Besök gunnebo slott i mölndal

Besök Gunnebo slott i Mölndal

(Innehåller annonslänkar)

Gunnebo slott är ett av Sveriges vackraste slott och ligger i Mölndal strax utanför Göteborg. Ett slott med anor från Gustav den tredjes tid och väl värt ett besök om sommaren då allt är gudomligt grönt. Det sägs även att Gustav den 3e älskade Gunnebo slottet så mycket, att han har skänkt en dyrbar klocka till Gunnebo. Den kan ses i ett av de vackra rummen på slottet om ni går guidningen.

LÄS MER: 10 billiga platser att bo på i Europa

Runt Gunnebo slott är vackra ängar med vandringsleder att utforska. Det finns även flera sjöar att ta ett svalkande dopp i precis bredvid slottet. Ett perfekt utflyktsmål för hela familjen en tråkig Söndag när solen skiner!

Gunnebo slott

Gunnebo slott historia

Gunnebo slott byggdes mellan 1784 och 1796 av den rike köpmannen John Hall, en av dåtidens rikaste i Sverige, vars rikedom kom från export av järn och trä. Gunnebo slott skulle bli sommarbostad. När Johan dog 1802 övertog hans son företaget. Pojken hade dock ingen utbildning och inget intresse för affärer, och fem år senare gick han i personlig konkurs. 1830 dog han fattig i ett litet hus i utkanten av Stockholm. Gunnebo slott var förfallet och i dåligt skick när det auktionerades ut 1832.

Är slottet hemsökt?

Många har hört konstiga ljud och kände en äcklig stank från det så kallade “kinesiska” rummet i slottet. Det sägs vara hemsökt av John Hall, som en gång byggde slottet. Hans kropp var inte ordentligt begravd. Kistan med hans kvarlevor stod i den gamla domkyrkan i Göteborg när den fattade eld, det sägs att han fortfarande går runt på slottet och letar efter sina pengar. För fastighetens historia, se Gunnebo Slotts hemsida.

Slutsummering – Gunnebo Slott

Slottet har underbara ägor att vandra runt och slottsträdgården är en riktig guldgruva. För den kulinariska gästen finns en restaurang, där det serveras bl.a en buffe med färska grönsaker direkt från slottsträdgården. Det finns även en mysig gårdsbutik med diverse ekologiska varor från närbygden och vackra linne tyger. Även en populär teater hålls vis slottet utomhus om somrarna.

Jag tycker verkligen ni ska besöka denna adliga slottspärla om ni är i Göteborg. Det finns även en guidad rundvandring på slottet som jag starkt rekommenderar om ni vill ha den anrika byggnadens historia (minus spöken :) Det är relativt lätt att ta sig ut till Gunnebo Slott via bil eller buss, säkrast ifrån Mölndal centrum endast 10 minuters resa.

 

 

 

Foto längst upp: swedishgardens.se

 

 1. Hi Maria,

  I’m sorry about not responding to your question about me having a twitter account earlier. I’ve been too busy! I don’t have a twitter account what I have is instagram. I can’t keep up with everything, really. It’s overwhelming. I’m following in instagram and thank you for your comment.

  Enjoy your weekend!

 2. it looks like a peacefull place! i need some holidays in there!

 3. More & more I am convinced. I must visit Gothenburg!
  Connie*

 4. Lovely in every way.

 5. Hello maria

  Your blog is very nice, i like these lovely pictures
  and i will follow your work from now on.

  Greetings and a lovely weekend, Joop

 6. Love the gorgeous greenery and the photos.

 7. I bet it must be amazing to visit! awesome photos Maria!:) Kisses and happe weekend!:*

 8. Hello Maria,
  I just discover your blog and i think is AMAZING!!!. I lov all the pictures and the super cool style.I follow you on Bloglovin!!! because a do not have accout in the other network platforms.
  A big hug form Italy, Baci Eva of Fancy Windows.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024