fbpx

10 bästa mörkläggande Ikea gardiner

Sommaren är såklart härlig, dock kan för mycket sol inomhus bli jobbigt i längden. Då är gardiner som skyddar inredningen och gör mörkt i sovrummet en bra idé. Vi tipsar därför i detta inlägg om mörkläggande gardiner från Ikea. Denna typ av gardiner har ett speciellt tyg, som stänger ute allt ljus. Perfekt om man är ljusskygg och vill sova helt mörkt som på hotell. Jag tipsar personligen om att hänga gardiner på en tvåspårig gardinskena. Då kan ni hänga mörkläggande gardiner bakom era vanliga gardiner och detta ger även den lyxiga hotellkänslan i rummet.

LÄS MER: Bästa Ikea lampor nånsin

Här tipsar vi nu om 10 bästa mörkläggande Ikea gardiner, för ett lyxigt skuggat hem!

10 Ikea gardiner

Stilren grå Ikea gardin MAJGULL

Beige Ikea gardin BIRTNA

Vita mörkläggande Ikea gardin BLYSPINNMAL

Mörkblå Ikea gardin mörkläggande BLÅHUVA

Beige gardin med mönster LÖNNSTÄVMAL

Rosa Ikea gardin BIRTNA passar perfekt i barnrummet!

Vita Ikea gardiner BLYSPINNMAL och ja mörkläggande gardiner kan faktiskt vara vita.

Trendiga gröna Ikea gardiner MAJGULL

3 tips att hänga gardiner perfekt och rätt

Använd tillräckligt med tyg

Du vill att dina gardiner ska kännas fylliga, inte snåla. Om du faktiskt planerar att stänga dina gardiner ibland, bör gardinerna vara ungefär mellan två och 2,5 gånger bredden på själva fönstret.

Häng högt

Ju högre gardinstången är, desto högre blir fönstret, så fixera gardinstången närmare taket än toppen av fönstret, om du kan. En tumregel är att de ska sitta 4-6 tum ovanför fönsterkarmen.

Häng INTE för kort

Tyget ska falla till golvet om du inte använder kaféliknande gardiner. Dessa är highwater byxor av gardiner och inte ett bra utseende. Lite pöl (som ses här i olika bilder) kan vara trevligt om du vill ha en romantisk känsla, men om du inte vill oroa dig för att de ska dra och bli smutsiga, stoppa tyget precis innan de slår i golvet – en lite under en tum är bra.

Lycka till!

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis