Grön inredning inspiration för alla rum

Grön inredning inspiration för alla rum

Dags för lite grön inredning inspiration! Grön inredning och grön färg har ökat otroligt i popularitet de senaste åren. Vi ser grönt både inom dekor och även i modevärlden. Enligt Feng Shui är grön färg starkt lugnande för våra överstimulerade sinnen. Därmed kan grönt vara bra att ha hemma att slappna  av från den i övrigt kaosartade världen runt omkring.

LÄS MER: Orange inredning inspiration – tips att inreda med het orange

Att inreda i grönt har även oändliga möjligheter. Färgen grönt har otaliga variationer, som sträcker sig från mjuka pasteller till djupa stämningsfulla mörka gröna nyanser och smälter lätt ihop med nästan alla andra nyanser. Måla alla väggar gröna eller ha bara enstaka gröna accentfärger genom gröna inredningsdetaljer, det är en smaksak.

Här får ni grön inredning inspiration och tips hur ni kan inreda snyggt med gröna nyanser hemma.

Foto: Happy homes

Grön accentvägg

Att måla en grön accentvägg introducerar djup och personlighet till alla neutrala vardagsrum. Möbler i trä, ljusa mattor och naturliga texturer, smälter in vackert med den jordnära gröna färgen. Att måla resten av väggarna, taket och interiörerna i den i vitt hjälper till att upprätthålla ett ljust, öppet utseende.

Måla väggarna gröna

Enastående föremål genomsyrar ett hem med värme och karaktär, så välj färger som låter dem lysa. I denna matsal kontrasterar ormbunksfärgade väggar vackert med en samling antika trämöbler. Den mellantoniga gröna färgen matchar intensiteten i de rödaktiga trätonerna och får dem att poppa upp. En neutral matta och duk håller fokus på inredningen.

Grönt i köket

Prova grönt i köket för en fräsch, inbjudande look. Testa tex. att måla köksskåpen i ljust salviagrön som smälter perfekt med gräddvita och trätoner i övrig köksinredning. Att kombinera grönt med naturliga material, som en jutematta och bänkskivor i trä och naturfärger, ger ett kök i harmoni.

Hur snyggt är inte ett grönt kök? Foto: Nordiska kök

Inred med gröna tapeter

Gröna tapeter kan ge både djup och lugn till vilket rum som helst. Testa er fram och fråga om provbitar på olika gröna tapeter innan ni bestämmer er. Det finns hundratals olika gröna nyanser, så det gäller att inte förhasta sig i valet. Bryt av de gröna väggarna med trendigt trämaterial och beige/vita nyanser i övrigt.

Måla grönt tak

De flesta tänker väl på vitt när det kommer till takfärg. Men ni kan även testa att måla taket i en annan och mörkare färg. Att ha grönt målat tak och sedan ha ljusa nyanser i resten av rummet, kan ge ett spännande uttryck. Tänk bara på att måla tak i mörkare färger ger en “sänkande” känsla i rummet. Det vill säga att raket kan se lägre ut än det egentligen är.

Ljusa färger förstorar och förhöjer, mörka färger förminskar och sänker.

Foto: Flugger.se

Måla hall & ingång grön

Att måla dörrar i entrén gröna ger hemmet ett spännande första intryck. En grön ytterdörr ger även gästerna ett lugnande intryck. Eller varför inte ha gröna väggar i hallen? Ni kan sätta spotlights i taket som riktas mot väggarna, detta ger en ljusande effekt på mörkt färgade väggar.

Grönt kakel i badrum & kök

Att välja ett grönt kakel i kök och badrum ger en läcker effekt. Det är även snyggt att matcha det gröna kaklet med vita och grå nyanser. Samt att ha detaljer i mässing och guld, bryter lyxigt mot de gröna nyanserna.

Grön ursnygg soffa ovan finns HÄR

Lek med mörkgröna nyanser

Skogsgröna väggar ger ett rum vardagsrum en mysig känsla. Matcha det gröna med möbler i trä och ljusa textilier.  En mörk lädersoffa, kuddar och plagg i fuskpäls, vävda korgar och armaturer i metall ger en intressant blandning av texturer och finish.

Inred med gröna detaljer

Vill man inte gå hela vägen och ha hela rummen i grönt. Ja då kan man ha accenter i gröna nyanser. Som detaljer och gröna prydnadskuddar och plädar. Eller varför inte ha ljusa väggar och ha gröna gardiner? Detta gör att ni enkelt kan byta till en annan färg om ni skulle tröttna på grönt.

Lugnande grönt sovrum

I det här sovrummet lägger ärtgröna väggar intresse till ett redan arkitektoniskt fantastiskt rum. De vita väggpanelerna och taket framhäver de synliga bjälkarna och det invecklade träarbetet, utan att konkurrera om uppmärksamheten. Subtila accenter skapar element av intresse runt om i rummet. Den mörka slädesängen i trä och skrivbordet bryter upp utrymmet på ett snyggt stilrent sätt.

Grön färg enligt Feng Shui

Grönt är enligt den tusenåriga kinesiska läran Feng Shui, kopplat till träelementet, som handlar om medkänsla, flexibilitet, helande och tillväxt. I Feng shui används något som kallas Feng shui bagua-kartan. Baguaen är ett av många feng shui-verktyg man kan använda för att se hur våra liv motsvarar våra hem. Feng Shui tror benhårt på att olika färger har olika inflytanden på våra sinnen, mer än vad vi tror

Varför är grön lyckans färg?

Sedan tidernas begynnelse har grönt betytt tillväxt, återfödelse och fertilitet. På hednisk tid fanns “den gröna mannen” – en symbol för fertilitet. I muslimska länder är det en helig färg och i Irland en lycklig färg. Det var färgen på himlen under Mingdynastin.

Slutsumman: Grön inredning inspiration

Grönt är en tidlös färg som alltid kommer tilltala våra sinnen med lugn och harmoni. Detta härstammar förstås i att naturen där vi kommer från är grön. Menar vem blir inte lugn av en lång promenad i skogen eller i en grön park? Samma effekt har grön färg om vi målar hemmet i den.

Grönt är skönt!

 

 1. Hello Maria, how are you?

  Your blog is so inspiring, always something pretty and creative.

  I tried to follow but I did not find a place to do it, so I started following with bloglovin.

  Have a nice week.

 2. Grönt är verkligen skönt! Härliga bilder, kram Victoria

  • AWW thank you sooo much..it made my day:) xo

 3. This is a beautiful blog! Happy to be following you!!! Can’t wait to read more! Thanks for finding me!!!

  • AWWWW so sweet words:) thank you LOVE

 4. great post :)

 5. Hi Maria!!!
  I love the first one… full of life !!!
  Kisses ♥
  Lauren

  • Thank you very much:) LOVE

 6. Green is a very warm and natural color. A touch of green in interiors gives a feeling of comfort and can be stylish. I am glad that you liked my guest post. Thank you for the opportunity to collaborate with your blog.

 7. That head board is spectacular!
  xoxo
  SC

 8. Green is definitely an enduring favorite of mine, Maria. Hope you are well! xx

  • Thank you everything is fab:) LOVE

 9. I love green & white !, kisses.

  • Awww that made my day dear:) LOVE to you

 10. Green is my Favorite color. Let’s just have green Everywhere!
  Connie*

  • Yes isnt it lovely..green makes us calm:) LOVE

 11. Sweden must be great with all the green around! beautiful images as always Maria! Kisses!

  • Thanks doll have a great weekend:) xo

 12. Hei. Jeg lurer på hvorfor vi er så redde for å bruke farger i hjemmet, når det faktisk kan ha en terapeutisk effekt? For grønt er jo skjønt :D Jeg må skaffe meg en bok om Feng shui, føler jeg. En flott helg ønskes deg.
  hilsen Grethe

 13. So fresh and lovely! I adore the second-to-last photo with the patchwork quilt and ‘antlers’, it’s just perfect.

  • Thanks:) have a great weekend LOVE

 14. Lovely colours! I like very much green, brown and white! I love natural inspirations! Goodmorning my friend! Lots of kisses for you!

  • Grönt passar överallt! Vilka härliga bilder. Harmoniskt och vackert.

   MVH

   James

  • Thank you very much dear:) xo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024