fbpx

Husdjur i sängen är farligt

Det är en het debatt på många håll och otaliga studier säger att, husdjur i sängen orsakar svår sömnstörning med sjukdomar som följd.

Men när din ludna lilla vän skedar dig under täcket en kulen vinternatt, då är det ganska svårt att säga nej pga av dagen-efter-trötthet :)

Så låt oss ta en titt på om husdjur i sängen är farligt eller den allra bästa medicinen.

kattsängar

Husdjur i sängen farligt?

En känd författare citerar massor av statistik om hur dåååååligt vi faktiskt sova när vi låter våra husdjur dela säng med oss. Fakta som att 63% av människor som delar deras säng med sina sällskapsdjur rapport dålig sömnkvalitet enligt Pittsburgh Sleep Quality Index.

Och, som alla vet, leder dålig sömn till en rad av andra efterkommande hälsoproblem. Det påverkar saker som omdöme i trafiken, humör och risken för andra skador. Långsiktiga effekter av sömnstörningar kan till och med bli fetma och hjärtsjukdomar.

pets in bed

Husdjur i sängen bästa medicinen

SÅÅÅÅ om vi sover så dåligt (och vi vet varför:) varför får vi då inte ett slut på den nattliga hårdansen? ENKELT: för vi älskar våra husdjur. De ger oss det vi saknar mest…..kärlek utan dolda krav.

Om vi vänder på kakan så kan djur i sängen ist. bli den bästa medicinen av alla. Det finns massor av positiva effekter som  ”samsovning” djurägare rapporterar om – tack vare må-bra-ämnet oxytocin MINSKAR ist. stress och ångest rejält.

sänggavlar billigt online

TA BORT MIG DÅ OCH SE OM SÄNGEN ÄR SÅ JÄKLA SNYGG LÄNGRE TSSS

 

HUSDJUR BOTAR ENSAMHET OCH ÅNGEST

Tänk bara på alla ensamma sorgsna människor med svåra ångestproblem. De kan inte sova just pga av sin ENSAMHET. För dem är att somna omslingrad med sin gosiga hund eller katt, bättre än alla sömnmedel i världen. Att somna i varm hårig ovillkorlig kärlek är den bästa ångestmedicinen av alla.

Jag läste nyss om en kille som mist sin far och var förkrossad av sorg och ensamhet. MEN hans räddning blev en katt han fick av en slump och idag är katten hans bästa vän. Husdjuret kom in och vände hans sorg till kärlek, är inte det medicin så vad är?

husdjur sängen

det kan bli att vi dominerar planeten en dag så watch out

 

Våra husdjur ger oss all den värme och närhet som vi saknar i en allt mer kall opersonlig maskinell värld. Om vi så summerar dagens husdjur i sängen debatt så står det lika. Det gäller helt enkelt att välja mellan sömnlöshet och ensam ångest utan hårig kärlek.

Jag lovar att han som skrev om husdjur och sömnlöshet aldrig sovit sked med en hårig sidenmjuk, spinnande kattkropp:)

DET slår alla jäkla studier i världen.

Vad tycker ni ? är ensam sömn att föredra framför hårig närkontakt?

Husdjur forever:)

LOVE M

OCH som ni ser i videon så KAN husdjur vara tysta när man sover:)

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis