Nu är det äntligen sommar och vi många som vill ge oss ut i Sommarsverige och njuta av värmen och solens strålar på stränderna längs med kusten. Hem och arbete får helt enkelt läggas åt sidan en stund. För att sommaren ska bli ännu bättre, och i vissa fall mindre krånglig, har jag valt att lista några av vad jag anser är sommarens 3 bästa appar i mobilen. Dessa är alltifrån solappar till appar som hjälper en att hitta passande restauranger, till rena musik- och underhållningsappar.

Vasssegooooo! Här är sommarens 3 bästa appar i mobilen ni bara måste ladda ner.

appar i mobilen

Bra att ha på stranden

Man behöver inte mycket för att en dag på stranden ska bli lyckad. Istället för att släpa med sig böcker hemifrån kan man ladda ned bokappen Bookbeat. Där finns det hundratals olika titlar, både i e-boksformat och ljudboksformat, och det finns något för hela familjen. Precis som med andra prenumerationstjänster betalar man en summa varje månad för att få tillgång till utbudet, och det brukar alltid erbjudas en gratis prövotid.
För att hålla koll på att man inte sitter i solen för länge finns appen Min Soltid. Den räknar ut hur länge du kan sitta i solen utan att ta skada eller bränna dig. Du kan givetvis ställa in vilken typ av hy du har, så att tiden anpassas efter just dig.

För den som vill sysselsätta sig lite mer, men ändå slappna av, finns Mr green appen. I den kan man både spela på spelautomater och delta i spelautomatsturneringar. Sportintresserade kan även spela på odds och livebets utan att lämna solstolen.

Bra att ha på resan

Det brukar bli en och annan resa under semestern, vare sig det är i Sverige eller till någon av grannländerna. Appen Along The Way listar allt från restauranger och caféer till hotell och sevärdheter som ligger längs med den planerade vägen. Man behöver inte längre titta efter mat- och campingskyltar, utan kan enkelt planera stoppen i förväg.
Vill man göra och se mer än vad som står i de vanliga reseguiderna? Då finns appen Likealocal. Istället för de vanliga tipsen på mat och sevärdheter har invånarna i ett antal olika städer i Europa valt att dela med sig av sina bästa tips på vad man kan göra i just deras hemstäder.

Alltid bra att ha

Sedan finns det givetvis appar som alltid är bra att ha i mobilen, oavsett årstid. Musikappen Spotify är ett givet inslag, för vem vill inte kunna lyssna på obegränsat med musik? Den svenska tjänsten fortsätter att växa och man får dagligen förslag på nya spellistor och artister som är baserade på tidigare spelad musik.
Samma sak gäller för att ta foton och redigera bra bilder. Foto-appen VSCOcam är en omtyckt app bland flera Instagram-användare. Här kan man redigera sina foton med fler verktyg än vad som finns i den populära medietjänsten, och den passar för såväl semesterbilderna som för selfies och fräscha inredningsbilder.


Där fick ni mina tips på sommarens 3 bästa appar i mobilen. Nu kan ni bara ladda hem dem och njuta av sommaren sådär lite extra bekvämt, precis som man nu vill ha det på en avslappnad semester :)

Fram för fyndiga appar!

LOVE M

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

2 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.