fbpx

Vi rekommenderar: Hoby Gård Bed & Breakfast, Skåne

På vår semester i underbara Österlen övernattade vi en natt på ett urskånskt B&B vid namn Hoby Gård. Detta mysiga ställe ligger mitt på landet bland guldgula åkrar och den lilla byn Borrby bara en bit bort, där finns det bl.a. en livsmedelsbutik och kafé.

Hoby Gård drivs av det trevliga paret Rebecka och Anders. De hade en dröm att öppna B&B och efter att ha besökt Österlen visste de att det var där de ville satsa på framtiden.

Hoby Gård Bed & Breakfast

Miljötänkande är nummer ett på Hobygård och därför varken stärks eller manglas sängkläderna, utan de får vindtorka i trädgården som förr i tiden. För mig som är uppvuxen på landet känns detta både genuint och självklart :)

En fin kafé vid namn Blå huset i närliggande byn Borrby.

Borrby cafe

Kaféets fasad och den underbara trädgården på kaféets baksida.

Borrbystrand

Borrbystrand där vi åt frukost innan incheckning.

En fabrik nära Hoby B&B som har omgjorts till lyxbostad.

Dörren är målad med traditionell linoljefärg för klassiskt Skånskt utseende och visst är den vacker.

Härliga stressfria omgivningar omringar Hobygård och är ljuvliga att vakna till.

Hoby Gård och Borrby, Skåne

År 2004 blev drömmen sanna och Hoby Gård förvandlades efter mycket arbete och slit till ett tvättäkta B&B där miljötänkandet alltid kommer i första hand. Rebecka är noga med att inte stärka eller mangla sängkläderna, utan hon tvättar alltid med miljömärkt tvättmedel och låter alla lakan vindtorka idylliskt i trädgården. Hon berättar också att de alltid sopsorterar efter sig själva och sina gäster.

Urskånskt

Själva byggnaden Hoby Gård är varsamt renoverad med bevarade takbjälkar och gammaldags fönster i ny tillverkning. Utsidan är målad med miljövänlig målarfärg och den härligt röda ytterdörren målad med tvättäkta linoljefärg.

Detta ger alla byggnader som omfattar Hoby Gård ett typiskt Skånskt utseende och karaktär. Ena delen av huvudbyggnaden använder Rebecka och hennes man Anders som privat bostad, medan resten av huset är B&B.

Hembakat bröd

Vi hade en mycket mysig tid på Hoby Gård och själv blev jag helt SÅLD på Rebeckas nybakade bröd som serverades på morgonen. Hon berättar att hon tycker att det är noga med att gästerna alltid får nybakt serverat.

På morgonen serveras därför alltid både ljusa och grova frukostbröd samt en rejäl matig limpa (den jag avgudade :) allt hembakat.

Att göra

Hoby Gård erbjuder även möjlighet att hyra cyklar och grill samt lek för barnfamiljer på stora gräsytor vid huset. Inte långt från Hoby Gård ligger bl.a. en milslång sandstrand med bad värd att besöka, samt kaféet Blå Huset i Borrby.

Vi rekommenderar alla ett besök till detta urmysiga Skånska ställe och med både miljötänk och nybakat kan det bara inte bli bättre boende enligt oss :) Klicka HÄR för mer info om gården.

Ha en fin dag :)

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis