Inreda med mattor som de kända instagram hemmen

Inreda med mattor som de kända Instagram hemmen

(Innehåller annonslänkar)

All börjar från golvet brukar jag säga när det kommer till att inreda. Är det ett fult golv eller en missanpassad matta som grund i rummet, ja då blir allt platt fall. Var därför extra noga vad ni väljer för matta så att den synkar fint med resten av rummet. Några som kan det där med att inreda trendigt och snyggt är ju Instagramhemmen.

LÄS MER: Så inreder ni sovrummet och får lyxig hotellkänsla

Idag tipsar jag om hur ni kan inreda med mattor som de populära Instagramhem har som jag har haft med här på bloggen.

Inreda med mattor

Hemma hos det senaste Instagram hemmet @Designguro är det natur trenden som gäller. En varm mix av trä, naturmaterial och vackra ullmattor, är det som gäller. Just ullmattor är en stor trend det senaste året, pga naturtrenden som råder. Ull är även ett hållbart material som känns helt rätt i tiden.

Hållbara Ullmattor

Ullmattor ovan finns HÄR HÄR HÄR och HÄR

Vita och beige mattor

Ni hittar mattor ovan HÄR HÄR HÄR och HÄR

Foto @Radhus112

 

Grå mattor

Grå mattor ovan hittar ni HÄR

Foto @sabina.ryden se så fint Sabina inrett sitt vardagsrum med rosa matta

Visst blir man glad av Sabinas rosa hem? Jag älskar rosa det är nåt med denna glada färg som bara lyfter mitt humör och det behövs ju under vinterhalvåret i Sverige :)

Några matt tips

  • Ha alltid stora mattor vid soffgruppen i vardagsrummet! Hellre en för stor matta än en fjuttig liten. Låt mattan gärna gå minst 20 cm utanför soffgruppen.
  • Välj matta efter er inredning och inte bara efter trender. Det ska kännas personligt och mysigt, inte som ett stelt showroom.
  • Ha ett sk. halkskydd under alla mattor i hemmet. Detta förhindrar att mattorna glider iväg och i värsta fall orsakar en olycka.

Rosa mattor

Rosa mattor ovan finns  HÄR 

Hemma hos @charnelia80 regerar rutmattorna och se så fint hon balanserat inredningen ihop med mattornas mönster.

Rutmattor

Rutmattor ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Rutmattorna fick sitt stora genomslag på Instagram kan man lätt säga. Otaliga hem har vi sett med dessa  vit/svart rutiga mattor på golven. Jag rekommenderar att matcha dessa mattor med stilrena och något färgade detaljer i övrigt i rummet. Har man sådant mönster på mattan kan fler mönster i rummet annars bli “to “much”

Mattor i natur trenden

Ni hittar natur mattor ovan HÄR HÄR HÄR och HÄR

Visst är de bra på att inreda med mattor Instagram hemmen? Själv gillar jag ljusa mattor då det förstorar rummet och ger en fräsch lätt känsla. Det som är så bra med mattor och textilier är ju att de går att byta ut ofta utan problem.

Utöver mattor så är jag nu på väg hem från två veckor i rena paradiset i Alicante och Ibiza. Jag känner mig nästan gråtfärdig måste jag medge då jag inte vill hem till mörker och kyla:( Men jag har bestämt att åka tillbaka till min sagoö Ibiza i sommar och då jäklar blir det röja av det kan jag lova. Livet ska levas fritt och dansandes i ljuset inte i stress och mörker.

Så vilka mattor gäller nästa år? Vi kommer snart med den eftertraktade Inredningstrender spanet för nästa år. Där kommer ni få se vilka material och mattor som gäller hela det nya året.

Stay Tuned!

INREDNINGSVIS SHOP

Stamford karmstol sand
Newport
11 495
Baroque mirror gold k2
Newport
4 699 SEK
Bänk cesare pebble grå
15 695
Takkrona pasadena shop2
Newport
18 396 SEK22 995 SEK
Bänk beekman panama
Newport
21 595
Paris sänggavel beige
Newport
10 795
Lounge soffa cesare sho sammet
Newport
41 995
  1. Vet du någon liknande matta som inte kostar flera 1000????? (dom grå)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024