fbpx

9 sätt att inreda barnrum hållbart

Dags för några hållbara tips hur ni kan inreda barnrum hållbart och miljövänligt. De flesta föräldrar vill att deras barn ska ha en giftfri miljö och därför tenderar de att gynna naturmaterial mer. Ditt barns rum är också en av de platser där du kan använda begagnad inredning och möbler för att sänka kostnaderna.  När ni ska välja barninredning, se till att ta med barnen om de är stora nog. Att göra det ger dem en bra start på vägen mot ett miljömedvetet liv.

LÄS MER: Inreda barnrum hållbart och eco vänligt

Så hur balanserar du miljömedvetandet till ditt barnrum? Här är 9 tips inreda barnrum hållbartoch mer eco-friendly!

Inreda barnrum hållbart – 9 tips

Foto Littlelights.Us

Besök din lokala loppis

Den lokala loppisen är ett bra ställe att börja i ditt bud på en giftfri miljö. Här hittar du flera fantastiska och prisvärda hållbara möbler.

Vad ska du tänka på när du handlar på loppis?

Även om det är en välkommen idé att betala din lokala loppis , här är saker att tänka på när du handlar:

  • Bestäm dig för möbelkvalitet: Om du är en DIY-entusiast behöver du inte skaffa förstklassiga bitar. De flesta gånger fyller sparsamhetsbutiker på bitar som kräver upcycling innan de kan införlivas i ett rum. Men om du är en kreativ och konstnärlig person kommer du bara att utföra mindre ändringar, och dina bitar kommer att vakna till liv igen.
  • Håll dig borta från plast: Undvik plast till varje pris. Välj istället träbitar. Även om du kanske hittar trämöbelpriserna lite i den högre änden, garanterar de livslängden. Dessutom kan du enkelt ändra dem genom att måla för att komplettera stilen i ditt barns rum.
  • Satsa på kvalitet: Överväg att skaffa några bra tyger för att ge färg till dina sparsamhetsmöbler. Från upcyclade filtar till slit-och-släng-kuddar är detta hemmet för intressanta tyger av hög kvalitet.

Välj naturliga material

Att använda naturmaterial är ett utmärkt sätt att säkerställa ett miljövänligt rum. Du kan enkelt hitta dem i din lokala butik. Bambu tyger och möbler är alltid välkomna idéer. Dessutom rekommenderas helt naturliga trämöbler för dess hållbarhet och enkel utbyte. Andra val inkluderar giftfria tyger som linne, bomull och muslin. Ditt barns kläder och sängkläder kan tillverkas av dessa material för att säkerställa att deras rum är så nära naturen som möjligt.

De produkter du använder för att rengöra dessa material bör också vara naturliga. Tänk till exempel på ättika, bakpulver och apelsinskal.

Foto familjetapeter

Välj tapeter och färg medvetet

Färg och tapeter kan skada miljön och ditt barns hälsa. Även om dessa dekorationer kan vara roliga och färgglada, innehåller de ofta bläck lastat med kemikalier som metaller och PVC. Vissa har till och med flamskyddsmedel. Se istället till att välja ekologiskt tillverkade tapeter till ert barnrum.

Hur väljer du rätt eco-tapeter?

Om du är angelägen om att installera tapeter i ditt barns rum finns det några saker att komma ihåg när du letar efter ett pålitligt varumärke. Välj först ett varumärke som använder vattenbaserade och giftfria bläck. För det andra, se till att bläcket är fritt från metaller, PVC, VOC och flamskyddsmedel. Detsamma gäller väggfärg. Slutligen är de säkraste alternativen de med mestadels naturliga ingredienser. Ingredienser som citrus, lera och mjölk är bra för ditt barns hälsa och miljön.

LED-lampor

Icke-LED-belysningslampor har en kortare livslängd och använder ofta mer el. Detta innebär högre energiräkningar och miljöföroreningar. Det är därför en övergång från konventionella lampor till LED-lampor rekommenderas. De sänker energikostnaderna och sparar pengar. Kom ihåg att LED-lampor kan installeras i alla rum i ditt hem. Byt ut de gamla lamporna mot dessa belysningssystem för att spara pengar och förbättra ditt ekologiska fotavtryck.

Foto housebeautiful.com

Nyttiga växter som dekor

Ett annat sätt att säkerställa ett miljövänligt barnrum är att använda växter är inredning. Växter är överkomliga, och som naturliga renare hjälper de till att förbättra inomhusluftkvaliteten. Luftrenande växter du bör överväga inkluderar fredslilja, spindelväxter, ormplaner och gummiväxter.

OBS: Se bara till att barnen inte når och kan äta av blad från giftiga växter. Kolla alltid upp vilka arter som är ofarliga innan ni inreder med växter när ni har barn och husdjur.

Varför är växter ett bra komplement till ditt barns rum?

Ditt barns rum kan dra nytta av växter på många sätt.

  • De släpper ut syre och hjälper till att filtrera luften i rummet
  • De är ganska billiga och ger inomhus en känsla av Moder Natur
  • Växter är ett utmärkt sätt att ingjuta ansvar i dina barn eftersom de kommer att kunna ta hand om dem

Välj leksaker klokt

När du dekorerar ditt unga sovrum, fyll det bara  med leksaker gjorda av förnybara material. De flesta leksaker på marknaden är gjorda av plast och syntetmaterial på grund av deras bekvämlighet och överkomliga priser för tillverkningsföretag. Så begränsa antalet plastleksaker du köper till dina barn. Välj istället träleksaker eller de som tillverkas av hållbara material.

Foto kokobello

Naturliga golvmaterial

Även om golv är ganska hållbart kan det behöva bytas ibland. Dike syntetiska material som laminat för parkett från hållbara träslag. Sådana insatser bidrar till att minska plastavfallet. Även om laminat är ett billigare alternativ har parkett en längre livslängd, vilket visar sig vara billigare på lång sikt.

Byt ut fönster och isolering

Isolering kan vara problemet om ditt hem är äldre och upplever temperaturfluktuationer under de olika årstiderna. En fönster- eller dörruppgradering kommer till ett rejält pris men kommer att vara värt ansträngningen. Till att börja med stabiliserar förbättrad isolering i ditt hem de inre temperaturerna, vilket sparar energikostnader. Dessutom har isolering en brusreducerande effekt. Det säkerställer att du får en oavbruten sömn och minskar bullerföroreningarna avsevärt.

Köp miljövänlig barninredning

Istället för att köpa dekorationer till ditt barns rum, få material som du enkelt kan förvandla till roliga projekt. Tänk på rep, tråd, glaspärlor, färgämnen och naturliga tyger. Du kan hitta dessa material i din lokala sparsamhetsbutik. Arbeta sedan med DIY-projektet med ditt barn för att få tid att interagera med dem och lära dem vikten av miljövänliga projekt.

Slutsats inreda barnrum hållbart

Det finns många sätt att se till att ditt barns rum är säkert för dem och miljön. Förutom att välja naturliga och hållbara material är det viktigt att lära dina barn fördelarna med att leva en hållbar livsstil. Utbilda dem också om varför de behöver hålla planeten giftfri.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis