fbpx

Heta höstnyheter ni inte får missa hos 3 butiker online

Även om sommaren inte är slut än så är ändå hösten nära. Deppigt för många men kul för alla med öga för design, då det alltid dyker upp massa nytt dekorgodis på höstkanten. Hösten är hemmasäsongen nummer uno, då det är då alla återvänder hem från sommarens alla resor. Vi Svenskar älskar att boa in oss under den mörka årstiden och inte konstigt då det knappast är så lockande ute i det regniga höstrusket.

Inredningsbutikerna får nu även in sitt nya sortiment för en ny säsong. Jag bjuder er här på tre spännande nyheter från tre stora butiker online som nog ingen har missat.

LÄS MER: 4 Afternoon tea ställen i Göteborg ni måste besöka

En ny Retro hos gamla Ellos

Få har väl undgått att Ellos goes retro i höst! Det vill säga att de säljer båda utvalda loppisfynd samt ny inredning inspirerad av gammal. Det ska tydligen vara fulsnyggt och osa 50-tal enligt Ellos själva. De handplockade vintage produkterna finns bara i udda ex och säljs de slut får ni skylla er själva att ni inte var först.

Min personliga åsikt om Ellos försök att bli retrorätta är lika blandad som deras sortiment. Jag tycker lite charmen att fynda på loppis och auktion får en törn genom att en postorderjätte kör konceptet. Samtidigt finns det många människor därute i bushen som inte har någon bra loppis nära och då kan ju Ellos få agera vintagehjälte ett tag.

Guld & blomsterglamour från IKEA

Ikea är inte direkt kända för att vara lyxiga och glammiga. Men i höst överraskar de med de guldiga besticken i nya serien Tillagd. Vet dock inte riktigt vad jag ska säga om det namnet på sådana fina gyllene bestick. Jag hade nog döpt serien till Guldig istället, känns lite mer lyx liksom. Men det är väl det som signerar Ikea, att man inte fattar ett skit varför produkterna heter vad de heter:)

LÄS MER: Är inredning riktig psykoterapi – en djup analys av det ytliga

Besticken Tillagd finns även i svart, är stilrent utformade och är designade av Aaron Probyn. För att matcha de glammiga besticken kommer nu även Champagneglaset Storhet som nyhet. Sist men inte minst oromantisk finns nu brickan Pristella i Ikeas höstsortiment. Designen är vintageinspirerad med storblommigt mönster som vart på tapeten ett tag.

Ikeas nyheter kräver helt enkelt ett glammig vintagefest för att fira in hösten med vännerna.

A New Phase och toppbloggare hos Lagerhaus

Sist men inte sämst! Lagerhaus gör just nu ett nytt spännande samarbete med den kända fotobloggaren Jonna Jinton. Inspirationen till Lagerhaus nya kollektion A new phase har Jonna hämtat från Norrländskt solljus, mörka himlar och trollska dimmiga sjöar. Inredning med naturliga inslag är mycket trendigt just nu och så även i höst. Namnet på kollektionen är ju även mycket passande, då det är precis det hösten är….en ny fas.

Intressant fakta om Jonna är att hon kommer från Göteborg precis som jag men hon kände sig aldrig som sitt sanna jag i storstan. Så 2010 tog hon sitt pick och pack och flyttade till Norrland, närmare bestämt till en minimal by med BARA 11 invånare. Snacka om kontrast att komma från storstaden liv och rörelse till total tysthet och på gränsen till isolation.

Jag är mäkta impad av folk som följer sitt hjärta som hon har gjort, även om jag själv hade blivit skogstokig inom en vecka i hennes lilla Norrlandsby. Ni kan läsa mer om Jonna och kolla in hennes blogg om foto och Norrlandsliv HÄR


LÄS MER: 6 billiga bäddsoffor online under 5000 kr

Visst känns hösten och en ny säsong liiiiite mer lockande nu efter dessa designnyheter har avhandlats :)

Hösten kan vara härlig!

LOVE M

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis