanser av grått på den kalla delen av spektrumet och är därför lämpliga för stora söderläge rum.

Här är några idéer:

Korall- och persika nyanser är nästan lika. På en solig dag får de ditt utrymme att se varmare och ljusare ut. De är idealiska för sovrummet och vardagsrummet. Medan persika är perfekt som den primära bakgrunden, utnyttjas koraller bäst i inredning och dekorelement.

Rosa nyanser utstrålar ljushet och luftighet. Pastellrosa färg eller tapeter kommer att se bra ut i en flickas sovrum.

Ni hittar lampa ovan HÄR

En mintgrön sänggavel

Om du inte är djärv nog för en heltäckande färg, gå till en neutral bakgrund. För ett utrymme som ett sovrum där en lugn känsla är nyckeln kan du aldrig gå fel med färgen grön. Nyckeln är dock att identifiera ett utrymme för att skapa en accent. En särskild plats är väggen vid sänggaveln. Du kan måla just den här väggen med en mjuk pastellgrön för att skapa en illusion av en förlängd sänggavel som ramar in din säng. Detta ger rummet en tydlig fokuspunkt.

Pastellrosa båge för en lugnande känsla

Att lägga till nya färger bör inte nödvändigtvis överväldiga ditt utrymme. Till exempel kan ett halvcirkel pastellrosa block fungera som en sänggavel i ditt sovrum. Detta är ett lysande sätt att förvandla din säng till en designfunktion  samtidigt som du upptar minimalt med utrymme.

Mjukt gult tyg och färger för en solig atmosfär

Medan gult utstrålar värme och optimism kan det vara för mycket för vissa människor. Att gå efter en mer pastellfärgad nyans är därför ett mer subtilt sätt att få denna nyans in i ditt utrymme. Se till att tygerna i dina stolar blandas i väggfärgen för att skapa ett kurerat schema som får ditt rum att se större ut.

Pastellmöbler för en snabb lösning

Använd möbler och tillbehör, kasta in pops av pastellfärger i ditt hem. Överväg pastellfärgade matstolar, dekorativa fåtöljer, statement sideboards och hängande lampor för att testa pastellernas kraft tillfälligt.  Du kan också experimentera med mix-and-match-matstolar för att få en lekfull känsla till schemat.

Pastell köksskåp för en djärv look

I åratal har rika gröna och mörkblå kök dominerat inredningssfären. Det är nu dags att ta en paus från detta och kasta sig in i världen av mjuka, mintiga, pastellfärgade köksskåp. Välj en elegant och minimal handlös design för att skapa ett lugnt utrymme.

Den rosa och gröna kombinationen

Det är ingen hemlighet att rosa och grönt passar perfekt ihop. Men deras pastellversioner  skapar ett ännu mer nyckfullt utseende. Tänk på denna idé för dina badrumsväggar och lägg till en härlig vägghängd badrumsfänga i båda färgerna.

Pastellgallerivägg för ett färgstänk

Om du har en neutral tom duk, lägg in några pasteller och skapa en fokuspunkt i ditt rum med en pastellgallerivägg. Gå till en specifik palett och håll dig till den. Detta ger din vägg ett skickligt kurerat utseende.

Ljusgröna nyanser

En grön accentväggdesign kan förvandla ditt kök eller badrum. Gröna kuddar ger ditt sovrum eller vardagsrum ett friskt utseende och gröna golvmattor lyser upp golvet. Gröna är idealiska för små lägenheter, väggnischer, hallar och entréer. När de används i ett rum med minimalistisk stil gör ljusgröna accenter att de små utrymmena känns mer öppna och blåsiga. Kom också ihåg att använda tillbehör som konstverk, skålar och vaser eftersom de förbättrar estetiken i ditt hem.

Hur använder du pastellfärger för att uppnå olika stilar?

Så här kan du uppnå olika inredningsstilar med pastellfärger:

  • Shabby Chic: De vanligaste färgerna är mynta, persika, blå, rosa och mjölkaktig. Blommönster och många dekorativa inslag präglar också stilen.
  • Provence: Denna stil är förknippad med lavendelfältens rymlighet. Den har en mjölkaktig eller vit bakgrund för en luftig känsla.
  • Modern: Stilen tillåter kombinationen av olika material och färger. Möblerna är enkla och dekorationerna ekar rummets stil.
  • Nautical: Har en rad beige, blå och turkosa färger för en strandatmosfär. Delikata färger bildar bakgrunden.

Pastell tapeter

Det mest enkla sättet att ge ditt rum en makeover är utan tvekan tapeter. När det gäller tapeter, håll dig borta från allt blommigt om det inte är sovrummet eller om du går för en vintage atmosfär. För att skapa ett uttalande, välj botaniska mönster.

Vilka är fördelarna med att dekorera med pasteller?

Här är fördelarna med att använda pastellfärger för ditt heminredningsprojekt:

  • Nyanserna skapar en lugn, ljus och sofistikerad atmosfär
  • Eftersom de är mjuka för ögat kan pasteller användas i stora mängder
  • Du kan kombinera flera pastellfärger för att skapa en lugn och balanserad interiör
  • Pastellfärger grupperas under vårpaletten och utstrålar luftighet och ljushet
  • När de används i inre utrymmen skapar pasteller en illusion av större rum.

Ni hittar läcker pastell grön byrå ovan HÄR

Slutsats

Förutom att vara varma och välkomnande är pastellfärger också lätta att kombinera. De får också ditt rum att se större ut. Från möbler till galleriväggar finns det flera sätt att ta med pasteller i ditt interiör. Vi hoppas  att ovanstående tips visar sig vara till stor hjälp.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis