Välja hylla till barnrum - 7 bästa tips

Välja hylla till barnrum – 7 bästa tips

Innehållsförteckning

Att designa ett barnrum kan vara en härlig men utmanande uppgift. Det är ett utrymme där kreativitet och funktionalitet ska samexistera harmoniskt. Ett av de mest mångsidiga och praktiska sätten att förbättra inredningen i ett barns rum är att använda hyllor. De tillhandahåller inte bara lagringslösningar, utan de ger också en estetisk touch.

LÄS MER: 6 tips att hitta rätt lampa till barnrummet

I den här artikeln utforskar vi sju tips om hur du dekorerar barnrum med hyllor, tillsammans med svar på tre vanliga frågor.

Ni hittar hyllan ovan HÄR

1. Tänk på barnets ålder och intressen

Innan du ger dig ut på ditt hylläventyr är det viktigt att ta hänsyn till barnets ålder och intressen. Ett barns rum kräver andra hylllösningar än en tonårings rum. Ta hänsyn till deras hobbyer och preferenser när du väljer hylldesign och teman. Till exempel kan yngre barn uppskatta färgglada, lekfulla hyllor, medan äldre barn kanske föredrar snygga, minimalistiska mönster.

Hur kan jag se till att hyllorna växer med mitt barn?

För att säkerställa att hyllorna i ditt barns rum förblir relevanta när de växer, välj justerbara eller modulära hyllsystem. Med dessa system kan du enkelt ändra hyllans konfiguration. Du kan också uppdatera inredningen genom att måla om eller byta hylltillbehör för att matcha ditt barns utvecklande intressen.

Ni hittar trähylla ovan HÄR

2. Optimera för tillgänglighet

Barn ska enkelt kunna komma åt sina tillhörigheter. Välj hyllor som är i lämplig höjd för barnets ålder. För yngre barn, överväga lägre hyllor eller till och med väggmonterade kubbies på marknivå. När de växer kan du gradvis justera höjden på hyllorna för att tillgodose deras förändrade behov. Tillgänglighet säkerställer att barn självständigt kan organisera och hämta sina leksaker, böcker och tillhörigheter.

Liten barnhylla HÄR

3. Mixa och matcha stilar

Var inte rädd för att mixa och matcha olika hyllstilar för att skapa ett unikt och dynamiskt utseende i rummet. Du kan kombinera öppna hyllor för att visa favoritleksaker eller böcker med stängda skåp för att stashing bort röran. Denna blandning av stilar ger både dekorativa och funktionella element, vilket möjliggör ett visuellt tilltalande och organiserat utrymme.

4. Skapa en läshörna med böcker

Att uppmuntra en kärlek till läsning är en av de mest värdefulla gåvorna du kan ge till ett barn. Överväg att integrera en läshörna i rummet genom att lägga till bokhyllor eller flytande hyllor nära en mysig stol eller bönsäck. Att visa böcker i barnets ögonhöjd och göra dem lättillgängliga kan inspirera till en livslång passion för läsning.

Hylla ovan HÄR

5. Använd flytande hyllor

Flytande hyllor är utmärkta platsbesparande alternativ, särskilt i mindre barnrum. De skapar en känsla av öppenhet och kan placeras i olika höjder för att rymma olika föremål. Flytande hyllor ger också en modern touch till rummets inredning och kan anpassas när det gäller storlek och färg för att passa barnets smak.

Vilka säkerhetsåtgärder ska jag tänka på när jag installerar hyllor i ett barns rum?

Säkerhet är av största vikt när du dekorerar ett barns rum. För att säkerställa ditt barns säkerhet, säkra hyllorna ordentligt på väggen med robusta fästen och ankare. Undvik att placera tunga föremål på höga hyllor för att förhindra olyckor. Välj dessutom hyllor med rundade hörn för att minimera risken för skador.

Ni hittar hylla ovan HÄR

6. Testa ha temahyllor

För att lägga till ett element av roligt och nyckfullt i rummet, överväga temahyllor. Till exempel, om ditt barn älskar yttre rymden, kan du installera raketformade hyllor eller hyllor målade med stjärnor och planeter. Temahyllor fungerar inte bara som funktionell förvaring utan bidrar också till rummets övergripande tema och atmosfär.

7. Gör det interaktivt

Förvandla vanliga hyllor till interaktiva lekplatser. Magnetisk färg eller tavla kan appliceras på bakpanelerna i bokhyllorna, så att barnen kan uttrycka sin kreativitet med magneter, krita eller torrradera markörer. Detta interaktiva element ger rummet en engagerande dimension och uppmuntrar till fantasifull lek.

Snygg torn hylla HÄR

Finns det hållbara och miljövänliga hyllalternativ för barnrum?

Ja, det finns miljövänliga hyllalternativ för barnrum. Leta efter hyllor gjorda av hållbara material som bambu, återvunnet trä eller återvunnen plast. Överväg dessutom att köpa begagnade hyllor eller vintagehyllor för att minska miljöpåverkan av dina val. Genom att välja hållbara alternativ kan du lära ditt barn om vikten av miljöansvar.

Slutsummering – hylla barnrum

Att dekorera barnrum med hyllor är en kreativ och praktisk strävan. Genom att ta hänsyn till barnets ålder och intressen, optimera tillgängligheten och införliva mångsidiga hylllösningar kan du skapa ett utrymme som är både inspirerande och funktionellt. Oavsett om du väljer temahyllor, flytande hyllor eller interaktiva hyllor, är nyckeln att göra rummet till en plats där ditt barn kan lära sig, leka och växa. Med rätt tillvägagångssätt kan du förvandla ett barns rum till en oas av fantasi och kreativitet.

 

  1. Lovisa skriver:

    Fantastiskt hem. Vilken dröm. Väldigt vacker byggnad!

    • Maria Ljungström skriver:

      visst är det bara helt magiskt :) Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024