Häxjakt och designkopior debatt

(Innehåller Soffadirekt Newport & Jotex annonslänkar)

På senare tid har det blossat upp en rejäl häxjakt angående designkopior. En välkänd bloggare från Göteborg har hängt ut mig och flera andra bloggare med länkar, då vi skrivit om Voga. Att ge sin åsikt som bloggare om designkopior är en sak men att länka till och smutskasta andra bloggar på köpet är bortom desperat och lägre än lägst.

Jag skulle ALDRIG hänga ut andra bloggare på min sida vad de än säger, då jag har bättre saker för mig att skriva om. Jag avskyr rabiata debatter och jag vet att all framgång har sitt avundsjuka pris, men att trycka ner andra som hon gjort denna gång för att höja sig själv…DÄR går gränsen.

Personligen bryr jag mig inte ett dugg om design och jag bryr mig heller inte om all märkeshets för den delen. Jag bryr mig ist. om det genuina vackra i livet, skönhet som tilltalar ögat, vare sig det är dyrt eller billigt. Om sanningen ska fram är de flesta sk. dyra designmöbler och lampor SKIT fula och äckligt pretentiösa. Dessutom ger designerstolar akut ryggskott, så varför betala dyrt för ryggproblem ??? då kan man lika väl köpa en billig möbelkopia och senare glädjas över att man inte offrade hela sparkapitalet när ischias satt in :)

Designkopior

designkopior

 

Till designkopior debatten :)

Kopior förekommer precis överallt hela tiden dolt i samhället även bland stora Svenska företag, men det är så mycket lättare att hänga ut Voga som är utländska. Jag anser att möbelkopior är ok för alla människor ska har råd att få det lyxigt på hemmaplan. Alla har inte råd med möbler för 100 000 kr per pjäs och kommer aldrig att ha det. Om de då väljer att köpa en massproducerad kopia av originalet de inte har råd till, är väl deras val och borde icke fördömas. Det är dessutom ingen olaglig produktion då hade Voga & Co lagt ner för länge sen. Jag förstår att de som gapar om detta är rika, men varför ge allt hat mot vanliga medelsvenne som bara vill ha sig en fejkad Barcelonafåtölj ??

Svindyra etablerade designermöbler kommer aldrig att skadas av kopiorna Voga säljer, därför att varje möbel höjs i marknadsvärde med tiden. Det resulterar i att designermöblernas försäljningspris bara stadigt ökar. Kopior på ett äkta original är den största komplimang av dem alla.

Inredningsvis köptips

Lyxig matgrupp HÄR  Sänggavel sammet HÄR Solspegel HÄR Sammetspuff HÄR

Vad jag däremot tycker att Voga gjort fel i är att använda sig av stulna foton från Nordiska bloggares hemsidor utan lov. När jag gjorde inlägget om Voga fanns de bilder jag använt i inlägget med på deras hemsida och alla bilder mailade Voga själva till mig. Jag har alltså inte STULIT några bilder som jag utan bevis blivit anklagad för. Detta kan jag absolut be om ursäkt för då jag litade på att bilderna var fotade av Voga själva.

Att däremot smutskasta mig och andra bloggare att göra något FEL för att vi valt att skriva om kopior är löjligt. En blogg är till för att skriva om det som känns personligt och rätt. Däremot är inte en blogg till för att vara en slagpåse för obefogat skitsnack och falsk ryktesspridning i andra bloggares kommentarsfält.

Inredningsvis är till för den vanliga människan därute som inte har pappas visa Gold kort och bor mitt i Vasastan. Min blogg är till för att sprida enkel positiv glädje och inspiration. Att ge tips på hur man kan få det fint hemma till liten peng. Lyxigt till budgetpris har därför blivit ett älskat motto. Jag kommer heller aldrig bli för stor eller FIN för att inte svara eller tala med andra bloggare. Sist… de mindre webshoppar jag gör reklam för har jag personligt letat fram till mina läsare för de GILLAR nya butikstips, all reklam är inte dålig reklam.

Därför betackar jag mig i framtiden för falska anklagelser, negativ energi och obefogade ryktesspridningar om min hemsida. Jag avskyr haters och mobbing i alla former därför jag har tom skrivit en helsidesartikel i DN om detta ämne.

Man kan som bloggare inte vara älskad och omtyckt av alla och haters always gonna hate. Det man däremot medvetet kan välja, är att inte skriva ner andra för att höja sin egen sviktande popularitet….där är nyckeln till äkta framgång.

Ni talar om att det är fel att skriva om designkopior. Då undrar jag vad elektronisk häxjakt, obefogade hot och falsk ryktesspridning om andra bloggare är ???

Det finns en orsak att jag alltid avslutar med LOVE M för att det är kärlek denna bloggen sprider… inte hat!

