15 tips för att inreda garderob

(Innehåller adslänkar)

Det finns ingen känsla bättre än att ha en ren och organiserad garderob. Det gör din morgonrutin mer uthärdlig och skapar extra utrymme för fler saker. För att uppnå detta måste du dock vara redo att anta en designplan med smart planerad användning av det befintliga utrymmet. Den här artikeln sammanfattar vi de bästa garderobstipsen och idéer för att hålla din garderob välordnad året runt.

Inreda garderob tips

Foto Kvik.se

Är belysning viktigt i garderoben?

Belysning är allt!, så överväg ljusa lösningar för ett mer anpassat utseende och förbättrad tillgänglighet. Belys hyllorna både över och under, för att enkelt hitta kläder och skor. Sätt upp spotlights i taket och rikta dem mot objekt i garderoben som ni vill förhöja. Har ni utdragbara lådor så sätt belysning inuti lådorna. Använd sådan belysning som tänds när lådan dras ut och släcks när den skjuts in. På så sätt sparar ni ström i dessa dyra eltider.

Ett bonustips är att installera dimmer i garderoben, detta ger en lyxig walk in-closet känsla!

Svindlande hyllhöjder

Om du äger några par stövlar förstår du hur svårt det kan vara att förvara dem i en garderob.  De tenderar att välta vid minsta störning.  Så om du designar inbyggda kuber och anpassade hyllor, kom ihåg detta. Överväg att göra en speciell bottenhylla speciellt för stövlar.

Återanvändning av befintliga möbler

Om du inte är sugen på att bygga från grunden är det rätt väg att gå att återanvända gamla möbler. Du kan till exempel anlita en snickare för att utöka din armoire för att rymma fler skor och kläder. Du kan också återanvända ön genom att ta in nya marmorskivor, färg och skåp.

Ni hittar garderob ovan HÄR

Häng skor och hattar på dörren

Ett annat sätt att se till att din garderob förblir organiserad och vacker året runt är att installera hängskenor på baksidan av din dörr. Dessa ansträngningar skapar extra utrymme i din garderob för dina hattar, klackar och andra samlingar som behöver mer utrymme. Att hänga dina föremål på skenorna ger ditt sovrum en mysigare och mer intim känsla.

Hur skapar man mer utrymme, där det är begränsat att göra förändringar?

Om du har liten kontroll över de förändringar du kan göra i ditt garderobsutrymme, prova smala linjehängare och akrylhylla avdelare. Dessutom kan du justera längden på de hängande stavarna och om möjligt använda lätta stavar istället för standardstavar.

Inred med designer lådor

Designerlådor är ett snyggt sätt att förvara föremål. Du kan till exempel återanvända en skokartong för att förvara dina skor eller smycken. Om du är orolig för att fumla igenom lådorna innan du når skon du letar efter kan du alltid märka dem för snabb identifiering.

Ni hittar öppen garderob ovan HÄR

Använd en klädhängare

Du kan stoppa allt i skåp, utom de kläder du behöver under de följande dagarna. Genom att kartlägga dina kläder på ett fristående ställ kan du experimentera med olika kombinationer. Avancerad outfitplanering kommer i slutändan att göra din morgonrutin enklare. För en vintage karaktär, är ett vintageställ alltid en bra idé.

Ta in flytande hyllor

Flytande hyllor är ett fantastiskt modernt sätt att förvara och visa dina skor. För att uppnå ett sammanhängande utseende i ditt utrymme, överväg en färg för de flytande hyllorna, lådorna och skåpdörrarna.

Ni hittar smidig klädhängare ovan HÄR

En hörnstol är alltid en bra idé

Det kommer inte att skada att lägga till en sidostol i ditt garderobsutrymme. Detta kan användas för att hänga bälten eller slipsar.  Du kan också sitta ner på den när du tar på dig dina favoritpar skor eller om du vill koppla av.  En bra idé för en bondgårdsstil är en klassisk vintagestol.

Förvaringskorgar

Skrymmande tröjor och skor ska förvaras utomhus, så att du enkelt kan komma åt dem. Du kan förvara de andra tillbehören och lågsäsongsslitage i förvaringskorgar för att uppnå ett renare utseende i hyllenheten.

Rullande vagnar

Rullande vagnar är ännu en innovation som har gjort det mycket enklare att organisera garderober . Packa vagnen med dina vardagliga förnödenheter för att undvika att rota igenom klädveck och störa arrangemanget i din garderob. En fördel med att använda den rullande vagnen är att du kan ta bort den från ditt utrymme när du vill.

