Halloween dekoration - för ett äkta horror house

Halloween dekoration – för ett äkta horror house

Regn och rusk, mörker och kusliga vindar. Halloween dekoration är rena drömmen för oss som gillar skräck och dekor kombinerat. Nu kommer högtiden då du får chansen att verkligen ta ut svängarna och dekorera hemmet och uteplatsen med allt från läskiga saker och roliga detaljer till vackra pumpor och höstlöv. Här få du alla tips du behöver för hur du gör diy Halloween dekoration och får en riktigt kuslig och vacker Halloween högtid!

LÄS MER: 6 mest hemsökta platser i världen (kalla kårar utlovas)

 Även om du inte är något superstort fan av Halloween, kan du finna många användbara tips gällande hur du kan sprida lite mer ljus i höstmörkret. Halloween dekoration behöver inte bara betyda pumpor och spindelnät. Det finns massor med inspirerande Halloween inredning och dekorationer att ta del av.

Halloween dekoration inspiration

Halloween handlar mycket om färger

De flesta av oss förknippar Halloween med orange och svart. Och även om dessa färger är de klassiska halloween-färgerna, finns det många andra färger att använda sig av när man inreder sitt hem inför denna högtid. Vi ser många naturfärger, så som röda löv, bruna kvistar och vita pumpor. Färgerna ska vara naturliga, vilket betyder att en mossgrön ljusstake fungerar precis lika bra till Halloween som en svart.

Hämta inspiration från naturen till Halloween

I naturen finns det mängder av vackra kvistar och löv att plocka med sig inomhus och använda till Halloween-dekorationer. Kvistar skapar precis den där känslan som vi vill åt när hösten gör sig påmind. Du kan med fördel använda kvistar tillsammans med en läskig dödskalle och göra en egen dekoration på ett fat. Addera lite mossa och en liten pumpa för att få till den där mysfaktorn som är så viktigt under Halloween.

4 snabba tips för Halloween vibbar hemma

 • Pynta med pumpor
 • Ha skräck dekoration som spindlar och spöken
 • Ha lanternor och svarta ljus
 • Dämpa belysningen hela Halloween helgen för skräck känslan.

Foto: housebecomeshomeinteriors.com

Ljung – en lila kontrast som sprider myskänsla

Ute i naturen finns även ljungen, som passar perfekt till Halloween. Lung växer i princip över hela landet och är inte svår att hitta. Tänk dock på att växten vissnar snabbt om den inte får vatten. Därför kan du till exempel använda våt mossa i dina dekorationer och på så sätt få ljungen att klara sig bättre. Det är superfint med lila ljung som bryter av mot de andra höstfärgerna i dina Halloween-dekorationer.

Tips för pumpor på uteplatsen

En pumpa eller två på uteplatsen är nästintill ett måste under Halloween. Men man måste så klart inte stå och karva i pumpan och göra de klassiska ögonen med ett brinnande stearinljus mitt i. Ett alternativ är att slå in pumpan i ett vackert sidenband. Här kan du välja olika färger som passar bra tillsammans med orange. Till exempel kan du ta ett brunt sidenband och vira runt pumpan likt en paketinslagning inför jul. På toppen av pumpan gör du en stor rosett. Placera sedan pumpan på någon fint vald plats på din uteplats. Du kan så klart göra flera pumpor och av varierande storlek för att piffa till din uteplats ännu mer.

Hitta din favoritpumpa till Halloween

Det finns fler pumpor att välja mellan än de vanliga orangea som vi är så vana vid. Inred med gröna pumpor, svarta pumpor och vita pumpor för att skapa ännu mer liv till dina dekorationer. Det finns dessutom pumpor i varierande storlek och form.

Låt hösten komma in i ditt hem

Vackra höstlöv, mossa, kvistar, etc – naturen innehåller så mycket fint som passar perfekt för dig som vill skapa vackra halloween-dekorationer för ditt hem och för din uteplats. Ta dig ut i skogen på en liten promenad och håll ögonen öppna efter vackra höstfärger. Du kanske hittar en rött och fint höstlöv som du kan låta stå i centrum för en kreation som du skapar? Ta dig ut och se vad du hittar och låt det du hittar sätta tonen för det du skapar.

Ovan ser vi ett enkelt Halloween DIY med en sydd ursöt spök kudde!

Ni hittar hur ni gör kudde ovan HÄR

DIY – Halloween

För dig som gillar DIY, alltså do it yourself eller gör det själv, är Halloween en underbar tid! När du karvat en pumpa, ta då fram din borrmaskin och borra med olika storlekar på borren i pumpan. På så sätt kan du skapa vackra mönster i pumpan som blir riktigt fräcka när du sedan placerar ett ljus i den.

Ett annat kul DIY-projekt inför Halloween är att ta en tallrik eller ett fat och sedan ge sig ut i naturen och plocka mossa, kvistar och vackra höstlöv. Komplettera med en liten pumpa, kanske lite spindelnät och en dödskalle. Sedan kan du låta kreativiteten flöda när du dekorerar ditt fat.

Foto: andeelayne.com

Vanliga frågor om Halloween-inredning

Halloween-inredning är ett såpass brett område, att det dels är rena himmelriket för alla oss som gillar inredning, samtidigt som det kan väcka så många frågor om hur och vad man kan göra gör att dekorera sitt hem inför Halloween. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna gällande Halloween och inredning.

Vart hittar man halloween-inredning?

Här beror det lite på vad man letar efter. Om man är på jakt efter klassisk halloween-inredning, typ dödskallar, spindelnät och läskiga fladdermöss, så finns det oftast att hitta i allt från den lokala stormarknaden till leksaksaffärer och speciella temabutiker som säljer enbart Halloween-prylar. Även på nätet finns det mycket att hitta.

Vill man däremot ha lite finare produkter, typ snygga ljusstakar, lyktor, osv, ja då kan man besöka sin vanliga inredningsbutik som alltid brukar ställa fram sådana här saker inför Halloween och andra högtider.

Foto: andeelayne.com

Hur länge kan man låta halloween-inredning stå framme?

En pumpa har en begränsad livstid, innan den börjar förmultna. Speciellt om man karvat i pumpan, då ruttnar den snabbare. Ofta är det just detta som får avgöra när Halloween är slut och man plockar bort dekorationerna. Många dekorationer kan dock stå kvar hela vintern, då dom inte är så Halloween-specifika. Till exempel kan man ha svarta ljusstakar framme ända till våren.

När kan man börja inreda till halloween?

Många börjar ställa ut pumpor redan i början av oktober, vilket är helt okej. Det finns inte någon speciell regel för när man ska börja Halloween-pynta. Ofta är det vädret som avgör. Om hösten kommer med regn och rusk, vill man kanske extra gärna lysa upp sitt hem med lite härligt Halloween-ljus.

Summering Halloween dekoration

Halloween är en underbar tid för alla oss som brinner för inredning och att dekorera våra hem och uteplatser med fina saker. I den här artikeln har du fått lite tips på hur du kan få ny inspiration till din halloween-inredning och hur du kan göra för att skapa en egen vacker Halloween dekoration.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024