Hur ska man inreda badrum?

Hur ska man inreda badrum? det är en vanlig fråga online. Att inreda ett badrum är ett kul projekt och som är fullt av möjligheter, men också många utmaningar. Det finns nämligen mängder med olika stilar och det gäller verkligen att sätta sig in i alla dessa för att resultatet ska bli precis så som man vil. I den här artikeln ska vi titta på alla de frågor som kan dyka upp när man planera detta projekt.

LÄS MER: Badrumsgolv – den ultimata badrumsguiden

Här djupdyker vi i allt som rör budget, olika stilar, ljussättning, färger och mycket mer, så att du kan skapa det badrum du alltid drömt om. Vilket våtrumsgolv och material på väggar ska man välja? Nu kör vi igång med vår stora FAQ på hur du inreder ett badrum!

Hur ska man inreda badrum? här är svaren!

Foto Svedbergs.se

Vad kostar det att inreda ett badrum?

Du kan inreda ett badrum på många olika sätt. Det finns riktigt bra budgetvarianter, där du hittar mycket av inredningen på loppis, sätter upp tavlor, fixar med ljus och annat. Så länge du är nöjd med din nuvarande fasta inredning, typ toalettstol och handfat, behöver det inte kosta speciellt mycket att inreda badrummet.

Men om du vill göra en rejäl omvandling av ditt badrum och byta ut handfat och WC-stol, då behöver du ta hjälp av en badrumsspecialist och då kan det lätt dra iväg. Här är vi dock inne och tassar på badrumsrenovering men det är alltså inredning vi ska fokusera på här.

Hur inreder man ett litet badrum?

Om du har ett litet badrum, gäller det att tänka smart och försöka hitta bra sätt att skapa förvaring. Ett enkelt knep för att utnyttja så mycket utrymme som möjligt i ett litet badrum är att använda sig av väggarna för att sätta upp hyllor och skåp. Då kan man hålla golvet fritt i så stor utsträckning som möjligt, vilket är att föredra om golvytan är liten.

Badrum shop

Ni hittar korg ovan HÄR

Hur får man ett mysigt badrum?

Skapa ett mysigt badrum genom att investera i en mjuk badrumsmatta i en mörkare nyans. Använd levande ljus, gärna doftljus och placera dom direkt på handfatet eller på fönsterbrädan. Om du har fönster i badrummet, sätt då upp en mysig gardin för att få en mer ombonad känsla.

Ljud kan också skapa mer myskänsla i ett badrum. Installera högtalare i badrummet som spelar lugn och harmonisk loungemusik eller bara ljudeffekter från naturen.

ITS ALL ABOUT THE DETAILS!

Allt handlar om rätt detaljer i inredning och så även i badrum. Att inreda badrum med nya fräscha handdukar, nytt duschdraperi och nya tvålkoppar etc, kan göra underverk. Några torkade blommor och levande ljus, passar fint i ett klassiskt badrum.

Ni hittar lyxiga tvålar ovan HÄR

Ni hittar marmor detaljer ovan HÄR

Hur inreder man ett badrum modernt?

Ett modernt badrum ska vara avskalat, snyggt och elegant. Det gäller att arbeta genomtänkt med färgsättningen så att man får en harmoni och en röd tråd i hela rummet. Just nu är det väldigt trendigt att plocka inspiration från naturen när man inreder badrum. Detaljer av sten och naturfärgat trä kan aldrig bli fel om du vill ha ett modernt badrum. Även marmor och natursten material är moderna tidlösa material att använda. Några svarta och grå detaljer ger också den moderna looken!

Ni hittar inredning ovan HÄR

Hur kan man inreda sitt badrum marint?

Badrum som är inredda marint har sedan länge varit populära. Här finns det flera substilar att välja mellan. Man kan inreda sitt badrum i klassisk svensk marin stil och då handlar det mycket om detaljer av tampar och mässing. Gärna marinblå färger och runda speglar.

Men man kan också inreda sitt badrum i en mer medelhavsinspirerad marin stil. Då hamnar man mer i den turkosa färgskalan och fokuserar mer på detaljer som snäckor, vackra stenar i olika färger, osv.

(Image credit: Home Adore)

Kan man ha vanliga möbler i badrum?

Svaret är ja! Och som ni ser ovan har man använt en träbyrå som badrumskomod. Se bara till att våtrumsbehandla alla material och möbler som inte är badrumsmöbler. Annars kan det lätt bli fuktskador på trä osv. I vintage butiker kan ni även hitta snygga gamla speglar som ni kan ha i badrummet. Mixa gammalt med nytt för ett mer levande, unikt badrum.

Hur  inreder man ett badrum i klassisk stil?

Det klassiska badrummet innehåller mycket form och vackra detaljer. Du hittar ofta kurviga och vackra badkar och kranar i mässing. Här finns det mycket att fynda på loppis, eftersom själva tanken med det klassiska badrummet är att det ska andas sekelskifte upp till 40-tal.

Finns det något mer klassiskt än en vas med tulpaner? Försök gärna att få in lite växter i ditt badrum och om du vill ha en klassisk inredning, fokusera på klassiska svenska blommor såsom rosor och tulpaner. Om du vet med dig att du är dålig på att sköta om blommor, finns det fina plastblommor att använda sig av.

Detaljer ovan finns HÄR

Hur ljussätter man ett badrum på bästa sätt?

