Fixa snyggast halloween dukning - 10  tips

Fixa snyggast Halloween dukning – 10 tips

Vill ni få till en grym Halloween dukning som ger kalla kårar? I denna artikel kommer vi gå igenom 10 Halloween dukning idéer som garanterat kommer ge en lyckat Halloween fest. Så om du anordnar en Halloween-fest och vill att din inredning ska sticka ut från resten? Leta inte längre än hit till vår fantastiska Halloween-dukningsguide!

Ett Halloween bord är en kul idé, och du kan dekorera bordet på många olika sätt. Från speciella Halloween-bestick till läskiga Halloween dekorationer, här är några av de bästa tipsen som hjälper dig att komma igång.

LÄS MER: Lisebergs Halloween höjdpunkter 2023

Planera inköpslistan med dessa saker:

  1. Svarta eller orangea duken: Välj en svart eller orange duk för att ge en Halloween-känsla till bordet.
  2. Ljusstumpar: Använd svarta, orangea eller vita ljusstumpar som dekoration. Tänd dem för att skapa en mysig atmosfär.
  3. Pumpor som centrum: Placera några små pumpor som centrum av bordet. Du kan antingen använda riktiga pumpor eller dekorativa pumpor i plast.
  4. Konstgjorda spindelnät: Lägg ut konstgjorda spindelnät runt tallrikarna eller runt centrumet av bordet för att skapa en spöklik känsla.
  5. Orange eller svarta servetter: Välj servetter i Halloween-färger som orange eller svart. Du kan även använda servettringar med spök- eller pumpamotiv.
  6. Spöklika dryckesglas: Använd glas med spök- eller skeletttryck för att servera drycker som läsk eller punch.

Halloween dukning

Sätt grunden med rätt bordsduk

Om du serverar mat och dryck på din fest är det en klok idé att använda en duk för att skydda ditt bord från spill. Dukar behöver dock inte vara tråkiga. Det finns några fantastiska dukar med Halloween-tema på marknaden för att sätta scenen för din fest. Alternativt kan du använda en vanlig duk i en mörk, spöklik nyans för att matcha kvällens spöklighet, till exempel,

  • Svart
  • Röd
  • Djupt lila.

Ät middag i läskig stil

Dina tallrikar och tallrikar som du serverar mat på kan också hjälpa till att dekorera ditt Halloween-bord. Välj ett par platser med Halloween-tema – till exempel dödskalle- eller pumpaformade tallrikar eller skålar med Halloween-figurer på. Resten av din vanliga porslin kan användas men uppgraderas något för Halloween. Köp några avtorkningsbara whiteboardpennor och rita dina egna mönster på din servis – ett budgetvänligt och enkelt alternativ.

Ät i flimrande stearinljus

Belysning bör vara nyckeln till alla Halloween-bordsdekorationer. Levande ljus är ett bra sätt att dekorera ditt bord för att hjälpa till att sätta stämningen. Välj droppande ljusstakar eller svarta och orangefärgade ljus för att hålla dig till det kusliga temat. Alternativt kan du sätta några värmeljus i snidade pumpor för lite dekorativ belysning.

Läskiga mittpunkter

När du tänker på dina Halloween-bordsdekorationer måste du tänka på din mittpunkt. Detta är dekorationen i mitten av ditt bord som dina gäster kommer att lägga märke till först och som kommer att sätta tonen för kvällen. Om du letar efter en kuslig mittpunkt kan du överväga att skära ut en gigantisk pumpa med ett skrämmande ansikte och lysa upp den från insidan. Dödskallar är också bra mittpunkter – med spindlar som kryper eller blod som rinner ur ögonen kan det vara en bra konversationsstartare!

Foto Elledecor

Bli personlig med placeringskort

Om du äter en sittande måltid vid din Halloween-sammankomst ger placeringskort en personlig touch som dina gäster kommer att minnas. Några bra idéer för Halloween-placeringskort inkluderar minigravstenar med dina gästers namn på, eller häxkvastar med deras namn skrivet längs handtaget. Dessa kan enkelt göras själv online, så de är ett bra budgetalternativ för Halloween-dekorationer.

Läskiga krypande djur

Insekter är ett bra sätt att dekorera ditt Halloween-bord på en budget. Hitta några prisvärda minispindlar i plast och strö ut dem över duken. Alternativt är att hänga plastfladdermöss från en armatur eller till och med linda plastormar runt stolar ett bra sätt att få din gästs hud att krypa!

Roliga Halloween servetter

Servetter kan lägga till din bordsdekoration, men de är också en praktisk lösning för gäster att torka munnen eller städa upp eventuellt spill. Dina servetter kan matcha ditt tema perfekt – oavsett om du väljer en vanlig mörk färg för en mer elegant look, eller en ny servett täckt av fladdermöss och spindlar för ett mer barnvänligt tema.

Foto shopltk.com

Halloween Party Favors

Festgåvor på bordet är en härlig personlig touch som dina gäster kommer att minnas. Tänk på dessa tjänster som en liten godbit för din gäst vid varje bordstablett. Överväg små Halloween-godis i choklad, eller till och med skär dem i en minipumpa som de kan ta med sig hem.

Gorey Bägare

På en Halloween-fest kommer drinkarna att flöda, så det är viktigt att ha några bra glas eller koppar på bordet. Servera dina drinkar i glas som kan dekoreras efter ditt tema. Ett enkelt sätt att dekorera dem är med spindelväv ritad på dem i glaspenna. Om du bara har vanliga glasvaror, varför inte välja cocktails med Halloween-tema i en ljusgrön eller blodröd nyans för att hålla dig till det kusliga temat.

Sätt scenen med kuslig musik

Så du har dina dekorationer, lamporna är dämpade och du är redo att börja din Halloween-fest. Det är bara en sak som saknas – lite klassisk kuslig bakgrundsmusik. Det finns många färdiga spellistor på streamingplattformar som är perfekta för detta. Det är bara att slå på och få en perfekt kurerad spellista för Halloween-festen.

Slutsummering – Halloween dukning

Halloween är en av de mest kreativa högtiderna på hela året – så varför inte börja pynta! Genom att kombinera kuslig Halloween-inredning med några personliga detaljer kan du skapa några Halloween-bord som kommer att sätta scenen på din kusliga sammankomst. Så ta några falska spindlar, tänd ljusen och börja dekorera!

FAQ

Kan jag använda riktiga ljus till min Halloween-dukning?

Om du är värd för en fest för vuxna, så är det här en bra idé. Tända ljus ger ett kusligt utseende till alla bord. För ett säkrare alternativ finns det ett antal flamfria LED-ljus på marknaden som inte sätter eld på ditt hus!

Hur kan jag göra mitt Halloween-bord mer barnvänligt?

Barn är väldigt roliga på en Halloween-fest, men du vill inte att de ska vara för rädda. Välj istället söta eller vänliga Halloween-dekorationer. Se till att du tar bort alla dekorationer som kan vara skadliga – till exempel tända ljus. Vi vill inte ha några olyckor!

Hur kan jag se till att min Halloween-dukning är unik och sticker ut?

För att dina Halloween-dekorationer ska sticka ut vill du göra det personligt för dig. Ja, välj några bitar från butikerna för att dekorera, men lägg till en personlig touch. Gör några dekorationer själv eller designa dina egna namnkort för att få din fest att sticka ut.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024