fbpx

Inreda med nattduksbord – en komplett guide

(Innehåller adslänkar)

Letar du efter ett nattduksbord? Vet du inte vilken du ska köpa? Behöver du inspiration för få ditt sovrum att sticka ut? I så fall har du tur! Här är en guide om de olika typerna, stilarna och designerna för enkla nattduksbord du bör skaffa, beroende på dina preferenser. Låt oss börja!

Varför behövs ett nattduksbord?

för Bekvämlighet

 Tja, först och främst är nattduksbord väldigt bekväma. Du kan läsa en bok i sängen, eller om du vill använda din telefon och om du är för lat för att gå upp, kan du bara slänga den på ditt nattduksbord och gå direkt och lägga dig.

för Lagring

 Det fungerar inte bara som ett bord, utan några av dem har även ett stort förvaringsutrymme. Lådor och skåp är perfekta på att dölja din röra. Du kan använda dessa för att bevara dina personliga tillhörigheter såsom laddare, hudvårdsprodukter, papper, böcker, prylar, glasögon, sovmasker och mycket mer. Du kan lägga i stort sett vad som helst i ett nattduksbord, så länge det passar, så klart.

är snyggt

 Nattduksbord är ett stor komplement till din säng. Har du någonsin gått in på ett hotellrum och älskat atmosfären? När du sätter dig på sängen, var lägger du din telefon eller glasögon? När du vill släcka lampan när du ska sova, vart vänder du dig mot? Nattduksbordet såklart. Om du inte har märkt det spelar nattduksbordet en stor roll för din bekvämlighet och atmosfären i helhet i ett rum.

En annan stor faktor är vad du lägger på nattduksbordet. Oavsett om det är en lampa, väckarklocka, näsdukslåda, ett glas vatten eller bordsdekor, är det viktigt att styla ditt nattduksbord. Detta är inte nödvändigt, men inredning på ditt nattduksbord kan förändra atmosfären i ditt rum och göra det mer tilltalande för dig. Du bör dock styla ditt sovrum så att det passar din personlighet. Jag tror att bekvämlighet leder till komfort och det är den känslan du behöver i ditt sovrum.

Nattduksbord Typer och Design

 När du ska köpa ett nattduksbord är det antingen ett enkelt nattduksbord, ett nattduksbord av hylltyp, ett nattduksbord med lådor eller ett sängskåp. Det här är ”huvudtyperna” av nattduksbord och i den här guiden kommer vi att diskutera design och stilar för dessa typer. Med varje stil kommer jag att rekommendera en design eller färg för ditt nattduksbord som bäst skulle passa en inredningsstil.

Ni hittar sängborden ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Klassiskt sängbord

Dessa nattduksbord visar verkligen det fina i enkelheten. De är kända för sitt snygga och stilrena utseende. Den har vanligtvis en eller två lådor, och kan ha en hylla, vilket ger mer lagringsutrymme. Du kan lägga en bok eller två på hyllan, vilket skulle ge ditt sovrum en större mysighetsfaktor.

Jag rekommenderar att skaffa ett nattduksbord i ek för ditt sovrum, med mjuka toner som blått, grönt, grått, beige eller mörkrött. Ett nattduksbord i ek kommer att få ditt rum att se stiligt ut, men om du vill ha ett ljust och rent utseende rekommenderar jag att du skaffar ett vitt nattduksbord.

Ett nattduksbord i vitt eller ljust trä skulle se bra ut i ett bebis- eller barnrum, men kommer inte att bidra mycket till lagringsutrymme eftersom barn tenderar att vara mer röriga än vuxna.

Ett svart nattduksbord skulle ge rummet en mer modern och minimalistisk känsla. Om du gillar sovrum i industriell stil , skulle ett svart nattduksbord ge ditt sovrum en bekväm atmosfär. Detta skulle se bäst med varmare och ljusare färger som rött, gult, orange, ljusgrönt eller blågrönt, men skulle också se bra ut med vitt. Svart och vitt är en minimalistisk trend och kommer att få ditt sovrum att se mer industriellt och modernt ut.

ha Öppen Hylla

 Om du inte har något behov av en låda eller utrymme för att dölja ditt röra, överväg att skaffa ett nattduksbord med en öppen hylla. Detta är det mer dekorativa alternativet. På hyllorna kan du lägga högar med böcker, ornament eller blommor. De är snygga, rena och är väldigt populära.

Jag rekommenderar att skaffa ett vitt nattduksbord med en öppen hylla om ditt sovrum har svala toner, eller pastelltoner som rosa, mintgrön, puderblå, ljusgul, lila, persika, beige eller vit. Det vita på den här typen av hyllor kommer att komplettera dessa färger i ditt sovrum. Du kan sätta ljusare inredning på hyllorna för att lägga till en wow-känsla, och göra det lite kul i ditt rum!

Ett svart nattduksbord med en öppen hylla är ett modernare alternativ. Många hotellrum har denna typ och färg av nattduksbord eftersom det är enkelt men effektfullt. Detta nattduksbord skulle se bra ut med ek, ljust trä och varma färger. Med ett svart nattduksbord med en öppen hylla kan du komplettera ditt sovrums tema ytterligare med inredning i varma färger.

Ni hittar sängborden ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Ett nattduksbord med en öppen hylla i ek skulle också se fantastiskt ut med svart inredning. Detta ger ditt sovrum en varm atmosfär och har varit en trend i ett decennium nu. Ek och svart är en favorit om du vill göra ditt rum både stilrent och bekvämt. Svarta toner på hyllorna på ditt nattduksbord och en varmfärgad lampa skulle göra ditt rum tio gånger mysigare.

Ett nattduksbord med en öppen hylla i ljust trä skulle passa bra i ett barns sovrum. Dessa sovrum är vanligtvis ljusa och färgglada. Ett nattduksbord med öppen hylla i ljust trä skulle komplettera dessa färger bättre än ett nattduksbord för vit öppen hylla. De är inte bäst på att dölja ett rörigt rum, men är ändå ett väldigt bra alternativ om ditt barn vill visa upp sina leksaker, eller ha enkel tillgång till sina saker.

Nattduksbord Med Lådor  Dessa är ett bra stöd till ditt sovrum. Nattduksbord med lådor är mycket vanliga och du hittar dem nästan överallt. Folk älskar nattduksbord med lådor för sin enkelhet och förmåga att göra rummet mindre rörigt.

Ett vitt nattduksbord med runda guldknoppar skulle få ett sovrum med ljusa färgtema att se väldigt elegant ut. Ett nattduksbord med en svart låda med gulddrag i lådorna får ditt sovrum att se både modernt och dyrt ut. Ett nattduksbord i ek med runda svarta knoppar kommer att få ditt sovrum att se varmt och mysigt ut, och ett nattduksbord i ljust trä med en dragknopp skulle få ditt sovrum att se rustikt ut.

Designen och färgen på lådknapparna spelar också roll. Lådknappar finns i alla former, färger och storlekar, så välj den som gillar dig mest. Här är tre vanliga typer av lådknoppar:
Ring-Pull Knopp  En ring-pull knopp skulle ge ditt rum en rustik och vintage ladugårdskänsla, speciellt när den kombineras med ek och ljust trä. En låda med ring-pull knoppar kan också se bröstliknande ut.

Vita sängbord ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Handtag för lådor

Jag rekommenderar lådhandtag för en mer stilren känsla. Beroende på hur mycket lådor du har kan de se industriella, eleganta, snygga eller moderna ut. Runda Knoppar  Runda knoppar är en klassiker och är en av de vanligaste lådknoppen. Dessa knoppar är tidlösa och matchar nästan allt. Du kan aldrig gå fel med en rund knopp.

Vanliga Nattduksbord  Vanliga nattduksbord ger inte förvaring, men de gör bra toner. De är verkligen enkla, lätta att blanda och matcha, minimalistiska och ger precis tillräckligt med utrymme för din lampa och prydnadsföremål.
Vanliga nattduksbord i ek ger bra accenter för rum med mörkt tema. Färger som svart eller grått skulle komplettera detta sängbord och få ditt rum att se inbjudande och modernt ut.
Jag rekommenderar sängbord i ljust trä för ljusare rum. Det skulle också göra en bra accent till rum med bohemiskt tema där du blandar och matchar design. Du kan lägga till ett enkelt sängbord till ett bohemiskt sovrum för att jämna ut alla färger och texturer.
Ett svart, vanligt nattduksbord skulle göra dig gott i ett grått och svart-temasovrum. Det skulle ge dig en minimalistisk, stilren och industriell look.
Ett vitt vanligt nattduksbord skulle vara perfekt för ett barns sovrum, eftersom dessa typer av rum vanligtvis har ljusa färger. Ett enkelt, vitt nattduksbord kan jämna ut dessa färger, så att rummet inte ser för rörigt ut.

Sängskåp  Ett sängskåp är lika effektivt i förvaringsutrymme som vanliga nattduksbord med lådor, men de är lite mindre vanliga. Ändå är de ett perfekt alternativ för både förvaring och stil.
Jag rekommenderar att du köper ett vitt sängskåp om du vill ha ett rent, elegant rum med något speciellt tema. Ett svart sängskåp är ett minimalistiskt och stilrent alternativ. Ett sängskåp i ek skulle se rustikt, chict och klassiskt ut. Ett sängskåp i ljust trä skulle se supersött ut i ett barnrum och du kan gömma massor av barnens röra i det.
Dessa är ett enkelt men unikt alternativ. Sängskåp är idealiska för personer som vill hålla sina tillhörigheter utom synhåll.

Ni hittar sängbord ovan HÄR

Väggmonterat sängbord

Väggmonterade nattduksbord (eller flytande nattduksbord) är kulmen för moderna nattduksbord enligt min mening. De bokstavligt talat trotsar gravitationen. Väggmonterade nattduksbord skulle utan tvekan få vilket rum som helst att se coolt ut! Ett svart väggmonterat nattduksbord skulle få ditt rum att se väldigt modernt ut, speciellt om du stylar det med växter eller om din säng är gjord av ek. Ett väggmonterat nattduksbord för ljust trä eller är målat vitt skulle se bra ut med ljusa, kalla pastellfärger. Tänk dig att ha ett pastellfärgat sovrum med vägghängda nattduksbord. Det hade ju bara varit för drömskt. Ett väggfast nattduksbord i ek skulle passa bra med varma färger. Det kommer att ge ditt sovrum en rustik, naturlig känsla beroende på vilken typ du får.

Takeawayen Du kan aldrig gå fel med dessa nattduksbord! Dessa enkla, eleganta och moderna stilar kommer att matcha alla rum. Oavsett din inredning kan du hitta ett nattduksbord att matcha det med om du följer dessa tre regler:

  • Matcha enkla nattduksbord med färgglada interiörer för ett rent utseende.
  • Matcha intrikata, detaljerade nattduksbord med jordfärger som vitt, brunt och beige.
  • Matcha ljusare nattduksbord med coola interiörer för en ljus och elegant look och matcha mörkare nattduksbord med varma interiörer för en modern, mysig look.

Sängbord ovan finns HÄR

Det har ni fått allt inom sängbord ni behöver.  Lycka till nu med att hitta ditt perfekta nattduksbord och fullborda ditt drömsovrum!

/Maria

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis