fbpx

Guest inspiration: Ett tak med utsikt

takterass

”Här kallar dom det för ron, precis som namnet” sa en amerikansk besökare till sin fru när han beställde en uppfriskande romdrink 15 våningar över marken på Terraza “Ático” AC Málaga Palacio. Paret lämnade baren för att sätta sig vid poolen, inte långt från DJ;ns elektriska toner, och blickade ut över en enastående utsikt med Malagas hamn, det muslimska slottet Alcazaba och den barocka katedralen med smeknamnet ”La Manquita” (”Den enarmade damen”) som den fått på grund av att dess södra torn fortfarande inte är färdigbyggt efter 484 år.

I och med att taket utgör toppen av stadens mest berömda hotell så är chansen stor att springa på både internationella och lokala kändisar. Bland annat Robert de Niro, Harvey Keitel, Geraldine Chaplin och Antonio Banderas (lokalkändis som lyckats bra) och andra kändisar har njutit av samma utsikt över Alameda Park.

Takterrasser har blivit det nya alternativet till de traditionella barerna i Malaga. För att dra nytta av det pålitliga vädret med behagliga sommarnätter ökar antalet malagueños som tar hissen upp och utmanar det svindlande nöjet av att avnjuta en mojito medan man spanar ut över det lugna havet eller stadens vackra arkitektur. Finns det något bättre sätt att mingla med lokalbefolkningen än att upptäcka deras hemliga smultronställen?

En annan imponerande takterrass med utsikt över Malagas silhuett är La Piscina Lounge som har öppet mellan maj och september. På toppen av det lyxiga Molina Lario Hotel hittar man denna bar där både hotellgäster och lokalbefolkning hänger. En som är väldigt lik är takterrassen på Room Mate Larios som är det enda hotellet på stadens stora shoppinggata.

Oasis Hostel öppnade nyligen på den historiska gatan San Telmo och dess besökare är främst boho chic. Den symboliska kyrkan Los Martires och den tidigare nämnda katedralen utgör omgivningen runt den mysiga takterrassen. Utan några kunskaper i spanska eller en bra karta kan denna oas vara svår att hitta så glöm inte att kolla upp en bra vägbeskrivning innan du beger dig mot baren, som förövrigt ägs av den tidigare Mr Universe, Iván Cabrera.

malaga

I Malagas gamla stadsdelar finns the Parador of Gibralfaro som är omgiven av tallar högt uppe på Mount Gibralfaro och vetter mot Alcazaba på toppen av nästa kulle. Härifrån får man en makalös utsikt med ett alldeles unikt perspektiv över bukten och staden – verkligen ett buena vista. Terrassen serverar typisk Andalusisk mat och tapas som får upplevelsen att även bli kulinarisk. En lite mer turistig utflykt, men fortfarande ett måste.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis