Göteborg - helgen som gick till historien

Göteborg – helgen som gick till historien

OK! Jag känner att jag måste summera denna historiska helg i Göteborg, då den var i särklass. Här är den i bilder för de talar mer än tio tusen ord!

Göteborg

 

Från ingenstans till 70 000 på Ullevi, DET är born star!

 

Heja Håkan!

Håkan Hellström slog ALLA rekord möjliga, tom. sitt eget från 2014! Över 70 000 hängivna fans såg den sista konserten på Ullevi i Söndags. Vädret var det bästa tänkbara med temperatur mot 30 grader och klarblå himmel. Ja man kan säga att Ullevi arenan kokade på flera olika vis.

Håkans enkla framtoning och ödmjuka stil har gett honom en ikonstatus sällan skådad i Sverige. Som Håkan själv sade på scen till fansen….Jag är så otroligt tacksam att en enkel grabb från Frölunda med en röst som min får uppleva det här.

Ingen artist kommer ens komma i närheten av det Håkan Hellström har gett till Göteborg denna helg som gick!

göteborg olycka ullevi

Det hemska!

Mitt i allt det glada och lättsamma hände det som inte fick hända! Jag var utanför Håkan Hellström på Ullevi på Lördag kvällen och bevittnade det hemskaste jag sett. Området vid hållplatsen Ullevi var avspärrat och det var fullt pådrag med polis och brandkår. Jag såg hur folk försökte komma in under vagnen men fattade inte varför, tänkte 2an har väl bara spårat ur (som vanligt)

Jag stod och fotade från relativt nära håll som en blåst turist, omedveten vad som egentligen skett. Läste senare i GT att två glada män var på väg som alla andra för att se Håkan kl 20. De korsar Ullevi hållplats där 2an kommer åkande, men av okänd orsak stannar inte vagnen och den ena mannen blir påkörd rakt av och hamnar UNDER vagnen. De lyfte vagnen senare och mannen fördes till Sahlgrenska, men hans liv gick ej att rädda.

Det var så fruktansvärt att bevittna detta hemska mitt i all den euforiska glädjen, en mycket makaber kontrast. En chock och det får en verkligen att tänka till hur fort livet kan vara slut. Så nästa gång när ni går över spåret, se er om en extra gång.

sopor göteborg

Baksmällan!

Det finns inget som stör mig så som vuxna folk som slänger sopor i naturen! Jag tog en cykling hem genom Slottskogen och fick en total CHOCK. Fulla Håkan Hellström fans har helt enkelt förvandlat hela Göteborg centrum till en stor sopstation under två dygn. Massor av arga Göteborgare har skrivit in till bla. GP och klagat. HUR TÄNKER NI? ni som sitter i vacker natur med vänner och bara slänger skiten omkring er. Ouppfostrade idioter är vad ni är. Naturen är till för alla och alla kanske inte vill sitta i Ragn-sells container och fika.

Dessutom skadas fåglar och hundar av tomglaskorkar och andra vassa föremål. Nu kan inte ens folk sitta och fira nationaldagen i Slottskogen för att de innan grisat ner så.

Minus dock till Göteborg stad som har överfulla papperskorgar vid stora event. De som styr borde sätta en extra stora avfallsstationer överallt som inte går att missa, ens för en skräpkastande mindre bevetande.

göteborg brännö

cafe brännö varvet

Brännö är bäst!

Efter trauma och fest och sopberg styrde jag och en vän kosan till ljuvliga Brännö för lugn samt ett välbehövlig dopp i det blå. Inget slår att åka ut till öarna en stekhet sommardag. Det enda negativa är att västtrafik inte är smarta nog att sätta in extra vagnar och båtar så folk får arga trängas i vad jag kallar gristransport :)

Det är inte konstigt att Håkan Hellström själv har ett sommarställe på Brännö och dit åker han också efter varje konsert. Besöker ni Brännö i sommar så missa inte café Varvet ett unikt ställe mitt i ett gammalt båtvarv…finn inget mysigare!

göteborg restips

Ett klassiskt Göteborgsfoto jag fick till på en cykling vid Röda Sten!

Hurra Sverige!

Måndag den 6/6 är det röd dag och Sveriges nationaldag och det firas ordentligt i Göteborg, närmare bestämt uppe vid Skansen kronan. Dags att hissa flaggen och stolta sjunga Du gamla du fria en gång till, även om detta land inte känns lika fritt som förr.

göteborg tips

Solnedgång vid Saltholmen!

Göteborg

Inte min mest händelselösa helg och  Göteborg är sommarstaden där ALLT händer och lite till. Men trots all skit media pumpar ut varje dag om hur jävligt allt är, är det tur vi har vår kung Håkan som gör allt det där svåra så jätteenkelt. För när allt kommer omkring är livet vad vi gör det till och musiken för oss samman i något vi alla behöver mer av….glädje.

Känn ingen sorg för mig Göteborg!

LOVE M

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024