Hur får jag ett mysigt vardagsrum? 10 tips

Hur får jag ett mysigt vardagsrum? 10 tips

(Innehåller adslänkar)

När du startar ett vardagsrumsinredningsprojekt är en av de viktigaste frågorna  “Hur får jag ett mysigt vardagsrum?” Allas vårt favoritutrymme är vardagsrummet och därför är är det viktigt att ha ett extra mysigt vardagsrum. Lyckligtvis innebär en preferens för komfort inte ett åsidosättande av stil. Med den moderna inredningen går det få ett både snyggt och funktionellt vardagsrum samtidigt.

LÄS MER: 10 smarta sätt att inreda med stringhylla

Dessa tio beprövade tips hjälper dig att skapa ett mysigt vardagsrum, oavsett om du tittar på TV ensam eller är värd för en fest på en lördagseftermiddag. Jag kan även tipsa om mitt inlägg om att måla om vardagsrum där ni hittar alla färgtips möjliga för att få dröm vardagsrummet.

Små tremdiga träbord ovan finns här

1. Inkludera rörliga möbler

Rörliga möbler kan placeras var du vill och är multitasking. Dessa möbler inkluderar föremål som sidobord, och ottomaner. Möblerna är inte fixerade på ett ställe i loungen utan kan flyttas runt för att göra dig mer bekväm. Kanske vill du ta ett glas vin medan du tittar på tv. Du kan enkelt ställa ditt glas på ett sidobord medan du kopplar av i soffan. Flyttbara möbler ger också extra sittplatser, vilket är användbart om du har många gäster och vill vara värd för dem alla på samma plats.

Pläd ovan hittar ni här

2. Ha filtar och plädar

Kasta filtar, klä upp dig och gör en soffa mer inbjudande. De är till nytta på de kyliga nätterna när du vill njuta av en filmkväll med din betydande andra för att hålla dig varm eftersom du kan njuta av din kvalitetstid. Du kan också klä din soffa med en kasta filt för att förhindra att snacks spiller och färgar tyget. Visa din kasta filt samling på en stege för att liva upp ett tråkigt hörn eller vägg. Lek med stickningar, fuskpäls och intressanta mönster för extra mysighet.

SHOPPING FAVORITER

Ni hittar bord och detaljer ovan HÄR

3. Ta in naturliga element.

Nyckeln till att göra alla utrymmen mysiga är att införliva element som ger värme och gör det välkomnande. Dessa naturliga element ger en känsla av lugn, positivitet och motivation till ditt bostadsutrymme. Växter är väldigt lugnande på egen hand, och naturliga trä accenter gör att ett rum känns varmare och mer inbjudande. Andra föremål, som rotting och stenarbeten, bidrar till strukturen och det distinkta mönster som krävs för att göra din lounge mer glad.

Ni hittar detaljer ovan här

4. Experimentera med texturer

Textur är det mest effektiva sättet att få ett utrymme att kännas mysigt. Inkludera mjukare texturer som är behagliga för känslan. Blanda i hårdare för att balansera saker och ge dem ett mer levande utseende. Texturer som är frodiga och rika bör kunna komplettera befintlig inredning. Lager texturer som pälsar med sammet eller läder med stickningar för en gosig look. Texturerade material kan helt förvandla ditt vardagsrum. Lägg bara till en sammetskudde i en stol eller ett fuskpälskast över soffan för en omedelbar dos av mysighet för att införliva dessa material.

5. Inred med låga möbler

Det finns en orsak att lounge stilen blivit så poppis. Möbler med låg profil gör rummet lyxigt och gör så att ljus kan röra sig runt i rummet. En traditionell soffa med en genomsnittlig höjd på 37 ” kan ersättas med en lågryggad soffa, schäslong eller dagbädd med en maximal höjd på 30 ” eller en delvis rygg. Viktigast av allt, lågprofilmöbler förhindrar ett trångt utseende, vilket gör att ditt utrymme känns lättare och mer vilsamt.

Ni hittar inredning ovan här

6. Vänd dig till arkitektoniska detaljer.

Var inte rädd för att visa upp om du bor i ett traditionellt (eller något modernt) hem med exponerade arkitektoniska detaljer som balkar, kolonner, bågar, kvarnarbete, korbel och paneler. Interiör arkitektoniska detaljer ger värme och charm. De lägger också till autentisk skönhet som gör att ett utrymme känns tryggt och tröstande. Detta är det ultimata receptet på mysighet.

7. Uppmuntra till konversation

Eftersom det är naturligt för människor att samlas runt en eld eller tv, försök att ordna dina möbler runt fokuspunkten i ditt vardagsrum. I århundraden har samtalscirkelmöbelarrangemangstricket skapat en avslappnad och inbjudande atmosfär. Ordna dina möbler i ett cirkulärt eller halvcirkelformat mönster så att de flesta säten vetter mot varandra för att skapa en intim och konversationskänsla.

Ni hittar matta ovan HÄR

8. Lager på lager på

Ju mer dekorativa lager du kan lägga till samtidigt som du behåller en rörig estetik, desto mer visuellt tilltalande kommer ditt vardagsrum att känna. Layering ger dig förmågan att uppnå balans, harmoni och mysighet. Ett matttäckt golv är bekvämare än ett naket golv, men skiktning av flera mattor uppmärksammar specifika områden och skapar en mer intim atmosfär. Detsamma gäller för kasta kuddar och filtar.

9. Skapa olika zoner

Det kan inte vara lätt att få ett vardagsrum att kännas intimt, särskilt i ett stort rum med öppen planlösning. Ange specifika zoner, till exempel en matplats, ett TV-område, en kontorshörna och så vidare, för att skapa en illusion av separata utrymmen. Var kreativ samtidigt som du är realistisk om dina krav. Områden kan definieras med mattor, möbelgrupperingar och genomskinliga rumsavdelare.

10. Gör plats för dina favorithobbyer.

Ibland är allt du vill göra att sitta i soffan och njuta av dina favorithobbyer. Gör plats för andra roliga aktiviteter i ditt vardagsrum för att skapa en mysigare miljö. Du kan använda din soffa för att spela brädspel eller läsa den senaste boken av din favoritförfattare medan du myser. Om du gillar att titta på solnedgången, varför inte lägga till en fönsterbänk för en fri utsikt?

Ni hittar möbler ovan HÄR HÄR HÄR och HÄR

Vanliga frågor

1.  Hur gör jag mitt vardagsrum mysigt?

Vi hoppas att läsa våra smarta tips om hur du skapar ett mysigt vardagsrum hjälper dig att uppnå ditt mål. Möblera med funktionella och bekväma delar och föremål som ger värme, till exempel träelement, plätar och möbler med låg profil.

2.  Hur gör jag mitt vardagsrum mysigt på en budget?

Börja med vanliga och viktiga föremål som gardiner, mattor, ljus och skapa krokar. Det här är enkla och billiga sätt att förvandla ett vanligt vardagsrum till en mysig reträtt.

3.  Vilka designstilar får ett vardagsrum att känna sig mysigt?

Vissa inredningsstilar gör automatiskt att ett rum känns mysigt. Dessa inredningsstilar inkluderar rustika, bohemiska, skandinaviska och moderna bondgårdsstilar. Men någon inredningsstil kan göras mysig genom att använda specifika tekniker som de som nämns ovan.

Ett bekvämt vardagsrum kräver en holistisk designstrategi. Inkorporera hälsosamma, naturliga material och bekväma delar för att främja välbefinnande. Du kommer att ha det mest bekväma loungeutrymmet om du omger dig med skönhet och positiv energi.

Stolar ovan finns här

Jag hoppas att ni fått några tips nu hur ni kan inreda ert dröm vardagsrum. Men fastna inte för mycket i trender och kopiera andras hem. Utan försök gå efter vad hjärtat säger då brukar inredningen bli allra bäst och mest personlig.

SHOPPA FAVORITER

 

 

 

 

Foto längst upp featured image: JM.se

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024