fbpx

Hyresrätt tips – Förnya och färgsätt utan att måla om

(Innehåller Jotex & ellos annonslänkar)

Året 2016 tog alla de allra största bästa stjärnorna från oss, så det ger vi nu fingret och välkomnar nya 2017! Det är så jäkla skönt att börja på clean slate i Januari, att skriva det nya fräscha kapitlet i den helt nya årsboken. Det som även är skönt är att kasta ut det ruggiga julgranskrället, skicka upp tomtarna på loftet och inreda med nya färger och material inför ett nytt år.

Varför inte rivstarta inredningen med helt nya färger? Jag kommer detta år att fokusera mer på hur man kan inreda och färgsätta hyresrätter, då det gäller andra regler där än för köpta boenden. Att måla om i en hyresrätt måste man tex. få godkänt av hyresvärden för att kunna göra.

LÄS MER: 20 lyxiga sittpuffar i sammet för ett hem med WOW-känsla

Här följer därför 6 hyresrätt tips hur ni enkelt kan få färg i hemmet utan att måla om!

Hyresrätt tips

KÖPTIPS: Perfekt porslin hittar ni till bra pris HÄR

1. Måla med porslinet!

Kök i hyresrätter är ofta vita och rätt tråkiga när man flyttar in. Det smartaste sättet att få mer färg utan att måla är att ha öppna hyllor med porslin i vackra färger. Använd skålar, koppar och glas i fina färger för ett mer livfullt inbjudande kök.

Tipset: Försök dock att ha porslinet i samma färgskala som tex. pastellerna ovan, annars kan det lätt ge intryck av en salig röra.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Se här hur några färgstarka pallar i köket ändrar allt!

2. Möblera med färg!

Inget kan förändra ett vitt rum som en färgad möbel! Varför tex. inte köpa en ny rosa fåtölj eller en mörkblå sammetspall att rocka rummet 2017 med. Ett billigt tips såhär i fattigare tider är att köpa ny färgad möbelklädsel till soffan eller fåtöljen.

Två kanonsidor med möbelklädsel finns HÄR och HÄR

Att mixa olika mattor i olika färger i samma rum ger en fantastiskt spännande effekt!

KÖPTIPS: Perfekta mattor för ett ombonat hem finns HÄR

3. Nya mattor ändrar allt!

INGET förändrar ett hem så snabbt som nya mattor gör. Detta knep är speciellt bra då många hyresrätter har jäkligt fula golv. Att investera i en stor färgad matta som täcker nästan hela golvet kommer ge rummet en helt ny look. Jag rekommenderar dock att hålla resen av inredningen vit eller beige, annars kan det lätt bli överdos av färg.

Ett annat knep som blivit poppis på senare år är att inreda med flera olika mattor i olika färger i samma rum. Detta ger rummet ett spännande och levande intryck.

4. Tapetsera med konst!

Ofta är väggarna i en hyresrätt vita eller beige från början. Då passar det perfekt att hänga upp några färgstarka målningar som livar upp väggen. Ingen förbjuder spikhål, så varför inte göra en stor färgstark tavelvägg med olika fräcka färgstarka motiv.

Även tyger och mattor kan hängas på väggen vilket ger ett ombonat intryck!

KÖPTIPS: Ursnygga lyxiga gardiner hittar ni billigt HÄR

5. Färggranna gardiner!

Tyger är ett super smart sätt att förändra inredningen snabbt med. Varför inte möta våren med helt nya färgstarka gardiner från golv till tak? Bor man i en hyresrätt etta kan tyg framför sovalkoven fungera som en tapetserad vägg, vilket i sin tur ger intrycket av ett till rum. Tyg från golv till tak passar även bra framför garderober i ett mindre sovrum.

KÖPTIPS: Snygga billiga prydnadskuddar hittar ni HÄR

6. Power of prydnadskuddar!

Sist men inte minst kommer tipset om att färga inredningen med massor av nya prydnadskuddar. Nu i Januari kan man dessutom fynda kuddar till REA-priser på de flesta möbelhus. Mixa olika färger, mönster och material för en ny soffa i ett nytt år. Det bästa med små kuddar är att de är så jäkla billiga och lätta att byta ut när man tröttnar, ändå gör de SÅ stor skillnad i rummet.

LÄS MER: Fynda lyxiga bord i mässing och marmor billigt här

There you have it! Första inlägget 2017 är avklarat och jag önskar er alla ett gott nytt färgstarkt inredningsår.

Att förändra och förnya är att inte fastna i det förflutna!

LOVE M

INREDNINGSVIS BUDGETLYX KÖPTIPS

 

 

Inredning ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR 10. HÄR 11. HÄR 12. HÄR 13. HÄR 14. HÄR 15. HÄR 16. HÄR

Fler lyxiga sittpuffar hittar ni billigt  HÄR

 

Få rabatter och de senaste inläggen med de hetaste inredningstrenderna

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis