fbpx

7 bästa inredningsbutiker i Göteborg

Dags för några av mina numer välkända Göteborg tips igen! Idag tipsar jag om inredningsbutiker i Göteborg centrum som ingen får missa. Jag går alltid en regelbunden glo-ögonen-ur-mig runda förbi dessa dekorgodis fyllda favo butiker.

Göteborg är en mycket populär turiststad, speciellt om sommaren. Dessa butikstips är därför till för både inbodda Göteborgare som har missat det göttaste och för de nya besökare som inte känner till Götet alls. Framför allt är Göteborgs äldsta och kändaste shoppinggata i Haga mycket välbesökt året om.

LÄS ÄVEN: 5 loppis och vintage ställen i Göteborg ni måste besöka

Vassegooo! här får ni 7 bästa inredningsbutiker i Göteborgs som garanterat kommer trigga shoppingnerven till max!

Inredningsbutiker i Göteborg

Hur snygg inredning? Iems satsar stort på trenden i trä och naturmaterial.

1. Iems Arkaden!

Iems är helt klart en av favo inredningsbutikerna i Göteborg. Denna butik ligger uppe i köpmeckat Arkaden i Göteborg. Här hittar  ni ursnygga trendiga trämöbler och teddystolar. Iems har även de där inredningsdetaljerna man bara vill ha. Gillar ni inredning är denna butik ett måste. Iems är även så Göteborskt det kan bli då butiken är grundad i GBG. Här får ni lite historia bakom denna populära inredningsbutik.

IEMS historia – Starten i Göteborg

IEMS startade 1981 genom att en dröm gick i uppfyllelse för en då 31-årig tjej som fyllde sin fritid med att sy kläder till nära och kära. Ing-Marie utvecklade sitt fritidsintresse till att starta en tygboutique på en tvärgata till Stockholmsgatan i Göteborg. Där såldes tyger till gardiner och kläder. Under 18 års tid utvecklade Ing-Marie sitt koncept för vad en tygboutique kan erbjuda. År 1999 kom dock chansen – en lokal på Danska vägen blev ledig och nu kom chansen att bredda utbudet då lokalens läge gav dropin-kunder (man behövde inte längre karta och kompass). Ing-Marie bestämde sig för att börja satsa på heminredning för att komplettera tygförsäljningen. Konceptet blev en framgång och artiklarna blev fler och tygerna till kläder färre. År 2002 öppnade Ing-Marie en butik med heminredningskoncept i Jönköping där hennes mamma bor.

(Fakta historia från Iems sida)

Läge: I Arkaden längst upp mitt emot Zara

SHOPPA TRENDIGA TRÄMÖBLER

2. Søstrene Grene

Detta är en mycket populär dansk inredningsbutik som nu även öppnat i Göteborg efter pandemin. Søstrene Grene är en dansk detaljhandelskedja som grundades i Århus 1973 av Inger Grene och Knud Cresten Vaupell Olsen. “Grene” är grundarnas familjenamn. Företagets huvudkontor ligger i Århus.

Läge: I Arkaden i Göteborg

Ursäkta sådär kamera kvalitet på ingången men det var sådant där ljus den gången som inte blir bra hur mycket man än försöker och från vilket håll, ja ni vet vad jag menar:)

LÄS ÄVEN: 10 hemliga tips för ett sexigare sovrum i höst

3. Grandmas

Grandmas är en mysig inredningsbutik mitt i centrum där butiken är uppdelad i två våningar. På första våning möts man av mycket porslin och vacker inspo av dukningar. På andra plan satsar de mycket på framför allt textilier. Där finns även godsaker till barnrum, badrum samt snygg förvaring. En bra butik om man gillar klassisk inredning.

Läge: Ligger precis i början av Grand passagen närmare bestämt med ingång från Vallgatan 36.

4. Hemtex på Vallgatan

Denna Hemtex är ett måste om ni gillar botanisera i snygga textilier. Det som är bäst med denna butik är hur den är byggd. Jag bara dras in varje gång jag går förbi. De har även ofta REA på massa härliga kuddar och plädar. Och personalen är dessutom supertrevlig. Gillar ni textil är denna butik ett måste!

5. IKEA koncept butik

På Kungsportsavenyn har Ikea 2021 öppnat en ny liten planeringsbutik. Här kan ni gå in och planera tex ert nya Ikea kök. En bra liten spinoff till stora Ikea i Bäckebol och Kållered. Det blir liksom mysigare med en liten Ikea och man får bättre kontakt med personalen.

6. Carpe Diem Östra Hamngatan

Denna exklusiva sängbutik är en av mina nya favoriter i stan. Jag har själv en stor passion för exklusiva sänglakan. Och Carpe Diem det kan inte bli bättre kvalitet än så. Butiken är urmysig och man känner bara för gå lägga sig i en av de lyxiga sängar och sova Törnrosa sömn. Dessutom är personalen supertrevlig och hjälpsam när man kommer in. Rekommenderas om ni gillar lyxigt sovrum!

För lyx älskaren!

7. Lilla soffbutiken

Sist men inte sämst! Hos Lilla Soffbutiken är det class all the way som gäller! Märkesvarorna avbyter varandra och det är en sann njutning att vandra genom de smakfullt inredda rummen. Butiken är nämligen uppdelad i olika rum med olika stilar, nästan som att komma hem fast i butik. Stilar man ser är New England, Ralph Lauren flärd, lantligt och city classy med sann Manhattan/New York feeling.

Läge: Butiken ligger på Linnéplatsen i hörnet där taxi alltid stannar, går ej att missa. Slottskogen börjar även där så det är lätt att slinka in och titta på lite snygg inredning innan naturpromenaden.


Läs även: 7 butiker i Haga ni måste besöka bums

Sådär där ja! där har ni mina personliga favoriter bland inredningsbutiker i Göteborg värda ett besök. Jag poängterar personliga val därför att förra gången jag skrev mitt numer kända inlägg om Haga butiker, var det vissa butiker i Haga som skrev och sa de borde varit med. Jag säger nej till det därför att dessa tips är mina personligt utvalda val till läsarna och alla kan inte komma med så är det bara.

Mina Göteborg tips kommer att fortsätta snart om ställen värda att besöka i Götet så stay tuned.

Skippa Liseberg nästa gång, Göteborg har mycket mer att erbjuda:)

SHOPPA TRENDIGA TRÄMÖBLER

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis