Inreda liten hall större - så här gör ni

Inreda liten hall större – Så här gör ni

Innehållsförteckning

(Innehåller annonslänkar)

Hur inreder man en liten hall? Det är frågan vi får ofta och i detta inlägg tipsar vi hur ni förstorar lilla hallen. Kategorin inreda liten hall är ett poppis sökord på Google. Det beror på att allt fler bor litet och det byggs allt fler små bostäder inne i städerna. Hallen är ofta liten i både små och större bostäder, ändå är den ack så avgörande. Det sägs ju att the first impression lasts och hallen är det allra första man får intryck av i ett hem. Är hallen då rörig så får man lätt intrycket av ett rörigt hem direkt och en motbjudande känsla av bostaden.

LÄS MER: Inreda litet gästrum – 7 tips att maxa ytan

Japp! Vi människor är fördömande det ligger tyvärr i vår natur och uppfostran. Så för att slippa bli utdömd som en slashas av nya gäster får ni här 10 inreda liten hall tips för ett fräscht första intryck.

I detta inlägg går vi igenom i korta drag:

 • Hur ni inreder en liten hall
 • Vilka möbler som är bäst
 • Förstorande knep
 • Frågor & svar om liten hall

Inreda liten hall

Foto: Stadshem

Hög hatthylla!

Att hänga hatthyllan högt är ett smart tips att få en liten låg hall se högre ut i tak. Håll gärna hatthyllan ljus i färgen då detta ger ett mer förstorande light uttryck. Sedan kan ju hatthyllor vara supersnygga också. Ta gärna en till i vintage butiker och på loppisar, de kan ha vintage hatthyllor som är riktigt snygga.

LÄS MER: Inreda liten lägenhet : 6 bästa tips

7 snabba smarta tips för liten hall:

 1. Använd ljusa färger: Måla väggarna i ljusa färger för att ge illusionen av mer utrymme. Undvik mörka eller starka färger som kan göra hallen trång.
 2. Installera speglar: Häng upp stora speglar för att reflektera ljus och skapa en känsla av att hallen är större än den egentligen är. Speglar kan också vara praktiska för att kolla ditt utseende innan du går ut.
 3. Välj smart förvaring: Maximera förvaringsutrymmet genom att använda vägghyllor, krokar eller en skohylla. En smal byrå eller ett skåp kan också fungera för att förvara viktiga saker.
 4. Använd multifunktionella möbler: Investera i möbler som kan användas för olika ändamål, till exempel en bänk med förvaring under eller ett smalt sideboard som kan dubbla som förvaring och displayyta.
 5. Skapa ordning med organisering: Använd korgar, krokar och hängare för att organisera dina nycklar, väskor och andra vardagsprylar. Detta hjälper till att hålla hallen ren och undvika röra.
 6. Belysning: Välj en ljuskälla som ger tillräckligt med ljus för att lysa upp hallen. Utnyttja också naturligt ljus genom att inte blockera fönstren och använda tunna gardiner istället för mörka och tunga.
 7. Undvik onödig dekoration: För att undvika att hallen ser rörig ut, undvik för mycket dekorationer. Håll det enkelt och minimalistiskt.

1. Få högt i tak med rätt ränder!

Har ni lågt i tak i hallen kommer här ett kanon trick. Genom att tapetsera väggarna med en tapet med lodräta ränder kan ni förvandla hallen högre. Ränderna lurar ögat att rummet är högre än det faktiskt är. Se dock till att hålla tapeten och ränderna i ljusa färger då det annars kan se grilligt ut.

LÄS MER: Inreda med beige och trä – bästa tipsen hur ni matchar

Jag har själv högt i tak i alla rum utom hallen (nån smarting sänkte taket på 70-talet) Jag fick dock som tur är en jättefin randig tapet i vitt och silver när jag flyttade in. Den gör att min hall ser högre ut i tak vilket matchar övriga rum bättre.

Ni hittar stilig svart öppen garderob ovan HÄR

2. Öppen garderob & klädhängare

Ni hittar lyxig svart klädhängare ovan HÄR

Öppna klädställningar av metall har vart jättepopulärt ett tag nu. Det ger alla rum ett luftigt och ej instängt intryck, så även i en liten hall. Har man inte plats att ställa ställningen på golvet så är lösningen ovan en smart idé, dvs sätt fast den i väggen istället. Skippa stora klumpiga garderober med dörrar då detta bara förminskar hallen ännu mer.

LÄS MER: så bygger du en ribbvägg själv

Ni hittar ursnygg klädhängare ovan HÄR

Att sätta upp en lagom långsmal väggspegel i en liten hall är ett toppen trick att få hallen se dubbelt så stor ut. Speglar har den effekten att de reflekterar ljus och därmed får rummet se större ut genom en illusion. Sedan är det ju dessutom perfekt med spegel i hallen för att se hur man ser ut också.

Även mindre runda speglar som är populärt nu kan göra susen i en liten hall. Matcha med en snygg modern hallmöbel och det blir genast perfektion.

3. Förstora med speglar

Perfekta för liten hall ovan HÄR HÄR HÄR & HÄR

4. Utnyttja outnyttjad space!

Bor man litet får man se till att göra det bästa av den ytan som finns tillgänglig. Det vill säga använda väggar både långt ner och tex. över dörrar och långt upp. Här ovan har man smart valt att hänga väskorna längst ner vid golvet. Ett smart tips för små rum är även att sätta hyllor ovanför dörrar om det finns plats mellan karm och tak.

LÄS MER: Inreda liten lägenhet större – 6 bästa tipsen nånsin’

5. Satsa på smart förvaring!

Smart förvaring är A och O i en när man ska inreda liten hall. Hyllor är ett superbra hjälpmedel även i små utrymmen och varför inte förvara skorna vid taket som på bilden ovan. Försök att få in så många grejer som möjligt i den valda förvaringsmöbeln. INGET får nämligen en liten hall att verka ännu mindre mer än massa grejer i salig röra direkt innanför dörren.

Det får även anlända gäster att vilja fly fältet (och röran) fortare än de kom dit. Eller också dricker de upp gåvovinet för att slippa se skiten :)

TIPS: Ikea är mästare på smart förvaring för små rum så kolla där inför hallköpet.

Foto: JYSK

Slutsummering – Liten hall

Som ni ser finns det massor av tricks att ta till för att inreda en liten hall större och mer lyxig. Vi här på Inredbingsvis kommer att satsa ännu mer på budget living och hur man kan inreda lyxigt hemma fast billigt. Samt massa compact living tips hur man inreder små rum större. Allt för att alla därute ska få känna att det går få ALLA hem att se lyxigare ut, oacvsett budget.

Live small ALWAYS dream big!

 

 1. Vilka grymma tips! Kram

  • supertack glad du gillade :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024