fbpx

Hemtex sängkläder med lyxig hotellkänsla

Det finns påslakan och så finns det påslakan. Det spelar inte någon roll hur mycket pengar du investerar i lyxiga duntäcken. Har du inte rätt sängkläder i rätt material, så får du aldrig den där känslan som du är ute efter.

LÄS MER: 8 billiga kontinentalsängar som se dyra och lyxiga ut

Vill du sova i en säng som liknar den mest lyxiga hotellsäng du någonsin sovit i? Då behöver du hitta det perfekta bäddsetet till din säng. Men hur gör man och vilka material ska man leta efter? Vi tipsar här om lyxiga Hemtex sängkläder som kommer ge sängen den där lyxiga hotellkänslan alla vill ha!

Hemtex sängkläder med hotellkänslan

Ni hittar påslakan ovan HÄR

Ni hittar vitt satin påslakan set ovan HÄR

Ditt första val – bomull

Det första du ska välja när du väljer ut bäddset för din säng är själva materialvalet. Här är det bomull som är det absolut vanligaste om man vill ha hög kvalité och lyxig känsla.

Visste du förresten att de flesta hotell inte använder sängkläder med 100% bomull? Materialet är nämligen inte optimalt om man ska tvätta sängkläderna många gånger, vilket av naturliga förklaringar är just vad man gör på ett hotell. Därför har man ofta en blandning av bomull och polyester i de lakan som du sover i på hotell. Men på riktigt lyxiga hotell kan du definitivt hamna i sängkläder av 100% bomull.

SHOPPA SOVRUM

Ni hittar sängkläder i satin ovan HÄR

Ni hittar blått satin påslakan ovan HÄR

Olika typer av bomull

När vi pratar om bomull så är det viktigt att poängtera att bomull är själva materialet. Men det finns sedan flera olika typer av bomull att välja mellan, alla med olika karakteristika.

Satin

Satin är en typ av bomull där man vävt tyget på ett speciellt sätt. Detta gör att tyget får två olika sidor. En mer sträv sida och en lenare. Om du köper ett bäddset tillverkat av satin, kan du vänta dig ett mjukt täcke med en lyster. Täcket kommer bli varmt och skönt att sova i.

Ni hittar lyxiga percale sängkläder HÄR

Ovan ser vi Hemtex sängkläder i percale bäddat i perfekt lyxig hotellkänsla!

Shoppa Percale lyx

Ni hittar percale påslakan ovan HÄR HÄR HÄR och HÄR

Percale

Om Satin ger värmande täcken så kan man enkelt uttryckt säga att Percale ger motsatsen. Detta tyg är nämligen vävt med en tråd över och en tråd under. Detta ger ett tyg med mycket luftinsläpp och ett tyg som andas mer. Perfekt att kombinera med ett äkta duntäcke och låta täcket göra jobbet när det gäller ventilationen av sängkläderna. Percale är mjukt och skönt att sova i.

Bäddset i siden

Nu har vi propagerat ganska starkt för bomull i olika utförande. Men vi ska så klart inte glömma bort siden. Detta tyg har varit omåttligt populärt i många hundra år och anses vara av absolut högsta kvalite. Men siden är ganska varmt och passar inte alla.

Ni hittar lyxiga sängkläder ovan HÄR

Hitta den rätta designen av bäddset

Nu har du förhoppningsvis kommit fram till vilken typ av bomull som passar dig bäst när det gäller bäddset och lakan. Då har det blivit dags att hitta en design som också passar. Bäddset kan kosta en hel del och du kommer förmodligen inte ha en uppsjö av set hemma att växla mellan. Så se till att välja ett bäddset som inte tar över för mycket i den övriga inredningen. Ju mer nedtonad design, desto längre kommer den hålla i ditt hem.

I och med att det är lyx och hotellkänsla som du vill åt, bör du välja ett mönster som smälter väl in i inredningen i ditt sovrum.

Ni hittar Hemtex sängkläder i Egyptisk bomull ovan HÄR

Vanliga frågor om bäddset och hotellkänsla

Vem vill inte skapa en lyxig hotellkänsla i sitt eget sovrum? Men vad är det egentligen som skapar själva hotellkänslan? Är det bara att det är nytt och annorlunda än det vi är vana vid hemma? Här besvarar vi några av de vanligaste frågorna!

Vad har hotell för sängkläder?

Faktum är att hotell inte kan använda bäddset helt i bomull. Anledningen är att dom tvättas så ofta och att livslängden helt enkelt inte är tillräcklig. Därför har man en blandning av bomull och polyester. Detta innebär att du faktiskt kan få en ännu mer lyxig känsla hemma genom att välja bäddset i 100% bomull.

Hur får man hotellkänsla i sovrummet?

Välj täcken och kuddar med dun som är luftiga och fluffiga. Sedan ska du så klart ha högkvalitativa örngott och påslakan. Välj helst 100% bomull, antingen satin eller percale. Skillnaden mellan dessa är hur vävningen är gjord. Satin är lite varmare med tätare väv, medan percale är något tunnare vävd och blir alltså lite svalare.

Vad är hotellkänsla?

Hotellkänsla är ett väldigt subjektivt begrepp, men syftar till att beskriva den känsla a v välbehag som man upplever när man kommer till ett hotellrum. Det kan vara allt från inredningen, till känslan när man kryper ned under täcket. Genom att handla premiumprodukter till sitt eget sovrum kan man många gånger överträffa hotellkänslan i det egna hemmet.

Skillnaden mellan att sova på hotell en natt och hemma ett helt år

Viktigt att komma ihåg när det gäller hotellkänsla i det egna hemmet och vilket bäddset man ska ha, är att när du kommer till ett hotell så är allting nytt för dig. Du kryper ned i en säng som du aldrig sovit i förut. Detta förstärker vanligtvis känslan av välbehag. Så även om du lyckas skapa en mer lyxig känsla hemma, än på hotellet, så kommer du oundvikligen förr eller senare att vänja dig och då blir välbehaget inte lika stort.

Förvänta dig därför inte att du ska kunna känna hotellkänslan hemma varje dag. Men förmodligen får känslan en extra boost och en nytändning när du bäddat med nytvättade lakan i sängen och vädrat sovrummet ordentligt. Då kommer den tillbaka och gör sig påmind för dig!

SHOPPA SOVRUM

Summering – Hotellkänsla och bäddset

Genom att välja rätt bäddset till ditt sovrum kan du skapa hotellkänsla hemma. Du har säkert hört det förut – vi spenderar så mycket tid i våra sängar så varför inte investera i det allra bästa? Det ligger någonting i det! Den känsla du vill uppnå i din säng är känslan av välbehag. Att krypa ned under täcket och få gåshud för att det är så mysigt. I den här artikeln har vi gått igenom vilka material hotellen använder till sina sängkläder och vilka material du kan köpa till ditt eget hem. Som vi sett kan du med ganska enkla medel uppnå än en mer lyxig känsla hemma än den du upplever på hotell.

Shoppa sovrumsmöbler

Soffadirekt
10495 SEK15995 SEK
Soffadirekt
849510495
Soffadirekt
899512995
Soffadirekt
1549516995
Soffadirekt
10495 SEK15995 SEK

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis