10 billiga klockor under 1500 kr

10 billiga klockor under 1500 kr

Letar ni billiga klockor som ändå ser dyra och lyxiga ut? I detta inlägget kommer vi att presentera 10 snygga och prisvärda klockor i både dam och herrklockor kategorin. Aembandsuret har en lång gedigen historia, so går tillbaka i tiden lika långt som det kända brandet Louis Vuitton gör, det vill säga 200 år. I detta inlägget går vi igenom klockans historia, från fickur till armbandsur.

LÄS MER: Hetaste modetrender hösten 2023 – detta trendar

Men först får ni här 10 bra billiga klockor under 1500 kr, detta är även en perfekt present att ge bort!

Billiga klockor dam

Ni hittar lyxig klocka ovan HÄR

Ni hittar gulpläterad stålklocka HÄR (eller klicka på bilden)

Silver damklocka finns HÄR (eller klicka på bilden)

Silver/guld klocka ovan finns HÄR (Eller klicka på bilden)

Ni hittar stålklocka ovan HÄR ( Eller klicka på bilden)

Rosa damklocka finns HÄR (eller klicka på bilden)

Ni hittar guldklocka ovan HÄR (eller klicka på bilden)

Billiga klockor herr

Ni hittar herrklocka ovan HÄR

Ni hittar svart herrklocka HÄR (eller klicka på bilden)

Stålklocka ovan finns HÄR (Eller klicka på bilden)

Klockans historia: 200 år av utveckling

Från fickur till armbandsur

Ingenting har format vår nuvarande tidskänsla mer än uppfinningen av armbandsuret. I vardagen använder människor det annorlunda än vanligt. Faktum är att armbandsur är två århundraden gamla och har utvecklats mycket sedan de introducerades. Behovet av att mäta tid har funnits i flera årtusenden: för 5000 år sedan uppfann de gamla egyptierna soluret. Dess cirkulära design och tidsperioder hjälpte till att forma utseendet på moderna klockor. Att avläsa tiden berodde på solljus och var därför endast möjligt under dagen.

Den första klockan som inte var beroende av solljus var vattenklockan. Detta följdes på 1300-talet av timglaset och hjulklockan. Den senare innehöll redan de första grundelementen som finns i mekaniska klockor idag, men den var väldigt oprecis. Den försågs med det så kallade Unrast-hjulet, en mindre exakt föregångare till balanshjulet.

Klockor var då relativt stora och hölls därför ofta på en kedja i bakfickan. Kedjeur var dock långt ifrån deras ankomst till den allmänna befolkningen. Klockor var utsmyckade och dyra lyxartiklar. Sedan 1200-talet var stora klockor synliga för den vanliga befolkningen i kyrktorn och marknadsplatser och gav akustisk information om hela timmen eller början av en mässa. Klockor tillverkades till en början av låssmeder, men urmakaryrket började utvecklas på grund av ett ökande behov.

Det första armbandsuret

På 1400-talet skapades balans och framför allt spiralfjädern som möjliggjorde konstruktionen av precisa klockor. Spiralfjädern ersatte den långa pendeln som användes förr och skapade därmed grunden för en miniatyrisering av klockorna. 1673 skapade Christiaan Huygens en klocka med spiralfjäder och balans, som redan var relativt liten och portabel.

Vägen var banad för utvecklingen av mindre klockor: Bara några decennier senare, 1812, gjorde Abraham-Louis Breguet det första kända armbandsuret för drottning Caroline Murat, Napoleons syster. Den var fäst vid handleden med en rem. Då bar män sina klockor på en kedja fäst vid bakfickan. Kvinnor bar den runt halsen, en trend som varade i nästan ett sekel.

Armbandsuret letade sig sakta in i det sociala livet och i slutet av 1800-talet hade det en fast plats i kvinnors garderober. Sådana klockor var fästa på band eller kedjor, vilket gav dem en feminin touch och fick dem att se ut som juveler.

Klockor i modern tid

Nuförtiden finns det ett imponerande utbud av armbandsur i alla prissegment. Om du vill unna dig hög kvalitet till ett lägre pris kan du lita på certifierade, begagnade lyxklockor köpta från Watchmaster. Från billiga digitala klockor till den fortfarande mycket populära och tekniskt komplexa mekaniska klockan och den toppmoderna smartklockan, det finns något för alla smaker.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Maria Ljungström

    Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

    Senaste inläggen

    Annonsering

    Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

    Inredningsvis i media

    Följ Inredningsvis

    Om inredningsvis

    Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

    Kontakt

    info@inredningsvis.se

    Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024