Inreda barnrum – 12 bästa tipsen nånsin

Om ni funderar på att inreda barnrum, men är osäker på hur, då har vi de perfekta tipsen för dig. Barnen står för mycket glädje i livet. Då känns det extra viktigt att ge dem det där lilla extra när man inreder deras barnrum. Några frågor bör ställas innan ni sätter igång. Som tex. vilka färger ska barnrummet ha? Vilken stil gillar barnen bäst själva?

För det tycker vi är viktigt, att om barnen är gamla nog låta dem själva vara med och bestämma om inredningen. Det känns så galet att så många föräldrar slaviskt inreder barnrummen för att matcha sin egen kliniska dekor. Menar barnen är barn en gång i livet, så låt dem då ta i med färger och mönster precis som de vill. Tids nog blir de vuxna och då kan de välja vuxen inredning, men låt barnen vara barn här och nu!

LÄS MER: BÄSTA FÖRVARINGSLÖSNINGAR FÖR ERT BARNRUM

Här får ni vår inreda barnrum – 12 bästa tipsen nånsin!

Inreda barnrum 12 tips

Foto: sofiaparapluie

1. Undvik väldigt barnsliga saker

Ett av de vanligaste misstagen jag ser folk göra när det kommer till att inreda barnrum är att de glömmer att barn växer med tiden. Ja, ditt barn kanske verkligen gillar spider man i år men det kan ändras nästa år. Gå därför inte runt och ändra inredningen i ditt barnrum efter vad de gillar under en viss tidsperiod.

Håll saker lätta och låt dem växa samtidigt som de behåller samma dekor i några år. Detta kommer att göra det enklare för dig, eftersom du inte behöver ständigt ändra dina barns inredning och uppfinna allt hela tiden. Kom ihåg att när dina barn blir äldre kanske de inte gillar samma saker längre.

2. Gör en lekplats

En viktig del av att designa det perfekta barnrummet är att ha rummet väl uppdelat. Se till att det finns en lekplats, en studieplats och en sovzon. Varje plats ska ha sitt eget syfte. Om dina barn fortfarande inte går i skolan kan du verkligen bli kreativ med en lekplats. Några idéer är en bollpool, eller till och med några överdimensionerade gosedjur. Detta kommer att skapa den perfekta välkomnande miljön för dina barn.

3. Våningssängar är fantastiska

Våningssängar är en bra lösning i barnrum. Det är coolt för dem att sova högre, och det gör att de kan ha vänner över om de vill. Även om du inte har en dubbel våningssäng kan du ha ett litet skrivbord eller lekplats under en våningssäng. Det gör det enkelt att organisera allt och ger ditt barnrum mycket mer utrymme.

Om du av någon anledning är rädd att ditt barn kan falla från våningssängen under natten, finns det alltid tillbehör du kan köpa för att förhindra att det händer.

4. Sängar med förvaring under madrass

Om du fortfarande inte är alltför imponerad av idén med våningssäng, vänligen gör dig själv en tjänst och skaffa en säng med förvaringsutrymme under. Detta gör den till den perfekta lösningen för att förvara allt från leksaker till tillbehör på samma plats.

Kom ihåg att du vill att ditt barnrum ska se bra ut, men också vara extremt funktionellt och organiserat.

Ni hittar barn våningssäng ovan HÄR

5. Gör en studieplats

Att vårda ditt barn börjar med att skapa separata utrymmen i sitt vardagsrum. Om du ska ha en lekplats bör du också skapa en studieplats. Detta kommer att vara till stor hjälp om de precis börjar skolan. Se till att skapa den bästa atmosfären så att de kan fokusera på de viktigaste åren i sin skola.

6. Väggstenciler

Väggstenciler är ett superenkelt sätt att dekorera väggarna i ditt barnrum. De är mycket prisvärda, och de är också lätta att applicera. Senare när du vill kan du alltid ta bort dem utan större ansträngning.

7. Rätt tapet

Tapeter kan vara lite svårare att applicera än väggstenciler, men det är fortfarande ett bra sätt att förbättra inredningen av ditt barnrum. Det är också mycket prisvärt, och du kan enkelt välja en stil som ditt barn gillar och ändra den nästa år.

8. Dekorera taket

Barndomen är en viktig del av våra liv. Det är när vi formar oss själva och utvecklar det mesta av vår förmåga att hantera vuxenlivet, men du bör alltid låta dina barn drömma. Ett av sätten att inreda ditt barnrum och låta dem drömma sig bort är genom att dekorera taket. Kanske gillar de att titta på stjärnor, och varför inte sätta några glödande starter i taket?

Du kan alltid måla taket, eller till och med sätta ballonger eller andra dekorativa föremål för att skapa en unik miljö i ditt barnrum.

9. Använd mycket färg

Även om du kanske måste undvika att använda vissa färger i vissa delar av huset, är det samma inte sant för barnrum. Använd och blanda färger! Du kan enkelt skapa ett färgstarkt och inbjudande rum, genom att använda färger på väggar och på möbler.

10. Leksaksförvaring är ett måste

Vi vet alla hur frustrerande och uppmuntrande det kan vara att hålla alla dessa leksaker organiserade och på rätt plats. Leksaksförvaring bör inte förbises, och du måste se till att du har den tillgänglig för dem att leka, och att det är lätt att lägga undan alla leksaker. Ett bra sätt att göra det är med sängar som har förvaring under.

Ni hittar tapet ovan HÄR

11. Visa barnens konstverk

Ett sätt att skapa ett färgstarkt och inbjudande barnrum är att dekorera väggarna med sina egna konstverk. Detta är lätt att göra, och du kan till och med rama in dessa ritningar själv. Det här är en fantastisk resa för att också visa att du är stolt över deras arbete och hjälper dem att bygga upp självförtroende för sitt framtida liv.

12. Roliga lampor

Slutligen, ett av de bästa tipsen på den här listan är att använda roliga lampor. Oavsett om det är taklampor eller nattdukslampor kan du verkligen bli kreativ när det kommer till lampor. Från designen av lampan till färgerna på glödlamporna, du kan göra den lekfull och kreativ.

Slutsats inreda barnrum

Det kan vara svårt att inreda ett barnrum, eftersom de växer så snabbt och deras egna intressen förändras så snabbt. Se till att du alltid rådgör med ditt barn för att se om han gillar dina egna idéer och din inredningssmak. Var inte rädd för att experimentera och skapa det mysigaste rummet för ditt barn.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 786 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis