fbpx

15 tips för att inreda garderob

(Innehåller adslänkar)

Det finns ingen känsla bättre än att ha en ren och organiserad garderob. Det gör din morgonrutin mer uthärdlig och skapar extra utrymme för fler saker. För att uppnå detta måste du dock vara redo att anta en designplan med smart planerad användning av det befintliga utrymmet. Den här artikeln sammanfattar vi de bästa garderobstipsen och idéer för att hålla din garderob välordnad året runt.

Inreda garderob tips

Foto Kvik.se

Är belysning viktigt i garderoben?

Belysning är allt!, så överväg ljusa lösningar för ett mer anpassat utseende och förbättrad tillgänglighet. Belys hyllorna både över och under, för att enkelt hitta kläder och skor. Sätt upp spotlights i taket och rikta dem mot objekt i garderoben som ni vill förhöja. Har ni utdragbara lådor så sätt belysning inuti lådorna. Använd sådan belysning som tänds när lådan dras ut och släcks när den skjuts in. På så sätt sparar ni ström i dessa dyra eltider.

Ett bonustips är att installera dimmer i garderoben, detta ger en lyxig walk in-closet känsla!

Svindlande hyllhöjder

Om du äger några par stövlar förstår du hur svårt det kan vara att förvara dem i en garderob.  De tenderar att välta vid minsta störning.  Så om du designar inbyggda kuber och anpassade hyllor, kom ihåg detta. Överväg att göra en speciell bottenhylla speciellt för stövlar.

Återanvändning av befintliga möbler

Om du inte är sugen på att bygga från grunden är det rätt väg att gå att återanvända gamla möbler. Du kan till exempel anlita en snickare för att utöka din armoire för att rymma fler skor och kläder. Du kan också återanvända ön genom att ta in nya marmorskivor, färg och skåp.

Ni hittar garderob ovan HÄR

Häng skor och hattar på dörren

Ett annat sätt att se till att din garderob förblir organiserad och vacker året runt är att installera hängskenor på baksidan av din dörr. Dessa ansträngningar skapar extra utrymme i din garderob för dina hattar, klackar och andra samlingar som behöver mer utrymme. Att hänga dina föremål på skenorna ger ditt sovrum en mysigare och mer intim känsla.

Hur skapar man mer utrymme, där det är begränsat att göra förändringar?

Om du har liten kontroll över de förändringar du kan göra i ditt garderobsutrymme, prova smala linjehängare och akrylhylla avdelare. Dessutom kan du justera längden på de hängande stavarna och om möjligt använda lätta stavar istället för standardstavar.

Inred med designer lådor

Designerlådor är ett snyggt sätt att förvara föremål. Du kan till exempel återanvända en skokartong för att förvara dina skor eller smycken. Om du är orolig för att fumla igenom lådorna innan du når skon du letar efter kan du alltid märka dem för snabb identifiering.

Ni hittar öppen garderob ovan HÄR

Använd en klädhängare

Du kan stoppa allt i skåp, utom de kläder du behöver under de följande dagarna. Genom att kartlägga dina kläder på ett fristående ställ kan du experimentera med olika kombinationer. Avancerad outfitplanering kommer i slutändan att göra din morgonrutin enklare. För en vintage karaktär, är ett vintageställ alltid en bra idé.

Ta in flytande hyllor

Flytande hyllor är ett fantastiskt modernt sätt att förvara och visa dina skor. För att uppnå ett sammanhängande utseende i ditt utrymme, överväg en färg för de flytande hyllorna, lådorna och skåpdörrarna.

Ni hittar smidig klädhängare ovan HÄR

En hörnstol är alltid en bra idé

Det kommer inte att skada att lägga till en sidostol i ditt garderobsutrymme. Detta kan användas för att hänga bälten eller slipsar.  Du kan också sitta ner på den när du tar på dig dina favoritpar skor eller om du vill koppla av.  En bra idé för en bondgårdsstil är en klassisk vintagestol.

Förvaringskorgar

Skrymmande tröjor och skor ska förvaras utomhus, så att du enkelt kan komma åt dem. Du kan förvara de andra tillbehören och lågsäsongsslitage i förvaringskorgar för att uppnå ett renare utseende i hyllenheten.

Rullande vagnar

Rullande vagnar är ännu en innovation som har gjort det mycket enklare att organisera garderober . Packa vagnen med dina vardagliga förnödenheter för att undvika att rota igenom klädveck och störa arrangemanget i din garderob. En fördel med att använda den rullande vagnen är att du kan ta bort den från ditt utrymme när du vill.

Håll dagliga verktyg inom räckhåll

Ett av kraven för att skapa en funktionell garderob är att placera saker på ett förnuftigt och lättnavigerat sätt. Så om du har föremål som du använder dagligen, placera dem inom din ögonlinje och sänk ner. När det gäller specialtillbehör av sällan använda tillbehör är det bäst att förvara dem på hyllorna ovanför.

Smala smidiga galgar ovan finns HÄR

Smala galgar

Om dina kläder spränger genom din garderob, överväg utrymmesbesparande hängare. De garanterar ett enhetligt utseende och höjer omedelbart din garderobs utseende. Om du tenderar att gravitera mot trä, skaffa smala trägalgar för att komplettera din stil.

Vilka är de bästa galgarna?

På grund av sin flockande natur är sammethängare ett utmärkt val. Smala trä- och kromhängare är också bra alternativ.

Textil istället för dörrar

Vem behöver kämpa med garderobsdörrar varje morgon, när man kan använda textilier? Att hänga upp textil, är ett fantastiskt sätt att hålla dina kläder utom synhåll. På så sätt är det svårt för någon att berätta när ditt garderobsutrymme är överfyllt.

En smyckesvägg

Är du trött på att dina smycken ständigt trasslar ihop sig? Sedan bör du skapa en vägg för dem. Du kan hänga upp smyckena på  väggen eller placera dem på en bricka innan du lägger dem på hyllorna.

Addera en byrå och spegel

Om du har en klädkammare är det alltid en välkommen idé att ta in en byrå och en stor spegel. Detta förvandlar automatiskt din garderob till ett utrymme som du alltid kan använda för att göra dig redo varje morgon, eftersom allt är inom räckhåll.

Ni hittar garderob ovan HÄR

Slutsats garderob tips

Andra anmärkningsvärda sätt att säkerställa ett funktionellt och estetiskt tilltalande garderobsutrymme inkluderar etiketter, ordna kläder efter kategorier och använda glasdörrar. Du kan också måla om ditt garderobsutrymme med en färg som passar din stil eller installera tapeter. Efter alla dessa ansträngningar kan din garderob bli ditt favoritutrymme i ditt hem.

INREDNINGSVIS SHOP

Newport
11 495
Newport
4 699 SEK
15 695
Newport
18 396 SEK22 995 SEK
Newport
21 595
Newport
41 995

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis