Ge bort en robotgräsklippare i julklappp

Vi är fortfarande långt bort från vår sommar och härliga gräsmatta tider. Men drömma kan man alltid, både om grönare ljusare tider och att resa fritt igen. Varför inte börja planera för en grönare friskare gräsmatta nästa år, redan nu? Och varför inte ge bort en modern självklippande robotgräsklippare i julklapp? Det blir den perfekta presenten till tex. farmor och farfar som inte orkar klippa gräset längre för hand.

Jag tror de flesta som har en trädgård kan uppskatta delar av arbetet som krävs för att göra den fin, men just gräsklippning vet jag att många tycker är väldigt trist. Att klippa gräset behövs relativt ofta och det kan vara ett rejält tungt arbete. Det är med andra ord inte så förvånande att robotgräsklippare har blivit så otroligt populära de senaste åren – och jag tänkte att vi skulle ta en titt på hur du kan hitta den bästa roboten för dina förutsättningar.

Olika klippare för olika förutsättningar

Ja, tiden då ungar brukade springa runt i grannskap för att ta emot pengar i utbyte mot klippta gräsmattor känns onekligen förbi. Nuförtiden är det istället små robotar som långsamt rullar omkring och håller mattorna i trim i våra villaområden.

Husqvarna Automower-serien, som är en av de kändaste bland robotgräsklippare, innehåller exempelvis flera olika modeller som passar allt från större till mindre gräsytor. Har du en mindre trädgård så behöver du med andra ord inte rikta in dig på värstingvarianten som har kapacitet för tusentals kvadratmeter, utan du klarar dig kanon även med de enklare modellerna. En annan fördel för alla med mindre gräsmatta är dessutom att man har större möjlighet att välja modell efter utseendet, eftersom det finns fler antal klippare som klarar av mindre ytor.

Oavsett modell så tenderar dessvärre de flesta robotgräsklippare att kosta relativt mycket, men har du pengarna så kan det trots allt vara värt det. Alla som har bråkat med mekaniska, el- eller motorgräsklippare genom åren vet hur slitsamt det kan vara att klippa gräset.

Andra smarta prylar för enklare underhåll

Automatisering hit och automatisering dit kan kännas som ett tecken på att vi människor omfamnar vår lata sida, men jag tycker snarare att det handlar om att frigöra tid för annat som är roligare. Med tanke på att det lanseras allt fler prylar som gör jobbet åt oss så är förutsättningarna för just det bättre än någonsin.

Har man pengar över till en robotdammsugare så kan det vara guld värt för att få ihop vardagspusslet.

Maskiner som många av oss redan tar för givna, som tvätt- och diskmaskinen, blir också allt mer avancerade. Idag blir det exempelvis allt vanligare med kombinerade tvättmaskiner och torktumlare, vilket är perfekt om man bor litet.

Tyvärr brukar dessa nya, smarta hushållsprylar vara ganska dyra, men jag har noterat att det börjat dyka upp fler och fler budgetalternativ också. Att fylla trädgården och hemmet med små robotar som gör jobbet åt en är kanske inte prio för de flesta, men har du några slantar över så kan det trots allt underlätta en hel del i vardagen.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 213 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis