Stora nyheter hos Ikea! De har nu öppnat den allra första second hand butiken på återbruksgallerian ReTuna i Eskilstuna. I denna butiken kommer gamla Ikea möbler återanvändas och säljas. En idé Ikea länge filat på och nu gjort till verklighet. Och nyheten om Ikea second hand kunde inte kommit mer passande än i denna tid. Folk är mer medvetna om miljön och second hand/retro blomstrar för fullt. IKEA testar och utvecklar en cirkulär och hållbar affärsmodell för framtiden.

Ikea second hand

Jonas Carlehed, hållbarhetschef IKEA Sverige tillsammans med Sofia Bystedt, centrumledare för ReTuna Återbruksgalleria. Foto: Henrik Mill/IKEA

 

I Sveriges första IKEA second hand butik kommer besökarna att kunna köpa IKEA-möbler som fått nytt liv, efter att ha reparerats och återställts till sin forna glans. Möblerna kommer dock ha ett ännu lägre pris än i vanliga Ikea butiker.

LÄS MER: Ikea Lurvig – första möbelserien för husdjur

IKEA vill vara med och leda omställningen till ett mer hållbart och rättvist Sverige. Ikea säger själva att klimatomställningen kan inte lösas i teorin, den måste lösas genom goda exempel i vardagen. Därmed tar IKEA ännu ett steg mot sitt mål att inspirera fler människor till att leva ett mer hållbart liv inom planetens gränser och samtidigt bana väg för att kunna ställa om från en linjär till en cirkulär affärsmodell. En viktig del i IKEAs hållbarhetsarbete är alla produkter ska designas utifrån cirkulära principer och av förnybara och återvunna material inom tio år, samtidigt som det ska bli lättare för kunderna att förlänga livet på sina möbler och produkter.

Ikea har tagit ett viktigt steg i en överkommersiell värld. Fram för återanvändning framför ständig förnyelse med nytt!

LOVE M

(Viss text från Ikea press)

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.