Ljussättningen är superviktigt för ett badrum och för att man ska få den känsla som man strävar efter. En kombination av spotlight i taket och levande ljus brukar vara ett säkert kort. Men vill man inte installera spotlights i badrummet så går det så klar bra med en vanlig taklampa också. Men välj inte en en för stark lampa. Välj gärna en lampa som man kan justera ljusstyrkan på. Då kan du ha en lättare belysning när du har levande ljus och på så sätt få optimal myskänsla i badrummet.

 

Hur skapar man en mysig belysning i badrummet?

För att få badrummet extra mysigt, kan man sätta upp ljusstakar på väggen. Ett levande ljus som leker med skuggor mot en kaklad vägg blir garanterat mysigt! Generellt ska man försöka ljussätta med mjukt ljus och inte ha för starka lampor. Om du har en bastu, kan du med fördel installera belysningen under bänken, så att ljuset tar sig fram mellan brädorna, istället för att ha en lampa i taket eller på väggen. Det här förhöjer myskänslan rejält!

Badrumsinredning ovan finns HÄR

Hur färgsätter man ett badrum?

Det finns många sätt att sätta färg på ett badrum utan att behöva genomföra en dyr renovering. Här behöver man spela lite efter de förutsättningar man har i badrummet. Titta på färgerna på golv och väggar och försöka att hitta en accentfärg från dessa färger. Det gör du genom att använda färgcirkeln och helt enkelt välja någon färg som kontrasterar bra mot färgen du har i ditt badrum. Sedan kan du arbeta med mattor, gardiner, tavlor, etc för att få in mer färg i ditt badrum.

Ni hittar inredning ovan HÄR

Summering – Hur ska man inreda badrum

Om du vill fräscha upp ditt badrum, utan att behöva investera i en dyr renovering, kan du åstadkomma mycket genom att satsa på själva inredningen av badrummet. Genom att införskaffa nya detaljer till badrummet, kan du få en ny färgsättning, skapa mer myskänsla eller få ett annat ljus i ditt badrum.

Ni hittar inredning ovan HÄR

Det finns många olika stilar att välja mellan när man ska inreda sitt badrum. Allt från klassiskt, till modernt och marint. Vårt tips är att utgå från de förutsättningar man har i badrummet gällande färger på golv och väggar, WC-stol och handfat och sedan ta det därifrån.

Ta del av inspiration på nätet, liknande den här artikeln för att få nya idèer på vad du kan göra med och inreda ditt badrum!

Lycka till!

Badrum shop

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

22 kommentarer

Jeanette måndag, januari 12, 2015 - 13:53

Härlig inspiration:)

Svara
När Annie fotograferar i Kalifornien måndag, januari 12, 2015 - 18:35

Sinnessjukt vackert!! :-D Älskar romantsika badrum. Fina, fina tips!

Svara
Annster måndag, januari 12, 2015 - 18:50

Det förstår jag!
Milo är verkligen en underbar katt :)
Idag blir han faktiskt tre år min fina lilla skatt.

Tack detsamma.
Önskar dig ett fint år och fin fortsättning på veckan <3

Svara
Lydia måndag, januari 12, 2015 - 20:17

Snyggt!

Svara
Jessy måndag, januari 12, 2015 - 20:46

Så snyggt! :D SV; Men tack så jätte mycket och detsamma till dig! kram :D

Svara
lucydee måndag, januari 12, 2015 - 22:41

Gud så snyggt :D jätte bra tips :D

Svara
Lauren måndag, januari 12, 2015 - 23:29 Svara
MICHAELA tisdag, januari 13, 2015 - 01:59

Riktigt snyggt måste jag säga! :)

– Tack, detsamma! :)

Svara
Frida tisdag, januari 13, 2015 - 08:59

Åh vad mysiga badrum, jag blir inte alls sugen på att flytta till hus och renovera :)

Svara
ida - photography, style, life ♡ tisdag, januari 13, 2015 - 09:06

åh så vackert!

sv: tack så hemskt mycket! :D kram

Svara
marina tisdag, januari 13, 2015 - 11:06

sv. Tack så mycket! :) Detsamma önskar jag dig!
Längtar tills man kan kalla något ditt eget och bestämma själv hur man vill ha det.

Svara
biggeros tisdag, januari 13, 2015 - 16:39

Härliga .badrumsdetaljer÷)

Svara
Kimmey tisdag, januari 13, 2015 - 18:09

men va snyggt!

Svara
Klara tisdag, januari 13, 2015 - 18:10

åå så fint, bra insporation

Svara
linnea tisdag, januari 13, 2015 - 18:13

så fint :)

Svara
Alice tisdag, januari 13, 2015 - 21:31

Vad fint, vacker inspo! :)

Svara
Ronja Andersson tisdag, januari 13, 2015 - 22:24

Snyggt!!

Svara
CAICAIS.BLOGG.SE ~ onsdag, januari 14, 2015 - 22:31

superfint!!

Svara
Josefine torsdag, januari 15, 2015 - 16:14

Fint :D

Svara
anniepiie lördag, januari 17, 2015 - 20:14

riktigt snyggt! :D

Svara
Jenny söndag, januari 25, 2015 - 22:38

Hej Maria!
Tack för inspirationen, vilka läckra badrum!

Kram Jenny

Svara
Josefine ♔ tisdag, februari 3, 2015 - 21:57

Oh, snyggt! :)

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

22 kommentarer 788 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis