Hämta inredning inspiration från tv och media

Hämta inredning inspiration från TV och media

Svensk Tv-tablå är full av program som rör heminredning, pampiga renoveringar och trädgårdsliv vilket vittnar om svenskarnas stora intresse för det egna hemmet. På SVT har programmet Husdrömmar under flera säsonger lockat tusentals tittare som vill se hur andra gör verklighet av sina inredningsdrömmar – oavsett om så sker i ett rosa slott i pittoreska Sicilien eller på en klippa på vackra Västkusten. I Arga snickaren får personer som påbörjat misslyckade ombyggnadsprojekt i sina hem hjälp av stränga men snälla snickaren Anders Öfvergård att färdigställa sina projekt, och i Sommar med Ernst brukar charmiga programledaren Ernst Kirchsteiger och hans team renovera, restaurera och modernisera gamla byggnader och pedagogiskt guida tittaren igenom allt från måleri till trädgårdsjobb. Kanske är svenskarnas heminrednings- och renoveringsintresse inte så konstigt med tanke på att en hel del tid spenderas inom hemmets fyra väggar under långa, mörka och bistra vintrar. I det här inlägget tänkte vi ta avstamp i detta och tipsa om hur du åstadkommer en budgetsmart och vacker inredning.

Smart shopping på loppis

Elle-bloggaren Elsa Billgren är något av ett självutnämnt loppisproffs och tipsar ofta sina läsare om vilka loppisfynd de bör satsa på och saker de bör passa sig för. Loppmarknaden är den optimala samlingsplatsen för den som vill inreda fint, eklektiskt och personligt utan att lägga ner en smärre förmögenhet. Ej att förglömma är dock att det är viktigt att vara taktisk och smart när man gör sina köp i stället för att låta sig förblindas av låga priser. Vårt främsta tips i det här avseendet är att göra research på olika loppmarknader vars utbud bäst överensstämmer med det du söker efter och att skriva en inköpslista för att undvika onödiga spontanköp. För att illustrera det hela närmare kan loppis-shopping liknas vid andra aktiviteter av mer snillrik karaktär som schack eller till och med poker. Precis som schackspelaren försiktigt snarare än impulsivt förbereder sitt nästa drag, och pokerspelaren beslutar sig för vilka pokerhänder han eller hon bör spela med eventuella resultat i åtanke, planerar loppisproffset sina köp på ett metodiskt och eftertänksamt sätt.

Förfina och förbättra det du har 

Ett av de mest budgetsmarta sätten att förhärliga det egna hemmet är att förfina och förbättra det du redan har med små, enkla medel. Den som är sugen på förändring rekommenderas att ta sig en noggrann titt på de möbler och prylar som redan finns i hemmet och försöka se potentialen i dessa. I stället för att ge dig ut på jakt efter nya möbler och föremål kan du med enkla medel förgylla det du redan har. Några konkreta tips är att förvandla soffan du är trött på genom textilier och kuddar. Genom att drapera en gammal soffa i ett vackert lakan och jobba lager-på-lager med udda kuddar och filtar och plädar kan den få nytt liv och bli som ny. Gamla trämöbler i tråkig teak eller furu kan få ny karaktär med lite målarfärg och nya knoppar, och fotografier som ligger osedda i olika album kan ramas in med billiga ramar från IKEA eller loppmarknaden för att skapa ett kreativt blickfång i form av en fotovägg.

Bjud in naturen

En dynamisk och vacker inredning innehåller ofta en mix av olika material och föremål som gemensamt ger karaktär till hemmet. Något strävt balanseras upp med något mjukt, hårdare industriella pjäser arrangeras tillsammans med antika arvegods eller rustika träföremål. Ett tips vi vill betona i sammanhanget är att bjuda in naturen – ett alldeles förträffligt och billigt sätt att göra skillnad i hemmet. Sommartid kan det innebära färska blommor du plockat vid vägkanten eller på en äng och som du gör olika blomsterarrangemang av. Under höst och tidig vår kan olika kvistar eller dekorativa stenar från trädgården vara fantastiska inslag i ett kreativt stilleben och vintertid kan du göra vackra bordsdekorationer med hjälp av granris och kottar. Räds inte att fatta djärva beslut och experimentera, det värsta som kan hända är att det blir fel och då lägger du helt enkelt tillbaka dina naturliga föremål där du hittade dem!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024