Bästa halloween mat och snacks

Bästa Halloween mat och snacks

Innehållsförteckning

Halloween-fester är fyllda med läskig musik, kusliga dekorationer och några fantastiska kostymer, men hur är det med mat idéer? Halloween-festmat behöver inte vara tråkig – istället kan du ändra dina recept för att skapa några läskiga men ändå läckra godisar. Vi ser här till att ta upp idéer på Halloween mat som passar både barn och vuxna.

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2024 – 10 största trender

I denna artikel presenterar vi flera spöklika Halloween mat idéer.

Fixa spöklik Halloween dukning för maten:

 • Välj en färgskala. Svart och orange är klassiska Halloweenfärger, men du kan också använda andra färger för att skapa en mer unik look.
 • Använd dekorativa tallrikar, servetter och bestick. Det finns många olika alternativ att välja mellan, så du kan hitta något som passar din stil.
 • Pynta med Halloweendekorationer. Spindelväv, pumpor, skelett och andra läskiga dekorationer är ett måste.
 • Lägg till en personlig touch. Till exempel kan du rita spöken eller spindlar på duken eller använda dina egna tallrikar och bestick.

Halloween mat

Foto: modernmomlife.com

Häx kvastkringlor

Kringlor är ett bra val av Halloween-festmat eftersom de ser ut som träet på en häxkvast. Lägg till änden av kvasten du vill skapa borsten. Oststrängar är ett bra sätt att göra detta. Klipp ner oststrängen och stick in kringlan i den. Skala sedan isär oststrängens botten för att bilda borsten. Detta kan göras med vanlig ost och sax också! Ett välsmakande salt Halloween-mellanmål.

Blodfinger korv

Varmkorv är en festfavorit så självklart behöver du dem på din Halloweenfest. Traditionella korv kan enkelt omvandlas till skräck blodfingrar. Första gången jag såg fingerkorvarna tänkte jag bara WOW. Detta är näst intill ett konstverk enligt mig, de görs enkelt genom att skära bort en del av korven som nagel samt addera ketchup som blod.

Eyeball Caprese sallad

För en mer mogen, elegant Halloween-festmatval, välj en Caprese-sallad. Ett bra hälsosamt alternativ som kan ändras för några extra skrämsel. Gör dina tomater till ögonbollar genom att lägga till en skiva mozzarella ovanpå dem och en skiva oliv som pupillen. Balsamicoglasyr passar bra med detta, så lägg den ovanpå salladen i ett spindelnätmönster för en kuslig touch.

Banan spöken

Om du är värd för ett barnkalas och vill uppmuntra dem att äta lite mer frukt – spökbananer är vägen att gå! Skär dina bananer på mitten och stick en pinne i dem så att de är lätta att hålla. Doppa bananen i lite smält vit choklad. Medan chokladen fortfarande är varm, lägg till lite mini chokladflis för ögonen. Ställ dem i kylen för att svalna och servera sedan.

Monster Guacamole

Chips och dipp är en fast festfavorit, så varför inte göra din egen gröna guacamole för att lägga till lite färg på bordet. Använd färsk avokado för en ljus monstergrön nyans. För en monster-tema design, skapa ögon av skivade oliver och en näsa från tomater för att skapa ett monsteransikte ovanpå ditt dopp.

Spöklik spindelvävspizza

Några av de bästa Halloween-matarna är super enkla, och spindelnätpizza är en av dem. Välj bara dina favoritpizzasmaker och köp lite extra ost för att gå på toppen. Skär osten (vi rekommenderar mozzarella) i tunna skivor och lägg ovanpå din pizza i en spindelnätdesign. Detta är ett utmärkt alternativ för att mata många människor på en budget.

Häxornas bryggslag

För en spöklik och underhållande drink, varför inte få dina egna häxor att brygga. Lägg bara till en färgglad dryck som fruktstans i en stor gryta. Dessa kan köpas i de flesta butiker som säljer dekorationer. Vuxna festblandningar kan innehålla lite alkohol som:

 • Springa
 • Vodka
 • Prosecco

För en extra speciell effekt, lägg till lite sherbet i blandningen för att få din dryck att bubbla och brusa!

Foto: thursdaynightpizza.com

Slutsummering – Halloween mat

Halloween är helt klart en av årets bästa fest helger. De bästa festerna har ett spöklikt tema med spöklika Halloween dekorationer, men att ha mat med Halloween-tema tar det upp en nivå. Halloween mat är en hit med både vuxna och barn och är säker på att vara en samtalspunkt på din fest. De flesta livsmedel kan enkelt göras hemma – allt du behöver är lite inspiration från vår lista för att hjälpa dig att komma igång.

FAQ

Hur kan jag göra dessa Halloween-snacks i förväg för min fest?

Att organisera en Halloween-fest kan vara mycket arbete. De flesta snacks på vår lista kan göras i förväg. Detta kan hjälpa dig att hantera din tid. För att hålla dem färska, se till att du täcker dem med folie eller lägger dem i en lufttät behållare.

Är dessa snacks lämpliga för en barns Halloween-fest?

Ja – barn kommer att älska dessa läskiga mönster. Mat är bra för alla barnkalas. Barn älskar nya mönster och kommer förmodligen att uppskatta presentationen ännu mer än vuxna!

Kan jag göra dessa snacks med kostbegränsningar i åtanke?

Om du vet att du tillgodoser någon med kostbegränsning är det viktigt att ha detta i åtanke. Många av idéerna på vår lista kan anpassas för att hjälpa till med detta genom att till exempel använda glutenfria eller veganska alternativ. Se bara till att du märker vad dina gäster kan och inte kan äta för att hålla dem säkra.

Hur kan jag förhindra att guacamole blir brun innan servering?

För att stoppa färsk guacamole från att bli en hemsk brun nyans, helt enkelt stoppa den från att få luft. Ta lite fastfilm och täck ytan, tryck filmen rätt mot toppskiktet. Ta bort strax före servering.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024