Grym terapeutisk massage hos norrdisk kroppskraft

Grym terapeutisk massage hos Norrdisk kroppskraft

När man som mig sitter mycket vid datorn, då är det lätt att bla. få nack och ryggproblem. Jag har vissa perioder haft så ont i nacken att jag inte kunnat vända den åt sidorna. Jag har därför testat massa olika massage men känt att det ofta inte gör något mer än är skönt för stunden.

Men inga regler utan undantag och jag har nu hittat en kanon massör som utför sk. terapeutisk massage. Jag begav mig till Norrdisk kroppskraft i härliga Haga och fick mig en rejäl omgång.

Terapeutisk massage

terapeutisk-massage

Det som skiljer terapeutisk massage från vanlig massage är att den skräddarsys helt efter varje persons unika problem och behov.  Jag tror starkt på att massage ska göra riktigt jäkla ont för att den ska hjälpa och lösa upp gamla lagrade spänningar. Mesig massage där folk nästan bara stryker en känns mer irriterande än skönt.

Jag kände under massagen att jag hade ont på punkter jag inte visste om tidigare. Massören tog i rejält och det är så jäkla skönt när man känner spänningar bara ger med sig.

massage-goteborg

PS: det är inte jag på bilderna:)

Tjejen som utförde massagen jag var på heter Sofia och hon driver eget friskvårdsföretag under namnet Norrdisk kroppskraft. Ett passande namn då kraft är precis vad jag kände när jag gick därifrån varje gång. Hennes behandlings-mottagning ligger i bästa läget mitt i mysiga Haga.

Här är några frågor till Sofia om hennes jobb som massör:

Vad är skillnaden mellan terapeutisk massage och vanlig klassisk massage?
Svensk klassisk massage är avslappnande. Musklerna bearbetas i ett lugnt tempo som sänker stressnivån i kroppen.

Terapeutisk massage behandlar stelhet, värk och spänningar i musklerna. Jag blandar olika tekniker beroende på vilka muskler som behandlas och vad problemet består av. I den terapeutiska massagen ingår bland annat behandling av triggerpunkter, töjningar av muskler och djup massage.

Du har valt att arbeta med terapeutisk massage, varför ?
Jag arbetar både med terapeutisk och avslappnande massage. Båda behövs då olika patienter behöver olika sorters behandling.

Kan man förebygga värk och sjukdom med dina behandlingar?
Ja, absolut. Massage är förebyggande, speciellt när det gäller muskelvärk och stelhet.

Jobbar du bara med privatpersoner? eller ger du även behandlingar till företag?
Jag tar emot både företag och privatpersoner. Jag är ofta ute på företag och masserar på plats.

Tror du Svenskar är mer spända än de flesta och skulle behöva mer massage allmännt?
Svår fråga. Jag tror inte det. Det känns som att behovet av massage finns överallt. Däremot ser behovet olika ut beroende på person. Den som har ett stillasittande arbete anstränger andra muskler än den som arbetar mycket fysiskt.

Vad är det bästa med ditt jobb ?
Det är fantastiskt att få jobba med hälsa och friskvård. Jag träffar många olika personer och det är jättekul att få höra hur de blir hjälpta av behandlingen. Kroppen är jättehäftig och den slutar aldrig att fascinera mig.

Aroma Therapy

Ja det märks väl att Sofia har genuin bred kunskap om massage och ett brinnande intresse för människans anatomi. Hon har flera gedigna utbildningar i bagaget bla. från Universitetet och Axelssons massage utbildning. Hon kan därför lätt lägga upp en unik personlig massage som passar varje person hon masserar.

Jag är supernöjd med massagen hos Sofia som äntligen TOG I som jag ville. Jag rekommenderar därför alla som bor i Göteborg och är stressade eller har ont, ett besök till henne i Haga.

Sofias företag erbjuder förutom massage även hälsocoaching och kostrådgivning. Ni hittar allt samt prislista på hennes hemsida norrdiskkroppskraft.se och där bokar man även tider till henne.

Jag är nöjd i både kropp och själ efter en rejäl omgång av terapeutisk massage. Varför inte ge bort en massage i julklapp? tror inte den klappen kan gå fel till någon:)

Massera mera!

LOVE M

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024