Göteborg tips – Spännande Spinneriet i Lindome

För alla som har ett genuint design och inredningsintresse är Spinneriet i Lindome lite av ett kreativt mini mecka!

Jag var för första gången på besök ute i Lindome och Spinneriet förra veckan då jag hade ett möte hos Östlingh & Schedin och blev glatt överraskad. I en gigantisk gammal tegelröd före detta fabrikslokal hittar man flera helt underbara butiker inom design i olika former. Så är ni på besök som turister i Göteborg är detta ett ställe väl värt att besöka.

Här ser ni några foton jag tog från Östlingh & Schedins fantastiska showroom/butik på första plan av byggnaden!

LÄS ÄVEN: Göteborg tips – 7 butiker i Haga ni måste besöka

Spinneriet i Lindome

spinneriet i lindome 1

En nyhet är att det nu även finns en restaurang vid namn Lilla Spinneriet i byggnaden bredvid. Perfekt om man är trött och hungrig efter manisk möbelshopping.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

spinneriet i lindome

I byggnaden samlas 22 hyresgäster och kreatörer inom många olika områden vilket gör Spinneriet till en mycket levande öppen mötesplats.

spinneriet lindome göteborg

För mig som älskar mixen av gammalt och nytt var Östlingh & Schedin en perfekt butik. Här mixar man modern fotokonst och design med antika möbler som de vackra antika rokokostolarna ovan!  me likeeee :)

östlingh schedin

Vem vill inte jobba vid detta fantastiska skrivbord!

spinneriet göteborgspinneriet i lindome byggnad

Spinneriet i Lindome

LÄS MER: Surte kraftstation renoverades och resultatet chockar er

Fakta om Spinneriet och dess historia:

Spinneriet var från början en fabrik och den byggdes år 1830. Merparten av arbetskraften var då kvinnor och barn. Förhållanden för de 42 anställda var tyvärr mycket dåliga. Antalet anställda ökade successivt och 1937 var de ca 500 st.

Det nya Spinneriet byggdes 1907. Ägare var då August Werner. Förhållandena blev under perioden som följde bättre för de som arbetade och levde på fabriken. Fabriken och dess verksamhet lades ner under 60-talet och stod därefter i något av en Törnrosasömn.

Idag ägs Spinneriet av Wallinska AB som hyr ut lokaler till väl valda butiker, hantverkare och designers.

Jag rekommenderar alla ett besök ut till Spinneriet för gillar man inte konst finns alltid den makalösa maten och miljön runt om att avnjuta. Butikerna har öppet Torsdagar, Lördagar och Söndagar varje vecka med undantag för storhelger.

LOVE M

INREDNINGSVIS BUDGETLYX KÖPTIPS

 

 

Inredning ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR 10. HÄR 11. HÄR 12. HÄR 13. HÄR 14. HÄR 15. HÄR 16. HÄR

Fler lyxiga sittpuffar hittar ni billigt  HÄR

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

1 Senast uppdaterad

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Senast uppdaterad 704 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis