Hitta smarta kreditkort för resan

( I samarbete med Kortio.se )

Nu stundar snart härliga semestertider. Det Svenska sommarvädret sviktar dock rejält detta året. Så många Svenska förbereder sig just nu för att resa bort till väder stabilare breddgrader. Ibland kan det dock vara svårt att få till resekassan med alla utgifter som kommer på en resa. Ofta kostar det mer för familjen på resan än vad man först räknat på. Sedan kan ju även oförutsedda utgifter tillkomma och då ligger man ännu mer ekonomisk back.

Det är då det kan komma väl till hand med ett förmånlig kreditkort. Jag tipsar i dag om en bra sajt vid namn Kortio där man enkelt kan jämföra olika kreditkort för att få den bästa betaldealen.

Kreditkort för resa

På Kortios hemsida finns riktigt bra kreditkort för resa med förmånliga villkor och avgifter. Tex har kreditkortet Easyliving har 0% valutapåslag Deras bästa resekort ger även belöning för alla, oavsett om man reser själv, i jobbet eller med familjen. Det finns bla. fördelar som loungeaccess eller att få en bra reseförsäkring.

3 viktiga saker att tänka på vid val av reskort

Reseförsäkring

Ingår det en bra reseförsäkring när du betalar resan med kortet? I de flesta kreditkort ingår en reseförsäkring som kompletterar din hemförsäkringen med viktiga delar som avbeställningsskydd och hyrbilsförsäkring. Men reseförsäkringen kan variera både när det gäller innehåll och värde. Se efter vad ditt kort har för reseförsäkring och jämför med korten högst upp i resekategorin!

Bonuspoäng

Reser du några gånger om året så kan det vara värt att investera i ett kort som ger dig poäng på alla köp och hjälper dig spara ihop till gratis flygresor. Dessutom brukar kort kopplade till ett särskilt flygbolag ge dig billigare resor om du flyger med dem. Flera kreditkort som erbjuder flygbonuspoäng men som inte är kopplade till en specifikt flygbolag.
Det kan vara svårt att jämför de olika bonussystemen, men vi har flera guider som jämför olika resekort med bonussystem, läs mer om dem i våra guider

Inget valutapåslag

Många kreditkort har så man utomlands slipper betala valutapåslag, eftersom att det är en procentsats som många banker lägger till på beloppet. Vad vi vet finns det inget bankkort som erbjuder 0% valutapåslag, men det finns flera rese kreditkort som inte har något valutapåslag. Se till att ditt kort på resan har 0% i valutapåslag!”

Ta därför ut lite kontanter innan resa för att ha i reserv. Behöver du ta ut kontanter utomlands med kreditkortet så ska du jämföra korten i resekategorin och se vilka kreditkort som erbjuder 0% uttagsavgifter utomlands.


Jag hamnade själv rejält ekonomiskt back i slutet av en resa. Jag använde mig då av kredit och jag betalade sedan tillbaka direkt när jag kom hem och fått pengar igen. Ibland kan kredit vara en bra lösning men se bara till att inte ha så många krediter att vardagsekonomin tar stryk.  Det gäller att hitta ett bra kreditkort och hålla sig till det. Det är det som är bra med Kortio att man kan jämföra många kreditkort för resa på en och samma sajt.

Res smart!

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 143 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis