Jag blev mäkta trött idag på kyla, 7 meter snö som aldrig slutar och att pulsa runt som en gravid pingvin! Så när jag kom hem bestämde jag mig för att slänga ihop tröstmat i form av en egen variant på glutenfri pizza. Jag måste säga jag förvånade mig själv för den blev MAKALÖST god till att vara så snabblagad.
Måste såklart dela med mig av mitt egna pizza recept till alla som inte tål vetemjöl ( och till alla er andra med :)
Glutenfri pizza
4 st glutenfria pizzor:
4 st glutenfria runda tortilla bröd (finns i frysdisken)
1 liten burk majskorn
Tomatpesto från Kung Markatta märke
1 squash
Fetaost
Riven mozzarella
Valfria kryddor som basilika, rosmarin, timjan etc.
Gör så här:
Lägg ut tortilla bottnar på plåtar och bred över tomatpeston tunt.
Skiva squashen med osthyvel. Lägg över squashskivor på bottnarna samt strö över majskorn i lagom mängd. Krydda med valfria kryddor och grovmalen svartpeppar.
Strö sist över lite fetaost och mozzarella i lagom mängd.
Ni kan såklart variera helt vad ni vill ha på pizzan som oliver, räkor, kalkon osv.
Grädda sist denna gudomliga glutenfria pizza i mitten av ugnen ca 6 minuter. Kolla hela tiden så den inte bränner i kanterna ta då ut den direkt. När osten smält brukar den vara klar.
Insup den härliga pizzadoften, skär upp i lagom bitar och bara njuuuut !
Här är de innan de åkte in i ugnen och magen :)
Glutenfri pizza
Ibland krävs bara some good old comfort food like pizza.
Pizza please!
LOVE M