Få industriell stil i hallen – gör så här

Innehållsförteckning

Inredning i industriell stil har ökat i popularitet de senaste åren. Den industriella looken kan ses på sociala medier och i inredningstidningar. Vill ni få till en industriell inredning i er hall? Då ska ni fortsätta läsa detta inlägg med tips för hur ni får industristilen i hallen. Det finns ett antal sätt att införliva denna look i din hall, till exempel genom att välja rätt material, färgnyanser och statement-möbler. Belysning är också superviktigt för att skapa den industriella looken hemma.

LÄS MER: Så får ni den bohemiska stilen hemma

Här är vad du bör tänka på innan du renoverar:

 • Förstå industriell stil – vet vad du letar efter.
 • Välj dina material – välj material som du vanligtvis hittar i en industriell miljö.
 • Välj din belysning – naken, enkel belysning är bäst.
 • Lägg till Statement Pieces – leta efter återvunna industriföremål eller metallbitar.
 • Gör det funktionellt – kom ihåg vad du använder din hall till.

 

Förstå vad industriell stil är

Innan du börjar designa om din hall är det viktigt att förstå vad industriell stil egentligen är. När vi tänker på industriell stil tänker vi på gamla lager och fabriker och de material som används i dessa utrymmen. Överväg material som tegel, metall och trä för en industriell look. Dessa rum kan se ganska minimalistiska och historiska ut på samma gång. Plattformar som sociala medier är bra för att utforska den här stilen och spara bilder som du kan använda senare som inspiration.

LÄS MER: 10 tips för en perfekt hall

Välj dina material

Titta på det utrymme du har och se vilka material som skulle passa bäst i detta utrymme. Om du har ett äldre hem med tegelväggar, skala tillbaka detta till teglet för ett fantastiskt industriellt utseende. Trägolvbrädor är också ett bra sätt att införliva denna stil, så kontrollera vad som finns under ditt befintliga golv.

Välj vilken typ av metall du vill lägga till i din halldesign – från svart till brons eller tenn. Du kanske också kan återanvända material från skrotupplag eller runt ditt hem, till exempel gamla träplankor som kan göras till några fantastiska industrihyllor.

Välj industriell belysning

Belysning i industriell stil innebär nakna Edison-lampor, metallarmaturer eller återvunnen belysning. Sök på nätet efter inspiration för att lägga till en nivå av dramatik i din hall. För huvudljusfunktionen rekommenderar vi att du installerar en dimmer för att ändra stämningen i din hall. Vägglampetter är också bra för att framhäva vissa aspekter av rummet, utan att ha huvudlampan tänd.

Lägg till en industriell statement pjäs

Den industriella inredningstrenden är en av de bästa för statement-plagg. Leta efter gamla vintageskyltar, återanvänd industriutrustning eller gamla speglar för att få ihop hela looken. Industriell stil handlar om att kastas ihop, så allt ska inte matcha. Se till att inte belamra utrymmet för mycket, några få statement-bitar är bättre än att rummet är för upptaget. Thift-butiker och skrotupplag är bra ställen att hitta några dolda pärlor.

Gör det funktionellt

Korridorer ska inte bara se fina ut. De måste också vara funktionella som ett sätt att röra sig i ditt hem. Välj därför några tillbehör som hjälper till med detta. Några bra idéer är några klädkrokar i metall nära ingången till ditt hem. En arbetsbänk i trä är ett bra konsolbord, medan återvunna träplankor är bra hyllor.

Foto: beautifulhomes.com

Slutsummering – industriell inredning hall

Industrihallar är en av våra favoritdesignstilar för 2024. Små förändringar kan göra stor skillnad i hallen. Håll dig till material som metall, tegel och trä för den äkta industriella looken. Var inte rädd för att använda det du redan har, eller kan rädda på en budget eftersom detta passar perfekt in i temat.

FAQs

Vilka färger är bäst för en hall i industriell stil?

Populära nyanser för industriell inredning inkluderar neutrala nyanser som grått, svart och brunt. Material som tegel och betong är också populära.

Kan jag få en industrihall att se inbjudande och mysig ut?

Även om du vill att huvuddelarna av din hall ska se ut som om de kom från en fabrik, kan du lägga till några mjuka möbler för att mjuka upp utseendet. Det kan vara kuddar, mattor eller gardiner om du har fönster i hallen. Håll dig till ett liknande färgschema för att smälta in i den industriella looken.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024