Inred tillsammans med barnen

Barn har mycket kreativitet, därför är synd att inte låta dem vara med när det är dags att inreda hemmet. Lite äldre barn brukar tycka det är roligt att få välja ut färger och former, särskilt när det kommer till barnrummen där de verkligen kan låta kreativiteten flöda.

LÄS MER: Inreda barnrum hållbart och eco vänligt

Här kommer lite tips om hur du kan inreda tillsammans med de små.

Foto: Ikea

Välj passande projekt

Om barnen är lite större kan de ofta vara med på mer omfattande jobb, som till exempel att tapetsera eller måla om väggarna. Är barnen mindre är det bättre att anlita en barnvakt från Yepstr och göra större arbeten själv. En barnvakt kanske även kan vara på plats när du tapetserar eller målar, för då kan barnet vara med och titta på utan att du avbryts. Även om du gör arbetet själv kan du ändå låta barnen vara en del av det genom att välja tapeter eller färg på väggarna, särskilt om det är barnrummet som ska dekoreras.

Matcha era stilar och önskemål

Barn tar gärna ut svängarna och visst går det bra i barnrummet, men det kanske blir lite för mycket i hemmets andra rum. Om du låter barnet välja en färg som ska gå som en röd tråd genom inredningen kan det blir bättre än om färgen dominerar allt. Måla till exempel inte hela väggarna i chockrosa, utan kanske bara en fondvägg eller en ännu mindre vägg. Eller låt barnet helt enkelt välja färg på mattan eller prydnadskuddarna. Det viktigaste är att de får vara med, inte att de får välja precis allt.

Gör egna dekorationer tillsammans

Det är roligt att pyssla ihop, så passa på och skapa era egna dekorationer tillsammans. Om du är bra på att sy kanske ni kan göra kuddfodral till prydnadskuddar tillsammans.Barnen kan hjälpa till att välja ut tyg och klippa medan du syr. En annan idé är att modellera med lera ihop. Det finns många bra leror som ni kan prova på att skapa fina skulpturer, fotoramar eller andra fina saker med. Pärlor är också roligt att pyssla med ihop.

Låt barnen ge dig inspiration

Om ditt eller dina barn har en särskild figur eller fiktiv person som de ser upp till kan det vara kul att köra det som ett tema för barnrummet. Eller varför inte låta barnet berätta om sitt drömrum och sedan försöka göra visionen till verklighet med lite kreativa lösningar? En del barn kanske drömmer om att bo i ett träd, medan andra vill att det ska se ut som i Villa Villekulla. Låt dig inspireras av barnens rika fantasivärld när du skapar deras drömrum.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 280 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis