10 bästa tips att inreda med hissgardiner

10 bästa tips att inreda med hissgardiner

Trött på vanliga gardinlängder? eller bara vill testa nåt annat i fönstren? Då kan att inreda med hissgardiner i fönstren vara en superbra idé. . Oavsett om du använder dem ensamma eller tillsammans med andra gardiner så kan hissgardiner höja stämningen i vilken inredning som helst.

LÄS MER: 6 tips att hänga gardiner rätt och snyggt 

Hissgardiner passar nästan alla tygtyper, vilket ger dig ett brett utbud av alternativ. Här är några bra idéer hur ni enkelt och snyggt kan inreda med hissgardiner hemma.

Inreda med hissgardiner – tips

Ni hittar trendiga beige hissgardiner ovan HÄR

Enfärgat och stilrent

Vitt linne eller vanligt neutralt tyg är ett klassiskt och mångsidigt utseende för ditt fönster. De erbjuder en ren och fräsch finish som enkelt kompletterar alla hemdesigner. I ett neutralt sovrum lägger de till en naturlig struktur i inredningen utan att flytta fokus. Du kan sedan använda andra texturer och shades för att skapa ett lugnt avkopplande utrymme. Om du till exempel lägger till en ogenomskinlig bordslampa kan ljuset lysa igenom under dagen. På natten skapar det en drömmande inredning.

Du kan också använda sovrumsgardiner utanför urtaget och ett mörkläggningsfoder för att förhindra att light sipprar på morgonen. På så sätt uppnår du den tidlösa linnelooken och har en oavbruten sömn i ett bekvämt utrymme.

Ni hittar randig beige hissgardin ovan HÄR

Subtila ränder som förstorar

Randigt tyg introducerar ett subtilt mönster som lägger till en fokuspunkt i ditt rum. Detta gäller särskilt med pinstripes och dämpade toner. De är perfekta för att lätta och lyfta ett rum, perfekt för mindre fönster som de i korridoren eller badrummet. Remsor ligger i linje med urtaget och /eller fönsterkarmen för att ge ett traditionellt interiörutseende. Detta drar ditt öga till ljuset, med fokus på att lysa upp utrymmet. Dessutom kan vertikala ränder få mindre utrymmen att se större ut.

TIPSET: Visste ni att ränder förlänger rum och fönster? Har ni tex. randiga hissgardiner kan detta få fönstret se större och bredare ut. Är ränderna på längden då ser istället fönstret längre ut, perfekt för små fönster!

Kan man ha hissgardiner i badrummet och köket?

JA! Men tänk på att inte alla hissgardiner har vattentåligt tyg.  är Men om du väljer ditt tyg väl och utför lämpliga underhållsprocedurer kan du använda romerska persienner i ditt kök och badrum. Avoid vanliga tyger eftersom de har större chans att visa stänkmärken.

Ni hittar hissgardiner ovan HÄR

Färgade hissgardiner efter säsong

Du kan ta med romerska persienner i ett inredningsschema genom att samordna väggfärgen med tygmönstret. Det enklaste sättet att göra det är att matcha vitt med vitt.  Detta säkerställer att både tygets mönster och färg dyker upp. Se bara till att använda en annan färg så att den sticker ut. Nyckeln är att välja ett välbalanserat mönster. Till exempel kan större fönster enkelt dra av större mönster.

Coola färger fungerarhela året, och geometriska tyger ger en modern twist på detta fängslande utseende.

Ni hittar röd hissgardin ovan HÄR

Hissgardiner för hem med lågt i tak

Att använda hissgardiner i rum med lågt i tak är en lysande idé. Detta beror på att de kan få mindre rum att se större ut. Tyvärr kan detsamma inte sägas om gardiner eftersom de sticker ut i rummet mer. Dessutom täcker anliga gardiner stora delar av väggarna som omger fönstret. Vanligtvis hängs gardiner över fönsterfördjupningen och inte inuti den. Å andra sidan kan persienner hängas åt båda hållen. Detta gör att du kan bestämma det tillvägagångssätt som bäst smickrar din rumsstorlek.

Hur drivs en romersk blind?

Pulling sladdarna höjer samtidigt den nedre pluggen för att möta den övre pluggen. Som ett resultat bildas en vik i tyget. När blinden höjs högre bildas fler veck tills den öppnas helt. Fönsterlängden bestämde antalet skapade veck.

Osynlig eller iögonfallande

Romerska nyanser finns i både enkla och extravaganta stilar som passar alla inredningsstilar. På så sätt kan du bestämma om du vill att de ska vara kontaktpunkten. I en ultramodern eller minimalistisk home smälter nyanser i en färg  som liknar väggarnas in i bakgrunden och ger ditt utrymme ett rent utseende. Nyanser i färger som står i kontrast till inredning eller väggar drar mer uppmärksamhet åt ett rum. De kompletterar också livsstilen i ditt hem.

Kombinera med andra behandlingar

Du kan införliva draperipaneler, gesimser, swags eller kaskader i fönsterbehandlingar tillsammans med romerska nyanser. Till exempel kommer ett texturerat tyg i kombination med randiga enfärgade eller rutiga draperipaneler att skapa ett avslappnat ochprisvärt utseende. Dessutom skapar en dekorativ eller stoppad träkornis ovanpå en romersk nyans ett slående uttalande i ditt rum.

Dekorera Dormer Windows

Romerska persienner skulle se bra ut på takfönster. Du kan ställa in rullgardinen i avslöjandet för att visa öppningens arkitektur. För att säkerställa att persiennen inte går förlorad i det djupa utrymmet, välj ett tjockt tyg som hänger tyngre när du viker det. I de fall där duföredrar att materialet är tunnare, tjockna det helt enkelt genom att lägga till mörkläggningsfoder. Fodret tjänar också till att mörka ditt rum.

Låda för att uppnå ett modernt utseende

Om du vill ha ett skarpt modernt utseende kanske du vill boxa regionen som omger blinden. Medan duisk förlorar din fönsterrams arkitektoniska detaljer i processen, ger boxningen blinden ett snyggt utseende. Dessutom löser det problemet med ljus som sipprar vid persiennernas kanter.

Använd en Pelmet Box

Att kombinera en stoppad persienn och pelmetlåda är ett populärt fönsterbehandlingsval. Detta beror på att det låter dig placera persiennen på den högsta punkten för att släppa in maximalt ljus. Om du föredrar ett mer anpassat utseende, använd ett kontrasterande pelmettyg. Alternativt kan du använda en trimning längst ner för att provide extra intresse.

Vilka är fördelarna med att använda romerska persienner?

Här är några fördelar med romerska persienner:

 • Billigare än gardiner
 • Få mindre utrymmen att se större ut
 • En praktisk lösning för badrum och kök
 • Förbättra ditt hems energieffektivitet
 • Lämplig för rum med sluttande tak

 

Kan persienner också få en Room att se mindre ut?

Ja, medan persienner är bättre än gardiner för att skapa ett smickrande intryck av ditt rum, kan vissa typer få ditt rum att se trångt ut. Dessa är mestadels persienner som täcker ett stort område av väggen, de med djärva färger och de överly noga.

För att undvika sådana fall, håll dig borta från persienner med stora mönster. Undvik också persienner som sticker ut i rummet med för mycket.

Hur kan du använda persienner för att få ditt rum att se större ut?

Det första steget i att använda persienner för att få rum att se större ut är att veta att kombinera enkla, rena mönster, linjer och ljusare färger är det mest effektiva tillvägagångssättet. Persienner som är mörka, snygga eller har stora mönster kommer att ha motsatt effekt.

SHOPPA FAVORITER

 

 

 1. Hola Maria! gracias por visitar mi blog y dejar tu comentario sobre mi trabajo!, muy buenas tus entradas y bellisimas las fotos que has elegido, te seguire por supuesto y sera tu blog inspiración para mi trabajo seguramente.Saludos desde Buenos Aires!!Marcela

 2. Hello!
  Love the kitchen and beautiful blog.
  Have a I great day

 3. LOVE your blog!!!

 4. Very beautiful interiors!

 5. Vad snyggt med hissgardin! Gillar särskilt den översta bilden!
  Ha det bra!

 6. Hello Mary! It ‘s always a pleasure to visit your blog .. Beautiful kitchens that present us! a fantastic style that I love very much .. congratulations! a big kiss and good weekend

 7. I love Roman blinds. I have one in my room, custom made. I think it is very elegant window covering.

 8. I love them, especially the way they look in kitchens. Sigh!

 9. I love blinds! In fact I would love to have some for my kitchen windows (the old curtains are just dirty and ugly)… Maybe this fall I will finally change them. :-) Thanks for the wonderful pictures & inspiration! Enjoy the weekend Maria!
  Love,
  Inge x

 10. Lovely! What can I say..really impressive!!! :D

 11. Lovely kitchen!!! Happy colours, full of life!!!
  Kisses,
  Lauren

 12. The stripey blinds are so cheerful. I just love that kitchen!
  Connie*

 13. lol I think is a goond invention dear!:) lovely decor as always! kisses!

 14. Lately my mum has found textile with red and white stripes and she hasn’ t bought it! Do You believe it Maria?! What a shame! Especially when I look on the first photo! Besides I have an enamel cups and teapot, like on the photo…
  I can’ t stop regret ;)
  Beautiful photos!
  marta from ohmyhome.pl

 15. I love all the gorgeous bright stripes!

  Melissah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024