KÖPTIPS – REA PÅ INREDNING MED UPP TILL 60 % JUST NU

SAMMETSSOFFOR OVAN FINNS HÄR / SAMMETSSTOLAR HÄR / ÖVRIGA SAMMETSMÖBLER HÄR

Mitt inlägg med inredning med upp till 70 & rabatt hittar ni HÄR

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

15 kommentarer

Anna onsdag, februari 4, 2015 - 05:21

Nu är ju den ”välkända inredningsbloggaren” den största inredningsbloggaren i Sverige så tror knappast på avundsjuka i detta fall.

Äh, strunta i detta och var nöjd över att du nu kommer få många fler följare ;) många av dina nya läsare lär säkert tycka som dig också…

Svara
Frida onsdag, februari 4, 2015 - 05:28

Att smutskasta andra är inte alls trevligt. Jag tycker bara det är att ignorera och sedan gå vidare :)

Svara
Annie onsdag, februari 4, 2015 - 09:12

sv; tack så mycket! nja, -11 grader hade vi igår på morgonen!

Svara
Ekenäsliv onsdag, februari 4, 2015 - 09:43

Trist när sånt händer, men bra att du står på dig!!
Ha en fin onsdag!
Kram Anna

Svara
MALIN onsdag, februari 4, 2015 - 12:48

Svar: Tack snälla du, vad glad jag blir! Och jag måste bara säga att du har en väldigt fin blogg :)

Svara
MALIN onsdag, februari 4, 2015 - 12:50

Ställ gärna några roliga frågor i min frågestund! http://malinkirstine.se/2015/02/03/fragestund-3/

Ber om ursäkt om du inte gillar sådana här kommentarer :)

Svara
Ulrica onsdag, februari 4, 2015 - 15:38

Mycket bra skrivet :).
Tack snälla för dina fina rader hos mig!!

För mig kommer alltid budgetvarianter vara både nödvändigt och skönt att använda sig av, då jag vill ha det tjusigt hemma utan att ha råd med dyra prylar :).

Kram på dig
Ulrica

Svara
Linn♡ onsdag, februari 4, 2015 - 18:36

åh vad fin och bra blogg:))

SV; Jag bor faktiskt också i göteborg;)) heheh!
Om det var det du menade? ♡

Tack! Hoppas du också haft en jättebra dag!

Svara
lisa onsdag, februari 4, 2015 - 22:54

OTROLIGT BRA och äkta skrivet , jag gillar heller inte massa onödiga designerprylar och vilka har egentligen råd med det inte många. Den bloggaren som länkade er verkar vara en riktig bitch

Din blogg är ändå den bästa inredningsbloggen :)

Svara
mickandialog torsdag, februari 5, 2015 - 00:04

Det var fan ta mig det bästa jag har läst. Senaste dagarna har samma reflektioner flugit i mitt huvud. Läste en helt annan inredningsblogg, som är så snobbig och pretentiös. Här florerar man med inredningseliten, Det är där strävan ligger.. Tråkig och okreativ inriktning. Hur många runda vaser har vi inte sett från svensk tenn nu? Elefantkuddarna?
Jag misstänker att kopiornas intåg hotar deras existens som självutnämnda proffs. Helt plötsligt har överklassens inredningselit, flyttat in i folkhemmet, hahah.
Jag älskar inriktningen på din blogg. Jag känner inspiration.
Stor kramis på dig. Du är bäst

Svara
Stefan torsdag, februari 5, 2015 - 06:12

Hej
Självklart är det inte pris eller märke som avgör om
en produkt är bra eller inte. Har man ingen
smak spelar det ingen roll hur mycket
pengar man har. Det viktigaste är att
man gillar sina saker och respekterar andra
människor oavsett kön, samhällsklass, ursprung
och sexuell läggning. Tycker vi ska uppmuntra
våra medmänniskor på jobbet, skolan och nätet
mm så vi får en trevligare värld att leva i.

Svara
Hem & Trevligheter torsdag, februari 5, 2015 - 06:34

Så bra skrivet! Håller med dig helt och fullt.

Kram Linda

Svara
Petra torsdag, februari 5, 2015 - 10:58

Du svarade ju tjejen som inte var så glad över att hennes bild på en äkta lampa visades i sammanhanget med kopior på din blogg, att hon borde vara stolt över över att ha med sin bild på en av Sveriges största inredningsbloggar. Då säger jag att du borde väl vara stolt över att ha din blogg länkad på Sveriges STÖRSTA och mest seriösa inredningsblogg? Eller? Gäller det inte då?

Svara
Maria Ljungström torsdag, februari 5, 2015 - 11:07

Nej jag är inte ett dugg stolt att få länkar baserat på rabiata haters som dig. Tjejen med LAMPAN mailade mig och vi har inget otalt så vad dillar du om….och nej hennes blogg är inte den största längre

Svara
mickandialog torsdag, februari 5, 2015 - 14:46

En liten parantes bara. Hon har inte varit speciellt grundlig i sin häxjakt. I länklistan där hon rekommenderar bloggar finns bloggare, som har reklam för Voga…….
Kramis och tack för ditt svar i min blogg

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

15 kommentarer 448 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis