Hur ska jag inreda en lång hall? 7 tips

Hur man ska inreda en lång hall är en fråga vi får ofta! Att inreda en hall kan vara en prövning, speciellt om man har en liten smal hall. Att inreda en lång hall kan vara ännu knepigare. En lång hall kan lätt ge en obehaglig “koridor känsla” Det gäller i detta fallet helt enkelt at få hallen att få kortare. I detta inlägg går vi igenom 10 smarta tips för att inreda en lång hall och få den kännas mer inbjudande och mysig.

Snabba sätt att få en lång hall bli snyggare:

 • Använd ljusa färger och belysning för att få rummet att kännas större.
 • Välj möbler som är smala och proportionerliga till rummet.
 • Skapa en fokuspunkt. Detta kan vara allt från en vacker tavla eller skulptur till en accentvägg.

LÄS MER: 10 största inredningstrender 2024

Och här kommer 10 bästa sätten att piffa till en lååångg smal hall!

1. Inred med färger på rätt plats

Om trappan är i slutet av hallen, måla den i en ljus färg för att estetiskt få trappan kännas närmare. Mörka färger kan estetiskt få saker kännas längre bort, så välj ljus färg för trappan. När du funderar på hur man målar en trappa, välj en slitstark golvfärg, som är gjord för att vara halkfri.

Om du har en väggyta på baksidan av din trappa efter det försök en genomskuren yta, som säkerligen kommer att tillåta dig att se utrymmet förbi och dra nytta av ytterligare helt naturligt ljus. En stor spegel kan dessutom uppnå ett liknande resultat.

2. Dela upp den långa hallen i zooner

Med en lång hall kan du separera längden upp och skapa zoner. Detta kommer att hjälpa området att kännas mindre av ett långt “genom” utrymme. Försök få till en skoplats, med väggmonterat förvaringsutrymme. Eller ett konsolbord nära ytterdörren, som kan fungera som en startplatta för de grundläggande sakerna, som du måste ta med dig när du lämnar ditt hem.

Gråvit tapet ovan HÄR

3. Trolla med tapeter

En lång hall kan vara en fantastisk möjlighet att använda en statement tapet. Om din hall har mycket folk varje dag, överväg att tapetsera ovanför en dekorlist och ha det målat nedan listen. Detta nedre område kan enkelt hållas mer rent än tapet.

Genom att använda tapeten på de förminskade och övre väggarna i en lång hall, leder du ögat uppåt i motsats till nedåt och får hallen kännas bredare.

4. Inred med en mönstrad matta

Använd en mönstrad matta för att skapa ett rum-i-rum i en lång hall. En lång mönstrad kelim-stil matta kan få hallen allmänt kännas mer inbjudande. En matta som är bred och fyller ut den långa hallen, får det långa rummet att automatiskt kännas bredare.

5. Fyll upp de långa väggarna med en fotovägg

Gör din långa hall till ett område där du kan stanna och njuta av minnen med en foto-vägg. Välj samma ramar för varje foto och placera dem jämnt nedåt på båda sidor.

Låt gärna samma typ av golv från hallen fortsätta in i nästa rum. Detta gör att golvet i hallen inte får ett så abrupt slut.

Bänk med förvaring HÄR

MÖBLER TILL EN LÅNG HALL

6. Använd flexibla smala möbler

En lång smal hall kräver smidiga möbler. Om du har monterat skåp eller hyllor kan det vara svårt att flytta större möbler eller hålla en grupp. Leta efter fristående smala möbler, som en bänk (som kan fungera som extra sittplatser)  smal sideboard eller ett högt plantställ. Har ni många skor i hallen, så bygg ett platsbyggt skoställ, för att hålla ordning på oredan.

Försök att hänga en ovanlig iögonfallande taklampa i din hall, detta kommer trolla hallen mindre lång.

7. Fyll upp väggen med konst och ett hallbord

Ett annat sätt att göra en lång hall mindre lång, är att fylla ut dess space. Ha ett stort konsolbord med en stor tavla eller spegel över det Eller ha bara en enda jättestor canvas på ena väggen. Genom att fylla ut hallens yta, kommer den kännas mindre lång.

Svart bänk ovan finns HÄR

Vilka färger ska man ha i en lång hall?

Mörka färger förminskar, så undvik dessa i långsmala hallar. Ha hellre gråvita eller varmbeige nyanser. Kallt vitt kan göra att en lång hall känns som en sjukhus korridor.

Slutsummering – Inreda lång hall

Som ni ser i detta inlägg finns det massa trick att ta till för en långsmal hall. Det handlar bara om att tänka efter lite extra när man inreder. Välja rätt möbler och belysning för att få rummet kännas mer i balans. Missa inte heller vårt inlägg om att inreda liten hall och få den kännas större.


  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024