Håll dagliga verktyg inom räckhåll

Ett av kraven för att skapa en funktionell garderob är att placera saker på ett förnuftigt och lättnavigerat sätt. Så om du har föremål som du använder dagligen, placera dem inom din ögonlinje och sänk ner. När det gäller specialtillbehör av sällan använda tillbehör är det bäst att förvara dem på hyllorna ovanför.

Smala smidiga galgar ovan finns HÄR

Smala galgar

Om dina kläder spränger genom din garderob, överväg utrymmesbesparande hängare. De garanterar ett enhetligt utseende och höjer omedelbart din garderobs utseende. Om du tenderar att gravitera mot trä, skaffa smala trägalgar för att komplettera din stil.

Vilka är de bästa galgarna?

På grund av sin flockande natur är sammethängare ett utmärkt val. Smala trä- och kromhängare är också bra alternativ.

Textil istället för dörrar

Vem behöver kämpa med garderobsdörrar varje morgon, när man kan använda textilier? Att hänga upp textil, är ett fantastiskt sätt att hålla dina kläder utom synhåll. På så sätt är det svårt för någon att berätta när ditt garderobsutrymme är överfyllt.

En smyckesvägg

Är du trött på att dina smycken ständigt trasslar ihop sig? Sedan bör du skapa en vägg för dem. Du kan hänga upp smyckena på  väggen eller placera dem på en bricka innan du lägger dem på hyllorna.

Addera en byrå och spegel

Om du har en klädkammare är det alltid en välkommen idé att ta in en byrå och en stor spegel. Detta förvandlar automatiskt din garderob till ett utrymme som du alltid kan använda för att göra dig redo varje morgon, eftersom allt är inom räckhåll.

Ni hittar garderob ovan HÄR

Slutsats garderob tips

Andra anmärkningsvärda sätt att säkerställa ett funktionellt och estetiskt tilltalande garderobsutrymme inkluderar etiketter, ordna kläder efter kategorier och använda glasdörrar. Du kan också måla om ditt garderobsutrymme med en färg som passar din stil eller installera tapeter. Efter alla dessa ansträngningar kan din garderob bli ditt favoritutrymme i ditt hem.

INREDNINGSVIS SHOP

Newport
11 495
Newport
4 699 SEK
15 695
Newport
18 396 SEK22 995 SEK
Newport
21 595
Newport
10 795
Newport
41 995

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

31 kommentarer

Victoria onsdag, augusti 29, 2012 - 08:35

Bra tips! Här hemma skall i alla fall rensas och lite tapet som livar upp skall det nog bli också. kram Victoria

Svara
maria onsdag, augusti 29, 2012 - 17:29

AWW tacks så hemskt mycket..kul kunna inspirera dig till ny garderob:) LOVE M

Svara
marta onsdag, augusti 29, 2012 - 09:24

I made first changes in my wardrobe, but in Autumn I wear most of the clothes from the summer :)
marta

Svara
Victoria - Elvira Spekulerar onsdag, augusti 29, 2012 - 10:19

Superbra tips, tack för inspirationen

Svara
maria onsdag, augusti 29, 2012 - 17:30

Tackar och jag önskar fröken en kanonvecka med mycket sol:) xo

Svara
Borjana onsdag, augusti 29, 2012 - 11:15

Wow,this is so inspiring;)
xx
B.
http://www.beeswonderland.com/

Svara
maria onsdag, augusti 29, 2012 - 17:30

Thank you very much for so sweet words:) LOVE

Svara
Pamela onsdag, augusti 29, 2012 - 13:46

Great tips. I’m looking toward the coming fall fashions. These are my dream closets!

Svara
maria onsdag, augusti 29, 2012 - 17:31

AWW thanks sooo much Pamela I wish you a great week dear:) xo

Svara
Lilli onsdag, augusti 29, 2012 - 14:24

Hi Maria! thanks for your tips dear, will try to follow them..and also to get one of these closets:P Kisses!

Svara
maria onsdag, augusti 29, 2012 - 17:33

Thank you so much Lilli and I wish you a lovely closet make over:) LOVE

Svara
Connie onsdag, augusti 29, 2012 - 16:37

Yes, I do need to clean out my closet. Thanks for the inspiration.
Connie*

Svara
Caroline onsdag, augusti 29, 2012 - 16:38

Hej!
Kikade in i bloggen som verkar jättetrevlig. Mitt första besök, men den var lite jobbig att läsa för alla särskrivningar. Inspirerande tips och bilder dock, men snälla, sluta särskriv!

Svara
maria onsdag, augusti 29, 2012 - 17:28

Hej
Jag förstår inte vad du menar med särskrivningar…jag skriver antingen text under bilder för att texten är kopplad till bilden eller all text under inlägget. Detta är det som fungerar bäst i blogg världen och är mest omtyckt av blogg läsare.

Du får helt enkelt stå ut:)

Svara
Caroline torsdag, augusti 30, 2012 - 12:26

Särskrivning är när man delar på ord. Ex sjuk sköterska stället för den korrekta formen sjuksköterska. Eller ordet höstgarderob som ska skrivas ihop och inte delas på i höst och garderob. Lite svensk-tips bara. Ser proffsigare ut om det är korrekt svenska. Men som sagt en fin och inspirerande blogg. Tack för det. Googla gärna på särskrivningar så ser du mer exempel.

Svara
Caroline torsdag, augusti 30, 2012 - 12:35

Eller som i ditt svar ovan, det heter bloggvärlden och bloggläsare och inte särskrivet. ;-)

Svara
maria torsdag, augusti 30, 2012 - 19:01

Vilken tur då att det här är min blogg och att jag skriver precis hur mycket s ä r s k r i v e t som det mig behagar. Gå gärna och gnäll om bagateller på nån annans hemsida är du snäll, jag betackar mig fler besök från dig.

Lever man sitt liv på att leta fel hittar man många, se i spegeln och fråga vart det största felet finns.

Secret Garden onsdag, augusti 29, 2012 - 18:34

Nice:)

Svara
Kat Chang onsdag, augusti 29, 2012 - 19:03

Beautiful closets – I love the idea of the spotlights!

http://www.loveandace.com

Svara
maria onsdag, augusti 29, 2012 - 22:08

AWW thank you so much for sweet words and have a great day dear:) LOVE

Svara
Kat Chang onsdag, augusti 29, 2012 - 19:06

Gorgeous closets – I love the spotlight idea!

http://www.loveandace.com

Svara
Kate L. onsdag, augusti 29, 2012 - 19:37

Gorgeous! I love the first and the last one:) I’m following you on Bloglovin’ now!

FASHION CAT
http://www.myfashioncat.com

Svara
nathalie onsdag, augusti 29, 2012 - 22:04

Thank you so much for following! Really sweet of you. You also have a nice blog and I’m following on bloglovin’ too now!

Svara
Ana Cristina Martínez onsdag, augusti 29, 2012 - 23:30

I want the first for me!!! These tips are great, I need it!!!

Kisses for your little girl!!

http://www.ineedhangers.blogspot.com

Svara
Sonia torsdag, augusti 30, 2012 - 02:36

OMG that first wardrobe is amazing! How I wish I had the space to do the same… *sigh*

Thanks so much for visiting my blog and for the follows and wonderful comments! You made my day lovely and following you back with BL!

Have a lovely day!
SDMxx
http://www.daringcoco.com

Svara
Amy torsdag, augusti 30, 2012 - 09:54

Beautiful pictures!!
-amy
http://www.dreamingincashmere.com

Svara
Flo torsdag, augusti 30, 2012 - 16:00

Wish I had such a big closet, my clothes just don’t fit in!

Svara
Nuke torsdag, augusti 30, 2012 - 21:49

These is a wonderful walk in wardrobe! I love it, I wish I can do mine like that

Following u on bloglovin and fb dear, lets keep in touch and have a wonderful week dear

http://www.girllilikoi.com

Svara
Raindrops of Sapphire torsdag, augusti 30, 2012 - 23:11

Oh my gosh! That first closet with the pink, wow! I am in complete love! I really like your blog! It would be nice if you could stop by my blog sometime too (I’m from England) as I post my outfits, likes and more :) :)

http://www.raindropsofsapphire.com

Svara
Britt+Whit fredag, augusti 31, 2012 - 02:05

OMG Having serious closet envy right now! Love your storage tips, as apts in SF are quite small

love from San Francisco,
Britt+Whit

Svara
Qbrium måndag, januari 21, 2013 - 12:47

Åh, walk-in-closet är ju en liten dröm som finns. Just nu får jag hålla till godo med de förvaringsutrymmen en 2-rummare erbjuder, men inom ett par år ska vi nog satsa på ett hus – och då ska jag absolut ha något som i alla fall påminner om en walk-in. ;)

Tack för alla tips – sparas till framtiden!

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

31 kommentarer 761 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis