fbpx

Inreda hemmakontor – tips för ett hälsosamt kontor

Hemmajobb blir allt mer populärt och många går från att sitta i köket och arbeta till att inreda egna hemmakontor. Att inreda hemmakontoret som resten av inredningen hemma, är även populärt. Vad många dock glömmer bort, är hur viktig själva arbetsmiljön är. Även om man inreder med snygga skrivbord och ergonomiska stolar, behöver man komma ihåg att en kontorsbyggnad också har en helt annan luftkonditionering och ljussättning än vad vi har i hemmet.

Här ska vi därför fokusera på vad du kan göra med ditt hemmakontor för att göra luften så bra som möjligt och hur du ska tänka för att arbetsdagen ska bli behaglig för dig. Det finns nämligen några nya smarta lösningar på detta problem som vi ska gå igenom.

LÄS MER: Top 5 bästa Ikea skrivbord nånsin

Vi jobbar många timmar per dag och om vi spenderar all den tiden i våra egna hem, behöver vi vara försäkrade om att vi får den friska luft som vi är vana vid att få på arbetsplatsen.

Inreda hemmakontor grönt och giftfritt

Foto catesthill.com

Rena luften med ozon

En ny produkt som tagit marknaden med storm är det som går under kategorin ozongeneratorer. Med hjälp av en liten mängd ozon, fräschar man upp luften och även möbler och inredning som ofta samlar på sig bakterier och dålig lukt.

I och med att ozon är en gas, kan den ta sig in i utrymmen där det annars är svårt att komma åt när man städar. Särskilt effektivt är det om man har en dåligt lukt som ligger och pyr på något ställe i hemmet. Det kan vara allt från någon gammal smuts som hamnat under diskmaskinen, till rena fuktskador som orsakar mögellukt. En ozongenerator kommer åt lukten oavsett vart den kommer ifrån.

Olika typer av ozongeneratorer

Det finns två typer av ozongeneratorer. Det finns dom som är gjorda för att stå på i hemmet och konstant göra luften ren och fräsch att andas. Dessa fungerar som en vanlig luftkonditionering, men man använder alltså ozon i små mängder för att rena luften.

Den andra typen av ozongenerator är den mer kraftfulla, där man behöver utrymma hemmet innan man sätter igång och rengör. Dessa ozongeneratorer har mycket mer ozon och det är därför inte bra att vistas i hemmet medan maskinen arbetar. Efter att generatorn är klar, behöver vänta en liten stund innan man kan gå in i rummet eller hemmet igen.

En ozongenerator är perfekt att ha hemma om man vill ha det allra senaste och se till att ha en arbetsmiljö där man andas frisk och ren luft, utan några konstiga lukter.

Foto thewonderforest.com

Därför är det så bra med växter

Växter i hemmet är bra av många olika anledningar. Men för dig som jobbar hemma blir dessa anledningar ännu starkare. Det är nämligen så att växter får oss att må bättre. Dom är fina att titta på och dom gör oss gladare helt enkelt. En svag doft av naturen kan göra underverk för sinnet.

Men framförallt, växter skapar en friskare luft för ditt hemmakontor. Så se till att inreda med mycket växter och varför inte lite blommor också? Då får du ytterligare några dofter att roa dig med under arbetsdagen.

Många jobb idag kan tyckas lite grå och trista. Så passa på att ge ditt kontor färg och liv som en kompensation!

Vanliga frågor och svar om inredning av hemmakontor

Många inreder som sagt sina egna hemmakontor och det har tagit ordentlig fart efter coronapandemin, då många av oss gick från kontorsjobb till hemmajobb. Här svarar vi på några av de vanligast förekommande frågorna om inredning och hemmakontor.

Hur viktigt är det med luftkonditionering i ett hemmakontor?

För att orka ta dig igenom en hel arbetsdag på ditt hemmakontor, behöver du samma friska luft som i en äkta kontorsbyggnad. På sommaren går det an att öppna ett fönster, men se till att du har bra luftkonditionering på ditt hemmakontor.

Har arbetsgivaren något arbetsmiljöansvar när man jobbar hemifrån?

Ja, arbetsgivaren har ett arbetsmiljöansvar även när du arbetar hemifrån. Dock är det inte många företag idag som jobbar aktivt med detta och det hamnar ofta på den enskilda individen att se till att arbetsmiljölagen efterlevs.

Vad är viktigt att köpa till hemmakontoret?

När du inreder ett hemmakontor bör du först fokusera på att inhandla det allra viktigaste. Du ska ha en ergonomisk stol som är skön att sitta på och som är bra för din nacke och rygg. Du ska ha bra ljussättning så att du inte behöver anstränga ögonen. Sist men inte minst, du ska ha bra luft att andas under arbetsdagen.

Foto casavogue.globo.com

Summering – inredning av hemmakontor

Nu har vi gått igenom det allra senaste när det gäller inredning av hemmakontor. Kanske har du också fått dig en funderare gällande vad man bör prioritera när man inreder ett kontor hemma. Kanske är inte det allra viktigaste att ha det dyraste och snyggaste skrivbordet? Utan istället att ha den friskaste luften, de vackraste växterna, den mest ergonomiska stolen, osv.

INREDNINGSVIS SHOP

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis