fbpx

Inreda hemmakontor & arbetsplats – bästa tipsen

Att ha en lugn och avkopplande miljö spelar en stor roll för att förbättra ditt humör och produktivitet. Så vad är bästa sättet att skapa en inspirerande arbetsplats eller hemmakontor? Komma på.

Tänk på att nästan en tredjedel av ditt liv spenderas på jobbet (skrämmande fakta) . När du är på kontoret är du ofta förväntad att vara social, kreativ och produktiv. Det inte alla vet är att kontorsinredning påverkar enormt ditt tänkande och känsla. Du kanske har försökt säkra fönsterplatsen på jobbet, eller sätta lite färg på väggarna någon gång.

En sak som arbetsgivare bör komma ihåg är att anställda letar efter mer än bara en lönecheck. De vill även ha en trevlig upplevelse på jobbet. Att ge de anställda ett snyggt planerat kontor att jobba i kommer gynna företaget på sikt.

LÄS MER: 6 tips att inreda väggar utan tavlor & tapeter

Oavsett om du är anställd eller jobbar hemifrån behöver ni en skön relax och snygg arbetsplats. Här är några idéer när ni ska inreda hemmakontor eller arbetsplats på stan. Visa gärna chefen detta inlägg så kanske han/hon förstår hur viktigt det är med en snygg arbetsmiljö.

Inreda hemmakontor & arbetsplats

Ni hittar kontorsmöbler ovan HÄR

Använd färger

Du behöver inte gå överbord för att få liv i din arbetsplats. Överväg istället att para ihop ditt eleganta, enkla skrivbord med minimalistiska tillbehör med ett djärvt men miniatyrkonstverk eller väggmålning för att göra ett seriöst uttalande. Om du gör det läggs också färg till ditt utrymme. Vill du öka lugnet i din arbetsdag ytterligare? Prova att dekorera med lila, grått, mjukt rosa, grönt och blått för att ge din arbetsyta en Zen-atmosfär.

Fånga reslusten på jobbet

När dina dagar någonsin punkteras med oändliga möten och korrespondenser, är detomöjligt att skapa tid att utforska dina favoritstäder och stränder. Du behöver dock inte oroa dig eftersom du kan ta med alla dina favoritplatser till din arbetsyta. Då och då kan du alltid fly in i dem. Ge ditt utrymme lite strandig atmosfär medvittrat trä, en minipalm eller sockerrörsmöbler. Alternativt kan du hylla din favoritstad med ritningar av dess kända arkitektoniska strukturer eller måste-se platser. Kom ihåg att vara fast fysiskt på jobbet betyder inte att ditt sinne inte kan wander!

Ni hittar skrivbord ovan HÄR

Växter eller blommor gör alltid susen

En sak är säker – du kan aldrig gå fel med en liten växt eller en massa blommor. Det kan vara en saftig, falsk växt eller färska blommor. Med sin bubblande energi hjälper alla dessa fantastiska alternativ till att styra ditt kontor från kyla. Överväg också att hysa dina växter i snygga planteringar. Varma färger ljuger aldrig.

Dessutom, om en växt ser så bra ut på ditt skrivbord, gör det aldrig ont att få mer och mer. Kom bara ihåg att vattna det om det är riktigt. Omditt kontor inte får tillräckligt med solljus kan du överväga att skaffa en falsk växt som ändå kommer att överleva .

Ni hittar smart förvaring till hemmakontor ovan HÄR

Ni hittar lyxiga pennor ovan HÄR

Organisera ditt utrymme

Det är inte bra att stapla många saker på din arbetsyta. Kom alltid ihåg att hålla din golvyta och skrivbordsyta fri från papers, böcker och röran av något slag. Se till att din arbetsstation möjliggör enkel på- och avstigning och fungerar perfekt för att stå och sitta.

Komfort är nyckeln

När du dekorerar ditt kontor bör det första övervägandet inte vara estetik utan funktionalitet. I andan, överväga att få en bra stol med lämplig höjd och storlek. För din skrivbordsstol kanske du vill investera i en bekväm rumpa eller ryggkudde och en kastfilt för att säkerställa att du arbetar bekvämt. Detta ger också ett perfekt tillfälle att inkorporeramönster och färger som du älskar, och som kan lägga till lite personlighet i ditt utrymme.

Ni hittar skrivbord i trendig trä ovan HÄR

Använd rätt belysning

Lysrörsbelysning över huvudet i många kontorsutrymmen tenderar att vara brutal och ovälkommen. Skapa ett bättre utrymme genom att lägga till en skrivbordslampa. Den mjukare belysningen gör att du tydligt kan se vad du gör. Det skapar också en varm atmosfär som ger kontoret en hemtrevlig känsla.

Några personliga foton

Varför inte kasta in några bilder av ditt husdjur eller nära och kära? Detta kan i hög grad förändra ditt skrivbord. Men för att bibehållanågon smak, håll gränsen vid tre. Kom ihåg att du är kontoret och ditt fokus bör ligga på produktivitet.

Ni hittar snygga detaljer ovan HÄR

Shoppa detaljer

Du kan också inkludera funktionella men ändå personliga föremål i din stil.

Tänk på följande:

 • Använda en snygg mugg eller vintage jätteburk som pennfodral
 • Lägg dina gem i en attraktiv skål
 • Förvara visitkort i en antik låda
 • Använd färgglada keramiska planteringar för dina växter
 • Få en vas för färska cut blommor
 • Använda en soptunna eller korg som telefonladdningspunkt
 • Ta in skräddarsydda muggar för te eller kaffe vid skrivbordet

Tips för att dekorera ett hemmakontor

Om du är en av de personer som arbetar på distans måste du ställa in ett hemoffic e. Här är några tips som hjälper dig att dekorera din nya arbetsyta.

Var angelägen om plats

Du kommer att spendera flera timmar på ditt hemmakontor, så det är viktigt att du placerar det i ett utrymme du skulle tycka om att vara i. Var också uppmärksam på trafikflödet och din förmåga att motstå distraktioner. Är du till exempel mest produktiv på en livlig plats, eller älskar du din tystnad? Om det finns en chans att kunder kommer över, överväga ett privat utrymme med gott om sittplatser.

Ni hittar smidigt litet skrivbord ovan HÄR

Avstå inte från formulär för funktion

Innan du köper funktionella och vackra kontorsmöbler, undersök stilen i miljön allmänt. Dina arbetsmöbler ska komplettera rummen i ditt hem. Till exempel, om ditt hus är inrett med traditionell inredning, är det bäst att investera i mjuka, bekväma stolar och varmt trä. Släng in en loveseat om det fortfarande är inne. Ett modernt kontor kan innehålla moderna metallmöbler eller ha konstnärliga detaljer.

Skapa en vy

Det skulle hjälpa att hitta ditt skrivbord där du kan stirra på något mer intressant än fasta väggar. Naturligtvis är ett utrymme med ett fönster perfekt, men om din space inte har något fönster kan du alltid hänga en vacker bild på ditt skrivbord eller placera din stol mot dörren.

Trendiga Tillbehör

Om du inte vill uppnå ett modernt utseende, gå alltid efter extrafunktioner som gör att ditt hemmakontor känns bekvämt. Sådana tillbehör inkluderar klisterlappar, trendiga anteckningsblock och dekorativa avfallskorgar. Du kan också linda din anslagstavla med ett underbart tyg och dölja utilitaristiska bokhyllor bakom gardiner av samma material.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar det att dekorera ett kontor?

Kostnaden för att dekorera ditt kontorsutrymme kan variera beroende på din budget och befintliga väsentligheter. För vissa består ett hemmakontor helt enkelt av ett skrivbord och en kontorsstol, medan det för andra betyder anpassade skåp, fillådor och medieorganisatörer. Budgeten beror helt enkelt på hur stort ert kontor/arbetsplats är.

Hur kan jag inreda ett litet kontor att se större ut?

Vill du att ditt kontor ska se större ut? Här är några tips:

 • Använd ljusa färger på väggarna
 • Se till att det finns tillräckligt med naturligt ljus
 • Placera speglar strategiskt
 • Överväg att använda multifunktionella möbler
 • Använd vertikalt utrymme för lagring
 • Rensa röran

Vilka färger ska jag använda för hemmakontoret?

Att ha de bästa färgfärgerna är nyckeln till att skapa en framgångsrik scheme. Experter rekommenderar att du använder gula gröna och beige gröna för ett hemmakontor eftersom de är de mest stressreducerande nyanserna. Dessutom gör de en perfekt neutral bakgrund för konstvisning.

Ni hittar svart skrivbord ovan HÄR

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis