God jul! Men för alla är Julen inte God

Julen kan vara ett helvete! God JULLLL skriks det i varje hörn, men för många är Julen långt ifrån God! I år blir Julen dessutom sorgset ensam för många och inte alls glittrande Instagram perfekt. Många barn tvingas även att vara hemma hela Julhelgen med alkohol som flödar ihop med elaka alkoholiserade föräldrar. Jag minns min kusin som barn som alltid flydde upp till oss på landet och firade Jul. Hennes mamma var gravt alkoholiserad och hon stog inte ut att vara med henne på Jul då hon söp och skrek hela helgen. Julen kan också vara fruktansvärt ensam, tom och kall, då man påminns om den gemenskap man själv inte har.

I år kommer många sitta ensamma mot sin vilja pga Corona. Jag själv har stora delar av detta år tvingats isolera mig från vänner helt pga av Corona och mina luftvägsproblem. Det sliter på psyket i slutändan och jag känner mig inspirationslös och själsligt trött efter detta tunga år. Julen var även sista gången jag såg min mamma i livet så för mig är Julen smärtsamma minnen och ingen glad tid alls. Jag kan inte vara fejkad superglad som många på Instagram. Jag är alltid ärlig och jag mår rent ut sagt skit denna mörka perioden. Jag känner nu även ångest för att Corona muterat. För mig är de svårt att sjunga glada käcka julsånger med allt helvete som pågår.

Såklart kan jag förstå att Julen för många blir en trygg flykt in i lala land bort från all ondska i världen just nu. Men jag skriver detta som ett wake up call till alla som lever i en perfekt Jul bubbla. Att ge en extra tanke till alla som inte har förmånen att fira en perfekt Jul med familj och vänner. Julen är som livet! Ibland mörk, ensam, tom och ledsen. Ibland ljus, glad och alldeles alldeles underbar. Låt oss tända ett ljus till alla som firar Jul i ensamhet och till alla som kämpar för sitt liv på sjukhus över Julhelgen. Och till alla mina följare tackar jag för allt ljus ni ger GOD JUL! Från mig med katter som mys spinner i soffan :)

LOVE Maria

REA FYND SHOPPEN

Homeroom
1 076 SEK1 195 SEK
Homeroom
5 099 SEK5 999 SEK -15%
Homeroom
1 439 SEK1 799 SEK
Homeroom
4 499 SEK5 999 SEK -25%
Newport
4 700 SEK
Ellos
1 199 SEK1 499 SEK -20%
Soffadirekt
5995 SEK10 575 SEK
Soffadirekt
3995 SEK4995 SEK
Soffadirekt
8995 SEK11995 SEK
Soffadirekt
10495 SEK15995 SEK
Soffadirekt
10495 SEK15995 SEK

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 147 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis