Garderob inspiration och smarta tips

Garderob inspiration och smarta tips

(Innehåller adslänkar)

Dags för garderob inspiration och tips att hotta upp den gamla garderoben hemma. Oavsett om det är i hallen, ditt barns rum eller ditt sovrum, har inredda garderober ett sätt att stjäla rampljuset. De är också statiska armaturer jämfört med andra möbler, som kan ändras när du blir uttråkad. En annan viktig sak att notera, är att garderober ökar din fastighets andrahandsvärde.

LÄS MER: Hall Inspiration – 10 Idéer För En Perfekt Hall

Så, hur gör man får att få en snygg stilren, välplanerad garderob? Här kommer några smarta tips hur ni organiserar garderoben, men också hur ni kan pimpa den snyggare.

Garderob inspiration & tips

Ni hittar öppen garderob ovan HÄR

Experimentera med tapeter

Om du hittar en attraktiv tapet som du älskar men inte vill ha hela rummet tapetserat, då kan du tapetsera dina garderobsdörrar istället. Lyckligtvis för dig är dagens självhäftande tapeter lätta att hänga och kan också tas bort enkelt för att göra justeringar. Dessutom, med flera fantastiska tapeter på marknaden, kan du vara säker på att hitta de om ger ditt rum önskad atmosfär. Eftersom det är bara en liten yta att tapetsera kan det vara en god idé att ta i lite extra och köra lyxiga designtapeter på garderobsdörren.

Det går även att tapetsera inuti garderoben, vilket ger garderoben en personlig snygg känsla.

Vacker väggdekor på garderobsdörrar

Vad hindrar dig från att ge din garderob en konstnärlig känsla? Stencilerade mönster kommer att vara till nytta. Du kan vara så enkel eller detaljerad som du vill eftersom du kan hitta stenciler som passar dina specifika behov. För ditt barns rum kan du välja en design med sportbilder eller nyckfulla skogsvarelser. För det primära sovrummet, överväg att lägga till en aura av elegans med bambubilder i metallfärg.

Du hittarlätt ett brett utbud av stenciler i färgbutiker och hantverksbutiker. Innan du börjar, rita dina dörrar på grafpapper och planera din stencildesign tills du uppnår en tilltalande layout.

SHOPPING FAVORITER

Ni hittar garderob ovan HÄR

Väggmålningar ljuger aldrig

Kom att tänka på det, väggmålningar hör inte bara till väggar. En väggmålning kan förvandla dina garderobsdörrar avsevärt. Att anpassa med väggmålningar är ännu enklare om du bekvämt kan skapa dina egna mönster som arbetar på fri hand. Du kan hitta inspiration i fotografier och bilder om du inte är lika konstnärlig. När du har hittat den perfekta bilden förstorar du den innan du skriver ut den. Du kommer att använda den för att skapa en grov kontur på dina garderobsdörrar innan du målar. Alternativt kan du bara måla en enkel scen eller experimentera med geometriska former. Det behöver ju inte vara så svårt!

Garderob V.s whiteboard

Om du har små konstnärer i ditt hem som någonsin skriver och klottrar på dina väggar, kanske du vill erbjuda dem en whiteboard-liknande arbetsyta. Du kan göra detta genom att täcka hela eller en del av wardrobe-dörrarna med torrraderingsfärg för att göra dem till funktionella whiteboards. Du bör dock se till att dina barn bara ritar och skriver med torrraderingspennor. Efteråt kan du enkelt torka bort märkena med en trasa eller pappershandduk.

Ni hittar garderob ovan HÄR

Ni hittar garderob ovan HÄR

Skapa ett panelutseende

Är du ute efter att ge de platta garderobsdörrarna dimensionellt intresse? Du kan använda dukramar, om bara ihåg att idén bara är idealisk för vikdörrar eller endörrskåp. Därför kanske det inte fungerar på skjutdörrar.

Det första steget är att måla dörren med önskad basfärg. Överväg att använda blank färg eftersom den är lätt att rengöra. Måla sedan dina dukramar i samma färg som basen. Du kan dock alltid välja att bli djärvare med alternativanyanser eller kontrasterande färger. När allt är klart, fäst ramarna på dörren med lim. På så sätt kan du enkelt ta bort dem. Innan du säkrar ramarna, lägg ut mönstret på garderobsdörren med blyertsmärken.

