(Innehåller annonslänkar)
Letar ni billiga julgardiner SE HIT! Julen kommer dock lite way to fast varje år och man hinner ju knappt säga Glad Påsk innan ”Hej hej tomtegubbar” skränar i symbios med sliskig lutfisk, bränd glögg och dopp i stor kastrull. Vi Svenskar har även en tendens att börja julpynta tidigare och tidigare varje år. Det kan vara den hopplösa grå känslan av det evigt depp dimmiga November vädret som avgör julpyntets tidiga entré.
LÄS MER: SOFFBORD I TRÄ – SNYGGASTE FYNDEN NÅNSIN
Julgardiner är en av de stora julpynt favoriterna och det finns massor av rödmönstrade gardiner numer. Här listar jag nu 6 grymma butiker med billiga julgardiner som ni måste kolla in.
Billiga julgardiner
(Innehåller Jotex ellos royaldesign och Hemtex annonslänkar)
Jotex
OBS: Klicka på alla butiksnamnen så kommer ni direkt till varje gardin jag visar.
Textilonnet
JULSHOPPEN
Bonprix
JULSHOPPEN
Cellbes
Gardinstugan
Gekås Ullared
MEN låt inte mannen sätta upp julgardinerna för då går det så här :) en MUST watch haha
Här får ni lite mer mysig julstämning genom ett glutenfritt lussekatt recept ni måste smaka.
Grymt goda glutenfria lussekatter
Portioner: 10 -12 st | Tid: 45 min
INGREDIENSER
4 st Ägg
1,5 – 2 msk Honung
2 msk Lönnsirap
1 g Saffran
1 dl Kokosmjölk
0,5 dl Kokosolja (utan smak)/smör/ghee
2 tsk Bakpulver
1 dl Kokosmjöl
2 dl Mandelmjöl
2,5 msk Fiberhusk
1 st Äggula
GÖR SÅ HÄR
Vispa ägg, honung och lönnsirap i en bunke med elvisp i ca 5 minuter. Tillsätt saffran, kokosmjölk och smält kokosolja. (Om du har gjort som ovan med saffran kan du hälla kokosmjölken i behållaren med saffran, på så vis får du garanterat ut allt). Vispa allt igen.
Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Häll ner de torra ingredienserna med äggen och vispa samman. Låt stå och dra i ca 10 minuter.
Dela smeten i 10-12 bitar. Rulla sedan smeten med händerna och forma till lussekatter. Ett tips är att blöta händerna och arbetsytan med lite vatten så fastnar inte degen när du jobbar med den.
Vispa en äggula och pensla alla lussekatterna med äggulan.
Dekorera dina lussekatter med russin och in med dem i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Låt lussekatterna svalna på galler med en kökshandduk över, det lärde mig mamma. Min mammas lussekatter var inte glutenfria men fy f rent utav vad goda de var, hon gjorde en smörmandel smet och blandade i saffransdegen mmmm Jag åt massor av degen när vi bakade ihop när jag var liten. Tyvärr fick jag lika ont i magen varje gång och blev uppblåst som en blåsfisk.
Mamma sa alltid ät inte mer av degen….varför lyssnar man aldrig på mamma :)
LOVE M