Det är en underbar skördetid just nu i Augusti, frukt och bär bara väntar på att bli plockade. Jag är en tvättäkta pajoman och den godaste pajen är helt klart en klassisk kaneldoftande äppelpaj med hemmagjord glass.
När jag bodde på landet hade vi egna gamla äppelträd och varje höst hade jag och mamma äppelmania. Vi plockade en massa frukt för att lagra till vintern och sommaräpplen förvandlade vi till ljuvlig äppelpaj och saft som vi frös in.
Här ger jag er mitt bästa glutenfria äppelpaj recept, värt att DÖDA för :)
Glutenfri äppelpaj
I detta recept bjuder jag på en klassisk Svensk äppelpaj gjord med mycket smör precis som det ska vara. Till den serverar jag en mer modern variant av hemmagjord glass, lätt och gudagott…enjoy :)
ÄPPELPAJ
Pajdeg:
275 g äkta smör
1 dl strösocker eller 0,5 dl honung
3 dl ljust Glutenfritt mjöl för kakbak
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
Fyllning:
6 äpplen
2 dl hasselnötter
1 tsk malen kanel
2 msk strösocker
Pajdeg:
Smält smöret och blanda ner alla andra ingredienser till deg direkt i kastrullen. Tumma ut tre fjärdedelar av degen i en pajform.
Fyllning:
Kärna ur och skär äpplen i skivor, hacka hasselnötter och blanda kanel med socker. Lägg äppelskivorna på degen i pajformen. Strö över kanelsocker, hackade hasselnötter och smula över resten av pajdegen över äpplena. Grädda mitt i ugn ca. 30 minuter.
Servera äppelpaj med vaniljsås eller denna ljuvliga kanelglass…
KANELGLASS
(bra LCHF-recept)
4 dl vispgrädde
2 dl naturell yoghurt, 3 % fetthalt
2 tsk malen kanel
1 dl strösocker
Kanelglass: Vispa grädden. Blanda sedan alla ingredienser i en plastlåda med lock och låt stå i frysen i minst 3 timmar. Ta ut den en kvart före servering av pajen.
[hr]
Denna ljuvliga äppelpaj smakar bäst under bar himmel i goda vänners lag till doften av nyskördat :)
Vilken är er favoritpaj?
Ha en härlig vecka!
http://www.youtube.com/watch?v=7RnSNMmx4Bk