Tips organisera din garderob

Även om det är tråkigt att rensa och organisera din garderob, slår ingenting lugnet som kommer med snyggt och perfekt garderobsutrymme. De goda nyheterna? Du kan alltid arbeta en väg runt din röra. Här är några tips som hjälper dig att få ordning på ditt sovrum:

 1. Start genom att rensa ut: Det är lämpligt att prova alla dina passningar och fastställa vilka som kommer att stanna och vilka som ska kastas bort.
 2. Redigera kontinuerligt din garderob: varje gång du köper en ny outfit, se till att du tar ut en gammal. Detta förhindrar röran och gerdig en lättare tid när du klär på dig.
 3. Organisera din garderob efter kategori och färg: Om du gör det får din garderob ett snyggare utseende och sparar tid när du har bråttom.
 4. Skaffa rätt utrustning: Investera i några bra galgar med rund galgar. Använd också lådor för att säkerställa organisation i lådorna.
 5. Gruppera efter årstider: Du kan dela upp dina föremål i vinter- och sommarkläder. På så sätt kan du packa undan kläder för den andra säsongen och skapa mer utrymme i garderoben.
 6. Kom ihåg skorna: Om dina skor är förpackade i lådor, tejpa deras bilder på utsidan för att undvika röran att titta igenom flera lådor. Enligt stylister är det perfekt att förvara dina skor i lådor eftersom lådor kan förhindra damm. Kartongen låter också dina skor förvaras fritt.

Foto:Elfa

Få en Fab Walk in Closet på ett litet utrymme

Vem sa att du måste ha ett stort sovrum för att skapa en snygg walk in closet?. Hemligheten ligger i att vara rymdkunnig och ta in viktiga organisationssystem.

Väck liv i dina små walk-in closet-idéer med dessa briljanta idéer:

Använd den enda väggen

Om ditt rum har en enda fristående vägg är det tillräckligt med utrymme för din klädkammare. Börja med att placera skoförvaring och ytterligare skåp eller hyllor längs väggens omkrets. Se till att huvudförvaringsområdet för kläder förblir i mitten.

För små utrymmen, använd många hyllor

Om utrymmet är för begränsat är din enda chans många hyllor. Du kan behöva installera flytande hyllor och en skena. Detta minimerar ditt fotavtryck i garderobsområdet. Förutom att erbjuda funktionalitet förbättrar hyllor det estetiska utseendet på ditt utrymme.

Använd en speglad dörr

Klädkammare kunde fortfarande ha dörrar för att gömma undan kläder. Spegeldörrar är dock ett ännu bättre val eftersom speglar förbättrar utseendet på små utrymmen. Speglar har nämligen en förstorande effekt på små rum.

Använd ett sovrumshörn

Att använda sovrumshörnet kan hjälpa dig att utnyttja det tillgängliga utrymmet. Allt du behöver göra är att använda de två hörnsidorna annorlunda. Till exempel kan ena sidan ha öppna hyllor och den andra lådorna.

Hur man får en liten garderob / garderob att se större ut

Här är enkla sätt att få din closet att se större ut:

 • Öppna dörrarna
 • Använd vertikalt utrymme
 • Använd matchande hängare
 • Ordna dina skor snyggt
 • Använd den övre hyllan
 • Använda matchande papperskorgar eller korgar

Ska du ha skjutdörrar eller vanliga dörrar på garderoben?

Var och en av dessa dörrtyper har sina fördelar och nackdelar. Därför, innan du nöjer dig med någon av dem, se till att du väger deras upp- och nedgångar. När du gör det, ta också hänsyn till dina personliga behov och preferenser. Till exempel, medan sliding dörrar är en mer modern lösning, är det ett utmärkt val som fungerar bra i olika rumstyper. Den största fördelen med att använda skjutdörrar är att de inte behöver mycket utrymme framför sig på grund av dörrarnas skjutbara natur.

Foto: Elfa

Ovan ser vi ett perfekt exempel på smart förvaring i ett litet rum. Istället för att ha garderobsdörrar, kör de här öppen förvaring vilket ger rummet ett större intryck.

Som ni ser finns det otaliga sätt att få garderoben att bli lyxigare och mer organiserad. Det handlar bara om att vara lite kreativ och använda rätt förvaringslösningar. Om ni gör om garderoben hemma sänd gärna bild till oss på Inredningsvis så kan just ert projekt komma med här.

Förvara smart!

SHOPPA FAVORITER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Bra tips – tack! :)

 2. Las sillas Windsor rosas son mis preferidas!!!
  saludos desde Buenos Aires :)
  Marce

 3. I have a built-in walk-in wardrobe in my apartment and I’m really happy with it. Although I can see some dust on the shelves sometimes…

  Have a great day!
  Anu

 4. Such beautiful photos! Definitely inspiration for interior decorating for the bedroom. Your blog is lovely =)

  xoxo,
  Suzie Q
  http://www.StyleCueBySuzieQ.com

 5. You show us beautiful kitchens in the previous post. I love this style (actually :) ). Thans for your comment.

 6. Breatjtaking

 7. Tack för titten och dina söta hälsningar!

  Wow vilka underbara inspirationsbilder!!!
  Jag blev alldeles förälskad i det översta klädslåpet..såå ljuvligt!

  Kram
  Mia
  Ps Jag har en FB sida på Lilla Blanka, men uppdaterar den tyvärr aldrig. Har dock en personlig FB sida, Mia Decoy, om du vill bli vän. Där brukar jag uppdatera lite bättre ;)

 8. So many great tips…love the clothing!!

 9. I am speachless!! can’t tell how much I love this pictures!! don’t know if I’m more in love with the wardrobes or with the dresses!! ahahah AMAZING!!
  p.s.->hope you find my Zara jacket for yourself!!:D

  Leonor
  thesparklinglemon.blogspot.com

 10. Thank you for your nice comment and for following, I am following back on Facebook and if you let me know how to follow also on google friend connect I will also ! I need your inspiration cause I have to decorate a couple of new rooms and I think I am gonna use more of Ikea cause I don’t have a very high budget for those ones…plus I am in love with swedish clean and fresh design ! Kisses

  Fashion and Cookies
  Fashion and Cookies on Facebook
  Follow me on Bloglovin

  Win a $ 100 gift card on Shopbop Giveaway !

 11. Thanks so much for your sweet comment!
  We’re definately following you. Yo’ve got a great blog, full of inspirational designs ; )

  Wherever the Sunset is

 12. what a perfect posting…
  my wardrobe is pretty simple… but my dream is to have a bigg one… with space for everything… like the movies :P
  XOXO

 13. oh wow I love the color palette here! so dreamy!!

 14. Hello
  Thank you for your visit with me. I do not have FB.
  And here with you beautiful!
  kisses
  Athena

 15. Thank you for visiting my blog. Your site is very cool and full of inspiration, therefore, I take you to their favorite blogs.
  I greet
  aneta

 16. This looks so nice. I really like your photos.

 17. thank you for your sweet comment on my blog. Your blog ist wonderful. I love it.
  I don´t have facebook or twitter. You can sign in on my blog in my follower list, if you want.
  Hugs to you,
  Tanja

 18. Hi Maria!
  Thanks for your kind words on my blog.
  Yes, I do have a FB page:
  http://www.facebook.com/myszka.themousehouse

  These dresses are just amazing! I could wear them on any occasion:)
  Hugs and blessing from The Mouse House!

 19. I usually do a purge clean out and when I buy something later get rid of 1 item that I don’t use. I love these beautiful closets and agree you can achieve good organisation with simple fixes. xo :-)

 20. I love this idea!! Great post:) XX

 21. I love all those images! I do think that knowing when to get rid of stuff is key to optimize space. Also the energy flows much better.

  Also, I’m still working on creating my facebook and other social media support for my blog! I’ll keep u posted.

  Bisous!

 22. Great tips on dealing with small spaces Maria! I could live in these pictures! <3

 23. I am really good at cleaning out my (small) walk-in closet, too good sometimes, since fashion comes back:) But you are right, it is not that likely to use the dress you never use…and as you said,it feels good and one should not underestimate feng shui! It works!
  Xoxo Caroline

 24. I agree with getting rid of old stuff. I generally do one big clean out every year. If it’s too faded or if I no longer like it, or it’s out of style…it’s a gonner! The great thing is that my friends usually love what I no longer love and vice versa! And it’s true…I get to my man’s heart through making food and he always touches mine when he surprises me with new clothes ;)

 25. what a beautiful wardrobe!! Kisses dear and have a nice day!

 26. Fina bilder, själv har jag tagit bort tråkiga garderobsdörrar och hängt gott om draperier istället,, enkelt att byta färg när man vill.
  Kram

 27. Yeah, I would love to keep my dresses like this, but dust :), dust all over the place.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024