Hej jag heter Maria och jag är beroende…….av prydnadskuddar :) Jag kan inte gå in i en möbelaffär utan att ha ögnat igenom minsta lilla prydnadskudde i alla soffor och hyllor som finns. Problemet är att det finns alldeles för många kuddar att välja på och på tok för många läckra nyanser av rosa :)

Prydnadskuddar

prydnadskuddar

För ett tag sedan skulle jag sy en ny rosa sidenkudde till soffan och våndan inför färgvalet var svår. Jag gick fram och tillbaka till tygaffären och bad den tåliga expediten om otaliga tygprover. Till slut hade jag tillräckligt många tyg prover att jag kunde sy en kudde av bara dem :)

Den här besattheten av kuddar anser jag vara ett typiskt feminint fenomen (all jämlikhet till trots). Nämn en man som någonsin kommer förstå vitsen av något som bara tar upp extra plats i soffan och gömmer TV-kontrollen :)

[hr]

hm home
Give them to meeee :)

himmelssangar

prydnadskuddar
Pillows and tea party…the perfect match :)

Vilken trist soffa som helst blir UNDERBAR med massor av färgglada prydnadskuddar.

prydnadskuddar

sanggavel

Prydnadskuddar tips

Till alla er kudd-beroende följer nedan en beskrivning hur man syr en egen liten läcker prydnadskudde…enjoy :)

Vilket material din kudde ska ha är helt beroende på vart den ska användas och hur. Tvättbara tyger som är behandlade är kanon för utomhusbruk, vissa tyger kräver kemtvätt.
Min nya favorit kudde är den som har olika tyger på varje sida, då kan man vända den när man tröttnar på det ena tyget.

Så här syr du en kudde 50×50:

 • Klipp till fyrkanter i det tyg(tyger) du valt 52x52cm.
 • Lägg 2 stycken fyrkanter med rättan mot varandra, sy runt med 1cm sömsmån – lämna en öppning för innerkudden. Eller sy i ett blixtlås först och sy sen runt. Att sy i blixtlåset först brukar jag göra då det är lättare, men det är en smaksak.
 • Stoppa i innerkudden, gärna fylld av dun så att den blir fyllig och mjuk.

VOILA… ett nytt litet mästerverk att förgylla en trist soffa med har sett dagen :)

LOVE M

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

19 Comments

 1. Wow, vilka läckra bilder. När du presenterar det så här fint så fick jag också en släng av kuddmani ;)

  Mina favoritkuddar är mitt senaste tillskott som är sydda av 100 år gamla dunbolster. Skitsnygga! :)

  Jag önskar dig en finfin dag!
  Kram Sofia

 2. Ulempen med puter, er at man må gå rundt og rydde opp og dandere de på plass igjen etter husets mannfolk. Og her i huset er alderen fra 2 år til 52 år. Og så har jeg to hunder, og liker å ligge på putene og kose seg :D Hilsen Grethe

 3. Only a word: BEAUTIFUL. I want a world with this colours! Forever! Don’t go away summer…. Nice photos, wonderful emotions. :)

 4. Maria! So true! I am addicted to pillows and my husband and son simply do NOT understand! I am using these photos as inspiration for my daughter’s bedroom. LOVE!
  Connie*

 5. Agree Maria, my brothers don’t understand these cushion pillows too. But my mom and I love them. It is very difficult to choose with so many out there in the market.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.