fbpx

IKEA second hand butik öppnar i Sverige

Stora nyheter hos Ikea! De har nu öppnat den allra första second hand butiken på återbruksgallerian ReTuna i Eskilstuna. I denna butiken kommer gamla Ikea möbler återanvändas och säljas. En idé Ikea länge filat på och nu gjort till verklighet. Och nyheten om Ikea second hand kunde inte kommit mer passande än i denna tid. Folk är mer medvetna om miljön och second hand/retro blomstrar för fullt. IKEA testar och utvecklar en cirkulär och hållbar affärsmodell för framtiden.

Ikea second hand

Jonas Carlehed, hållbarhetschef IKEA Sverige tillsammans med Sofia Bystedt, centrumledare för ReTuna Återbruksgalleria. Foto: Henrik Mill/IKEA

 

I Sveriges första IKEA second hand butik kommer besökarna att kunna köpa IKEA-möbler som fått nytt liv, efter att ha reparerats och återställts till sin forna glans. Möblerna kommer dock ha ett ännu lägre pris än i vanliga Ikea butiker.

LÄS MER: Ikea Lurvig – första möbelserien för husdjur

IKEA vill vara med och leda omställningen till ett mer hållbart och rättvist Sverige. Ikea säger själva att klimatomställningen kan inte lösas i teorin, den måste lösas genom goda exempel i vardagen. Därmed tar IKEA ännu ett steg mot sitt mål att inspirera fler människor till att leva ett mer hållbart liv inom planetens gränser och samtidigt bana väg för att kunna ställa om från en linjär till en cirkulär affärsmodell. En viktig del i IKEAs hållbarhetsarbete är alla produkter ska designas utifrån cirkulära principer och av förnybara och återvunna material inom tio år, samtidigt som det ska bli lättare för kunderna att förlänga livet på sina möbler och produkter.

Ikea har tagit ett viktigt steg i en överkommersiell värld. Fram för återanvändning framför ständig förnyelse med nytt!

LOVE M

(Viss text från Ikea press)

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis